بررسی بهترین فرمت بارگذاری تصویر در وبسایت شما

یکی از عوامل تاثیرگذار در تجربه کاربری و همچنین سئو، فرمت بارگذاری تصویر در وبسایت است. کاربران صفحات مختلف صرفا تصاویر صفحه را میبینند، از اطلاعات آن استفاده میکنند و آگاهی و دانش پشت پرده فرآیند بارگذاری آنها را ندارند. ما قرار است در این بخش، فرمتهای معقول و قابل تایید کارشناسان سئو را از منظرهای متفاوت بررسی کنیم.
فقط به یاد داشته باشید که تصاویر در فرمتهای مختلفی مثل PNG،GIF،JPEG و غیره ارائه میشوند. یعنی کلمات اختصاری زیادی برای شناسایی تصاویر وجود دارد که کارشناسان مختلف آنها را تست و نتیجه استفاده از آنها را آنالیز کردهاند. ما هم با توجه به تجربهی کاری خود تصمیم گرفتیم درمورد آنها صحبت کنیم.
توجه داشته باشید که نمیتوانیم یک نسخه مشخص را برای تمامی صفحات و وبسایتها بپیچیم، اما طبق تجربه میتوانیم مقایسه کوتاهی از چند فرمت را با هم داشته باشیم تا تصمیمگیری برای شما سادهتر شود.
اگر بخواهیم یک نکته مهم را همین ابتدای کار بیان کنیم، باید بگوییم که فرمت تصاویر برای رتبه و رشد سایت شما موثر است. برخی از گرافیکها بهتر به نظر میرسند و حجم زیادی از فضای ذخیرهسازی را اشغال نمیکنند. همین امر سبب میشود بدون افت کیفیت، عملکرد بهتری در سایت داشته باشند.
تصاویر موجود در سایت شما، به طور متوسط 19 الی 21 درصد از وزن کل سایتها را تشکیل میدهند. بنابراین باید تمام نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم را خوب به خاطر بسپارید و از آنها استفاده کنید.
مقاله مرتبط: بررسی مشکلات رایج سئو
3 نکته اساسی برای انتخاب تصاویر سایت
بیایید از این دید به انتخاب بهترین فرمت برای تصویر در وبسایت نگاه کنیم که میخواهیم جلوی کاهش ترافیک به دلیل طولانی بودن زمان بارگذاری را بگیریم. قرار است بعد از مطالعه این مقاله، بیشتر در نتایج جستجوی تصاویر دیده شوید و از این طریق بازدیدهای بیشتری جذب کنید. 3 توصیهی زیر را عملی کنید تا نتیجه خوبی در سئو تصاویر خود بگیرید.
1. WebP بهترین فرمت برای فضای وب است.
اگر سرعت بارگذاری و لودینگ برای سایت شما بسیار مهم است، شاید بهترین فرمت بارگذاری در وبسایت شما، WebP باشد. JPG و PNG هم گزینههای خوبی برای وب هستند و اگر بین این دو گزینه حق انتخاب دارید، JPG را برای تصاویر صفحه و PNG را برای لوگو استفاده کنید. تصاویر JPG بهتر فشرده میشوند و به همین دلیل سرعت لودینگ شما افزایش پیدا میکند. اما خب PNG هم جزئیات بیشتری از تصویر را حفظ میکند و شفافیت صفحه را افزایش میدهد.
2. تصاویر را برای افزایش سرعت سایت فشرده کنید.
بارگذاری طولانی یکی از بدترین موقعیتهایی است که کاربران در آن قرار میگیرند. در واقع بازدیدکنندگان به طور متوسط فقط 4 الی 8 ثانیه منتظر باز شدن و لود شدن صفحه میشوند. اگر تصاویر سایت شما سنگین باشند و در این بازه زمانی لود نشوند، احتمالا اغلب کاربران و مشتریان خود را از دست خواهید داد.
تصاویری که با دوربین گوشی گرفته میشوند و یا از آژانسهای عکس خریداری شدهاند، دارای بالاترین کیفیت برای ذخیرهسازی هستند. یعنی چنین تصاویری برای سایت بیدلیل بزرگ هستند و سرعت سایت را کاهش میدهند. با فشردهسازی این تصاویر میتوانید سئو سایت خود را بهبود ببخشید.
بیشتر بدانید: تاثیر سرعت وب سایت بر رتبه بندی گوگل
” یک تقلب و راهنمایی کوچک به شما: اصلا از تصاویری که حجم آنها بیشتر از 1 مگابایت است استفاده نکنید.”
