چک لیست سئو تکنیکال (Technical) و پایه + بالا بردن پرفورمنس سایت

هر چقدر هم که در سئو ماهر باشید، باز هم شرایطی پیش میآید که برخی موارد را فراموش کنید. بنابراین بهتر است یک چک لیست سئو را مطابق با استراتژی خود آماده کنید. ما در این بخش این چک لیست را نسبت به تازهترین تغییرات موتورهای جستجو در سال 2022 آماده کردهایم تا بتوانید خیلی سریع جزئیات کار را بررسی کنید.
این مقاله یک مورد از رشته مقالات مربوط به چکلیست سئو است. در واقع ما چک لیست سئو تکنیکال و پایه را بررسی خواهیم کرد. در مقالات بعدی اما سئو داخلی، سئو خارجی، کیورد ریسرچ، لوکال سئو و سئو موبایل را پوشش میدهیم.
دستورالعمل استفاده از چک لیست سئو
یادتان باشد که وقتی صحبت از سئو میشود، گاهی اوقات بخشهای کوچکی وجود دارند که از دید ما خارج هستند ولی در رتبهبندی گوگل تفاوت بسیار زیادی ایجاد میکنند. به همین دلیل هم باید تک تک اقداماتی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم را اجرا کنید.
چک لیست سئو پایه
برای استفاده موثر از چک لیست سئو پایه ، باید مولفههای مختلفی که در بهینهسازی موتورهای جستجو یا SEO وجود دارد را به خوبی درک کنید. ما در این بخش فقط سرنخها را به شما ارائه میدهیم، پس بهتر است در مورد هر کدام از موارد با دقت مهارت کسب کنید.
مقاله مرتبط: سئو چیست؟
1. مفاهیم اولیه سئو را بشناسید.
از تعریف خود SEO شروع کنید. در مورد تولید محتوا مطالعه کنید. انواع سئو را بشناسید. روشهای سئو را فرا بگیرید. الگوریتمها را بررسی کنید. کمی روی اصطلاحات رایج تمرکز کنید تا بتوانید راحتتر به منابع آموزشی دسترسی پیدا کنید و در کمترین زمان ممکن به درک عمیق مفاهیم برسید.
2. وبسایت خود را با کنسول جستجوی گوگل بسنجید.
کنسول سرچ گوگل یا GSC یک سرویس رایگان ارائه شده توسط گوگل است که مدیران وبسایت امکان دسترسی به تعدادی ابزار و گزارش برای بهینهسازی وبسایتهای خود در جستجوی گوگل را میدهد.
3. وبسایت خود را با ابزار Bing Webmaster آنالیز کنید.
این ابزار برای چک لیست سئو پایه بینگ است. بینگ به اندازه گوگل محبوب نیست اما دومین موتور جستجوی پرکاربرد است و باید برای SEO سایت با الگوریتمهای آن هم زمان صرف کنید. بینگ مجموعهای از ابزارها را دارد که به آنها ابزارهای وبمستر بینگ میگویند. شما میتوانید با کمک آنها درست مثل GSC سایت خود را آنالیز کنید.
4. Google Analytics را راهاندازی کنید.
برای اینکه بتوانید عملکرد سئو خود را زیر نظر داشته باشید، باید از ابزارهای آنالیز کمک بگیرید که بهترین آنها، Google Analytics است. این ابزار رایگان بوده و قابلیتهای زیادی دارد.
5. پنالتیهای گوگل را بررسی کنید.
حتما باید مطمئن شوید که وبسایت شما توسط گوگل پنالتی دریافت نکرده باشد. اگر وبسایت شما با پنالتی مواجه شده باشد، ممکن است مجبور شوید ابتدا پنالتیها را رفع کنید و بعد با چک لیست سئو ادامه دهید.
چک لیست تکنیکال سئو
هدف از سئو تکنیکال این است که به موتورهای جستجو کمک کنید سایت شما را بدون هیچ مشکلی پیدا کنند و دسترسی کاربران به آن ساده باشد. در واقع سئو فنی هیچ ارتباطی با محتوای سایت یا تبلیغات آن ندارد. پس چک لیست سئو تکنیکال روی مسائل فنی سایت اثرگذار خواهد بود. برای اینکه بیشتر در این مورد بدانید، میتوانید مقاله سئو تکنیکال چیست را مطالعه کنید. اما چک لیست آن را در زیر آماده کردهایم:
بیشتر بخوانید: سئو تکنیکال چیست؟
1. URLهای خود را بهینه کنید.
URL لینکی است که عموما در طول عمر صفحه تغییر نمیکند. برای بدست آوردن رتبه مناسب، باید بررسی کنید و مطمئن شوید که همه صفحات وبسایت شما URLهای بهینه شده و سئو دوستانه داشته باشند.
2. SSL را نصب کنید و وبسایت خود را HTTPS کنید.
یکی از فاکتورهای مشهور و کاربردی در رتبهبندی، نصب SSL در وبسایت شما است. SSL تضمین میکند که هرگونه اطلاعاتی که بین وبسایت و سرور شما رد و بدل میشود، کاملا ایمن است. اگر هنوز وبسایت خود را به HTTPS منتقل نکردهاید، باید این مورد را در اولویت فهرست کاری خود قرار دهید.
3. coverage report را در GSC بررسی کنید خطایی نداشته باشد.
اگر در مرحله کرول کردن و اسکیما (نمایهسازی) مشکلی وجود داشته باشد، ممکن است SEO سایت شما درگیر خطر شود. این میتواند باعث مشکلات بزرگی در رتبهبندی شما شود، پس یکی از بررسیهایی که باید به طور منظم انجام دهید این است که coverage report را در GSC بازدید کنید و خطاها را مورد بررسی قرار دهید.
4. فایل robots.txt خود را بررسی و بهینه کنید.
Robots.txt فایلی است که در پوشه ریشه سایت شما قرار دارد و دستورالعملهایی را به موتورهای جستجو میدهد که مشخص میکنند کدام صفحات سایت شما قابل کرول شدن و فهرست کردن باشند.
یادتان باشد یک پیکربندی غلط در فایل robots.txt میتواند باعث خطاهای بزرگ یا حتی حذف شما از SERP شود.
5. visibility settings وردپرس را بررسی کنید.
اگر از وردپرس به عنوان CMS خود استفاده میکنید، باید علاوهبر robots.txt، visibility settings را هم بررسی کنید و مطمئن شوید به طور تصادفی موتورهای جستجو را از دسترسی به محتوای خود بلاک نکرده باشید.
6. comment settings را بررسی کنید و مطمئن شوید که همه لینکهای نظرات “nofollow” باشد.
حتما مطمئن شوید هر لینکی که در بخش نظرات شما وجود دارد، nofollow باشد. یادتان باشد که گوگل برای لینکهای غیرطبیعی پنالتی در نظر نگرفته باشد و همهی لینکهای خروجی nofollow باشند. پس این مورد را حتما در چک لیست سئو تکنیکال خود قرار دهید.
7. منو و ساختار سایت خود را بهینه کنید.
اگر میخواهید یک متخصص سئو واقعی باشید، باید موقع ممیزی سایت خود، حتما ساختار آن را هم بهینه کنید. ساختار یک سایت خوب، بیش از 3 سطح عمق ندارد. منوی وبسایت باید به طور دقیق ساختار سایت را منعکس کند.
8. نقشه سایت XML خود را بهینه کنید و آن را برای موتورهای جستجو ارسال کنید.
نقشه سایت XML فایلی است که تمام صفحات سایت شما را فهرست میکنند تا موتورهای جستجو بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. اگر نقشه سایت شما درست، بهینه و معتبر است، آن را برای گوگل و بینگ ارسال کنید.
9. ارورهای نقشه سایت را در کنسول سرچ گوگل بررسی کنید.
ارسال نقشه سایت به گوگل پایان کار نیست. شما باید به طور منظم کنسول سرچ گوگل را برای خطاهای سایت مپ بررسی کنید.
10. دادههای ساختاریافته و نشانهگذاری شده را به صفحه اصلی خود اضافه کنید.
اسکیماها و دادههای ساختاریافته در حال حاضر برای سئو بسیار مهم هستند و باید حتما در چک لیست سئو شما وجود داشته باشند. این دادهها کمک میکنند که بیشتر در نتایج جستجوی گوگل دیده شوید و ترافیک ارگانیک بیشتری جذب کنید.
بیشتر بدانید: اسکیما چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟
11. از اجرای دادههای ساختار یافته خود تست بگیرید.
گاهی اوقات تعاریف اسکیماها تغییر میکند، بنابراین باید به طور منظم و با استفاده از ابزار آزمایش نتایج خود را بررسی کنید. همیشه باید اسکیماهای شما بهروز و معتبر باشند. پس حتما سعی کنید در همان مراحل اولیه تیک این گزینه را در چک لیست سئو تکنیکال خود بزنید.