3. نتایج جستجو را با نامگذاری مناسب بهینه کنید.
شاید تا به امروز سرسری از آن گذشته باشید، ولی نامگذاری یک تصویر بسیار مهم است. اصلا از طریق همین نامگذاری است که کاربران صفحات شما را میبینند و ترافیک بیشتری بدست میآورید. یکی از نکات کلیدی هم این است که بهترین نام را برای توصیف تصویر انتخاب کنید. حتی به جرات میتوانیم این نکته را بیان کنیم که مهمتر از فرمت بارگذاری تصویر در وبسایت، نامگذاری درست تصاویر است.
توصیه بعدی این است که لطفا تا حد امکان در نامگذاری تصاویر خود از علامتها و المانهای اضافی به جز اعداد و حروف معمول استفاده نکنید. کارکتر اضافی چرا باید به ذهن مخاطب برسد و بخواهد با کارکترهای نامتعارف یک عبارت یا موضوع را جستجو کند؟ همیشه خودتان را به جای مخاطب قرار دهید و بعد اقدام کنید. تنها راه موفقیت در دیجیتال مارکتینگ همین است.
اندازه تصویر ایدهآل برای یک سایت حرفهای
مهمترین کاری که برای بخش گرافیکی سایت خود میتوانید انجام دهید این است که تعادل مناسبی بین اندازه و کیفیت تصاویر ایجاد کنید.
نکته اول این که وقتی از تصاویر صحبت میشود، “اندازه” یک اصطلاح نسبی است و نباید آن را فراموش کنید. اگر قرار بود تصاویر را چاپ کنید، بحث اندازه بسیار حساس میشد، اما در این بخش فقط کافی است که سه جنبه اصلی “اندازه” را در نظر بگیرید:
- اندازه بهینه یک فایل: تعداد بایتهایی که فایل در سیستم شما اشغال میکند، اندازه بهینه یک فایل است. این عاملی است که روی سرعت سایت شما تاثیر مستقیم دارد. یک تصویر 15 مگابایتی، بزرگ است. در مقابل یک تصویر 125 کیلوبایتی بسیار معقول خواهد بود. اگر حجم یا اندازه فایل شما بزرگ باشد، یعنی یا ابعاد تصویر خیلی بزرگ است یا وضوح بسیار بالایی دارد.
- اندازه تصویر: ابعاد واقعی تصویر شما، برحسب پیکسل، همان اندازه تصویر است. احتمالا عکسهایی که به صورتی چاپ میشوند را دیدهاید. مثلا عکس پرسنلی در ابعاد 4*3 ایجاد میشود. اما در فضای وب، طول و عرض را با پیکسل اندازه میگیریم. مثلا اندازه یک تصویر معمولی در سایت یا وبلاگ، 300*795 پیکسل است.
- رزولوشن تصاویر وب: رزولوشن از دنیای چاپ وارد دنیای دیجیتال شده است. در واقع رزولوشن کیفیت یا چگالی تصویر در نقطه در هر اینچ است که با dpi نشان داده میشود. یک پرینتر حرفهای ممکن است نیاز داشته باشد که تصاویر حداقل 300 dpi باشند. اما اکثر مانیتورهای کامپیوتر 72 dpi یا 92 dpi را نمایش میدهند، بنابراین هر رزولوشن بالاتری باعث بزرگ شدن بیدلیل تصویر شما میشود. با این اوصاف، تصاویر را با کیفیت پایین و وبپسند ذخیره کنید.
3 فرمت بارگذاری تصویر در وبسایت
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، برخی از فرمتهای تصویر بسیار بیشتر از سایرین به صورت آنلاین استفاده میشوند و تاثیر بهتری روی سئو سایت شما دارند. در واقع اینها بهترین فرمت بارگذاری تصویر در وبسایت هستند. سه گزینهای که در ادامه معرفی میکنیم، تقریبا محبوبترین و مفیدترین فرمتها هستند که تقریبا برای هر سایتی مناسب خواهند بود. در واقع آنها فرمتهای عمومی تصویر وب هستند.
1. فرمت تصویر JPEG
اصطلاح JPEG مخفف عبارت Joint Photographic Experts Group است و در سال 1986 ابداع شد. این فرمت تصویر میتواند میلیونها رنگ را نمایش دهد و در سطوح بالایی میتوان آن را فشرده کرد. در کل، JEPG یک گزینه عالی برای نمایش تصاویر پیچیدهای است که رنگهای زیادی دارند.