مقاله مرتبط: یادگیری سئو
12. منوهای Breadcrumb را در تمامی پستها و صفحات خود فعال کنید.
منوی Breadcrumb یک منوی کوچک است که معمولا در بالای صفحه قرار دارد و به عنوان کمکی برای ناوبری استفاده میشود. این منو، مسیر بازگشت از صفحه فعلی به صفحه اصلی را نشان میدهد. این منوها برای تجربه کاربر بسیار مهم هستند، بنابراین روی SEO هم تاثیر مثبتی خواهند داشت. گوگل عاشق Breadcrumb است، پس این مورد را پشت گوش نیاندازید.
13. چک کنید که طرح اجرایی شما برای منو Breadcrumb به درستی عمل کند.
این منوها باعث میشوند صفحات و قسمتهای مختلف هر صفحه در نتایج سرچ موبایل نمایش بهتری داشته باشند.
گاهی اوقات گوگل از اسم Breadcrumb به جای URL در بخش سرچ استفاده میکند، بنابراین باید مطمئن باشید که دادههای ساختاری مربوطه برای Breadcrumbهای شما اضافه شده است.
اگر از افزونه Yoast SEO برای Breadcrumb استفاده میکنید، بهطور خودکار اسکیما صحیح و کد دادههای ساختاریافته را اضافه میکند.
14. چک کنید که همه صفحات شما یک URL متعارف را تعریف کنند.
Canonicalization یکی از مفاهیم پیشرفته SEO است اما در عین حال هم در بهینه سازی سایت بسیار مهم است. URLهای متعارف میتوانند در بحث محتوای تکراری به شما کمک کنند و از محتوای شما در زمانی که سایر وبسایتها از آن استفاده میکنند، محافظت میکند.
مقاله مرتبط: مشاور سئو
15. اگر وبسایت شما چند زبانهاست، حتما Hreflang را در چک لیست سئو خود قرار دهید.
اگر محتوای سایت شما با بیش از یک زبان در دسترس کاربران قرار میگیرد، باید از تگهای Hreflang استفاده کنید تا به این وسیله به گوگل در مورد نسخههای لوکال صفحه خود اطلاعرسانی کرده باشید. اگر این کار را انجام ندهید ممکن است مشکلاتی در ایندکس صفحات شما به وجود بیاید. این مشکل ناشی از گیج شدن گوگل در برابر زبان سایت شما خواهد بود.
16. سرعت بارگذاری سایت خود را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را بهبود ببخشید.
به عنوان بخشی از چک لیست سئو و مخصوصا سئو تکنیکال، باید سرعت بارگذاری وبسایت خود را تا حد امکان بررسی کرده و بهبود ببخشید. سرعت بارگذاری یک عامل شناخته شده رتبهبندی گوگل و یک عامل بسیار مهم تجربه کاربران است.
مقاله مرتبط: سرعت سایت چه تاثیری روی رتبهبندی گوگل دارد؟
17. از Lazy Loading برای تصاویر و فیلمها استفاده کنید.
یکی از راههای کاربردی برای بهبود سرعت بارگذاری سایت، به خصوص در موبایل، استفاده از Lazy Loading برای تصاویر و ویدئوها است. Lazy Loading مکانیزمی است که تصاویر یا ویدئوها را تنها زمانی بارگیری میکند که در نمای مقابل کاربر قرار گرفته باشند.
18. لوگو و فاویکون وبسایت خود را بهینه کنید.
آخرین چیزی که در چک لیست سئو تکنیکال باید تیک بخورد، بهینهسازی لوگو و favicon وبسایت شما است. لوگو شما باید حتما یک تصویر باشد و متن نباشد. اگر گوگل بخواهد لوگوی شما را در صفحه نتایج نشان دهد، قطعا باید این لوگو یک تصویر باشد.
فقط از کلمه لوگو استفاده نکنید و در کنار آن نام وبسایت را هم درج کنید. به عنوان مثال: aminmohtava-logo.png
متن ALT را ب لوگوی خود اضافه کنید. سعی کنید این متن را ساده نگهدارید.
وقتی صحبت استفاده از فاویکون میشود، چک کنید که یک فاویکون سفارشی برای سایت خود تعیین کرده باشید که اندازه آن مربع است.
دیدگاهتان را بنویسید