تا اینجا به مزایای مهم این فرمت اشاره کردیم اما نباید ضعف آن را هم فراموش کنیم. JPEGها در زمان فشردهسازی بسیار خوب عمل میکنند ولی معمولا بعد از بهینهسازی کیفیت تصاویر دچار افت میشود. البته این مورد بستگی دارد که شما تا چه سطحی تصویر را فشرده کردهاید. میزان این افت کیفیت هم آنقدر زیاد نیست که بتوانید در لحظه اول متوجه آن شوید.
نکته بعدی این که، JEPGها برای تصاویری که دادههای رنگی بسیار کمی دارند، مثل اسکرینشاتهای رابط و گرافیکهای ساده تولید شده توسط کامپیوترها، مناسب نیستند.
2. فرمت تصویر PNG
Portable Network Graphics یا همان PNG به اندازه فرمت JEPG در وبسایتها مورد استفاده قرار میگیرند و البته محبوب هم هستند. این فرمت از میلیونها رنگ پشتیبانی میکند. البته بهتر است از PNG برای تصاویری که دادههای رنگی کمتری دارند استفاده شود. زمانی که تصاویر پیچیده با این فرمت ذخیره شوند، حجم فایل بسیار بالا میرود و سرعت لودینگ صفحات شما کاهش پیدا میکند.
تصاویری که این فرمت را دارند، در انتقال سریع بین رنگها، واضح خواهند ماند. اگر تصویر شما دارای عناصر مختلفی در بکگراندهای تیره و روشن است، حتما از فرمت PNG استفاده کنید. زمانی که تصاویر را به صورت JPEG ذخیره میکنید، ممکن است لبههای تصویر شما تار یا به طور کلی مخدوش شود.
از دیگر مزایای PNGها شفافیت بالای آنها است. به همین دلیل است که برای ذخیره لوگوها و نمادها بسیار کاربردی معرفی میشود. اگر بخواهیم مزیت کلی آنها را بررسی کنیم، باید بگوییم که کیفیت تصویر را در بالاترین حد ممکن حفظ میکنند و به همین دلیل هم محبوبیت زیادی برای آپلود در فضای وب دارند.
3. فرمت تصویر GIF
برخلاف دو فرمت بالا که در مورد آنها صحبت کردیم،Graphics Interchange Format یا GIF استفاده بسیار خاصتری در فضای وب دارد. شاید ندانید اما شما میتوانید تصویر GIF ایستا داشته باشید و لزوما این فرمت پشتیبان انیمیشنها نیست.
فرمتهای JPEG و PNG به طور کلی از انیمیشنها پشتیبانی نمیکنند. این باعث میشود GIFها بسیار مفید باشند. البته یادتان باشد که تصاویر متحرک فریمهای زیادی دارند و وزن زیادی در فضای ذخیره اشغال میکنند.
شما میتوانید فایلهای GIF را بهینه کنید، اما در بیشتر موارد، نتیجه این بهینهسازی به خوبی فرمتهای تصاویر دیگر نخواهد بود. به همین دلیل هم بهتر است خیلی کم از این فرمت در وبسایت خود استفاده کنید. در واقع فقط زمانی از این فرمت استفاده کنید که چارهای جز ارائه انیمیشن نداشته باشید.
نکته بعدی این که، GIFها حداکثر تا 256 رنگ و شفافیت را پشتیبانی میکنند. بنابراین برای تصاویر پیچیده نباید از آنها استفاده کنید. تصور کنید یک تصویر بیکیفیت با وزن و حجم 825 کیلوبایت روی سایت خود دارید. اصلا چنین شرایطی ایدهآل که هیچ، استاندارد هم نیست.
نتیجهگیری
همانطور که گفتیم، فرمت تصاویر شما روی سرعت سایت و افزایش رضایت تجربه کاربری بسیار تاثیرگذار است. اگر با وردپرس کار میکنید، دستتان باز است ، چون وردپرس از همه فرمتهای تصویری که در فضای وب رواج دارند پشتیبانی میکند. اما اگر به طور خلاصه بخواهیم به شما سرنخهایی برای انتخاب بهترین فرمت تصویر در وبسایت بدهیم، نکات زیر را یادآور میشویم:
- JPEG: این فرمت برای اغلب تصاویر بسیار ایدهآل است.
- PNG: این فرمت برای اسکرینشاتها و انداع دیگر تصاویر که در آن دادههای رنگی زیادی وجود ندارد عالی عمل میکند.
- GIF: اگر قرار است از گرافیکهای متحرک در سایت خود استفاده کنید، مسلما باید سراغ فرمت GIF بروید.
دیدگاهتان را بنویسید