چک لیست سئو داخلی (on page) با این نکات داخل سایتتو بساز!

تا اینجا در مورد نکات موجود در قسمت چک لیست سئو را بررسی کردیم که در مورد سئو پایه و تکنیکال بود. اگر آن را مطالعه نکردهاید، روی “چک لیست سئو تکنیکال “ کلیک کنید. در این بخش ما به بررسی نکات چک لیست سئو داخلی خواهیم پرداخت تا کمی در مورد مراحلی که باید طی کنید تا رتبه عالی در SERP بدست بیاورید، بیشتر بدانید.
سئو داخلی یا On-page به طور کامل در مورد محتوای صفحه شما صحبت میکند و به شما کمک میکند محتوای کاربر پسند تولید کنید. همچنین دستورالعملهایی که باعث میشوند محتوای ایجاد شده برای سئو مناسب باشند هم در این بخش انجام میشود.
بیشتر بخوانید: سئو داخلی چیست؟
چک لیست سئو داخلی
1. عنوان صفحه خود را بهینه کنید.
بهینهسازی عنوان یا سئو عنوان یکی از مهمترین عوامل SEO در چک لیست سئو داخلی است. حتما در عنوان خود کلمات کلیدی مورد نظر را بگنجانید، چون موتورهای جستجو و کاربران با کمک این عنوانها به محتوا و صفحه شما دسترسی پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید: تاثیر عنوان در سئو
2. توضیحات متا را بهینه کنید.
توضیحات متا در نتایج جستجو نشان داده میشود و فرصت فوقالعادهای برای تبلیغ و جذب مخاطب است. توضیحات متا مناسب، میتواند CTR سایت شما را افزایش دهد و در نتیجه ترافیک ارگانیک بیشتری به سمت صفحات شما جاری شود.
3. نام برند خود را در گوگل بررسی کنید.
نام برند خود را در گوگل سرچ کنید و ببینید چه اطلاعاتی از شما به نمایش در میآید. بسیاری از افراد این کار را انجام نمیدهند و البته ضربههای شدیدی هم از این کم کاری میخورند. باید مطمئن شوید که اطلاعات منفی برای نام تجاری شما ثبت نشده باشد، چون علاوهبر اینکه به اعتبار شما صدمه میزند، تاثیر منفی روی SEO سایت شما هم خواهد داشت.
4. سایت خود را برای لینکهای سایت گوگل بهینه کنید.
یکی دیگر موارد واجب در چک لیست سئو داخلی، از طریق لینکهای سایت است. شما مستقیما روی این لینکها کنترل نداردید اما راههایی وجود دارد که به گوگل کمک میکند، لینکهای سایتهای مورد نظرتان را انتخاب کنید.
5. پستهای خود را برای لینکهای گوگل بهینه کنید.
گوگل لینکهای سایت را برای پستهای فردی نیز نشان میدهد. لینکهای پست، قطعه جستجوی شما را برای کلیک جذابتر میکند. برای اینکه گوگل بتواند راحتتر لینک پستهای شما را به کاربران نشان دهد، مقاله خود را با استفاده از ویژگی ID یا با استفاده از انکرها نامگذاری کنید.
6. پستهای خود را برای اسنیپتهای گوگل بهینه کنید.
گوگل دوست دارد لیستها را در بالاترین قسمت نتایج جستجوی خود نشان دهد و به مخاطبان در کمترین زمان ممکن اطلاعات کافی را منتقل کند. این جریان در مورد نحوه نوشتن مقالات، نکات یا پستهایی که شامل لیست هستند بسیار صادق است. سعی کنید قسمتهای از مطالب را در قالب لیست قرار دهید و منتشر کنید.
7. تگ H1 را برای همه صفحات از جمله صفحه اصلی، بررسی و بهینه کنید.
یکی از عناصر مهم در چک لیست سئو داخلی که بهینه کردن آن بسیار ساده است، تگ H1 است. تگ H1 اولین عنصر مهمی است که در یک صفحه نشان داده میشود و معمولا ارزشی برابر با عنوان صفحه دارد.
- تگ H1 باید کمی متفاوت از عنوان صفحه باشد.
- مطمئن شوید که تگ H1 شما قابل مشاهده باشد و از دید کاربران پنهان نیست.
- تگ H1 خود را متفاوت از بقیه عنوانها استایل کنید.
- در هر صفحه فقط از یک تگ H1 استفاده کنید.
8. عناوین صفحه خود را بررسی و بهینه کنید.
علاوهبر تگ H1، باید سایر عناوین پست را هم بهینه کنید. پرکاربردترین تگها H2 و H3 است. سعی کنید در استفاده از تگها زیادهروی نکنید و زمانی را برای ساختار، اهداف پیمایش و آسانتر کردن خواندن محتوای صفحه صرف کنید. شما مجبور نیستید از همه انواع عنوان در یک صفحه استفاده کنید. بسته به نوع محتوای خود میتوانید H1 و h2 را داشته باشید.
” تعادل را در استفاده از تگها و سایر عناصر قالببندی حفظ کنید، چون بهترین استراتژی سئو همین تعادل است.”
9. حتما در چک لیست سئو داخلی خود چک کنید که کلمه کلیدی اصلی در پاراگراف اول محتوا وجود داشته باشد.
این مورد یکی از اصول اولیه سئو محتوا است. گوگل برای پاراگراف اول محتوا ارزش زیادی قائل است، زیرا کرولرهای آن در ابتدا با این بخش مواجه میشوند. پس باید حتما کلمات کلیدی اصلی را در این پاراگراف قرار دهید تا برای گوگل قابل شناسایی باشد. لازم نیست زیادهروی کنید، یک یا دوبار استفاده از آن کافی است.
10. محتوای متنی را برای همراهی با محتوای غیر متنی خود به صفحه اضافه کنید.
موتورهای جستجو بهتر از هر عنصر دیگری قابلیت درک کردن متن را دارند، بنابراین برای آسانتر کردن کار آنها مطمئن شوید که همیشه در کنار محتوای خود، محتوای متنی هم وجود داشته باشد. داشتن یک صفحه پر از تصاویر و ویدئو، تاثیر خوبی روی سئو ندارد.
11. محتوای خود را برای E-A-T بهینه کنید.
بیشتر بدانید: E-A-Tچیست؟
12. قالب و استایل مطالب خود را زیبا کنید و سعی کنید خواندن مطالب برای کاربران آسان باشد.
اینکه به صورت کاملا رندوم و بدون طراحی متن و تصاویر را درون یک صفحه قرار دهید، کار حرفهای و درستی نیست و ارزشی برای گوگل ندارد. در مورد طراحی صفحه بیشتر دقت کنید و برای آن زمان صرف کنید. این مورد را حتما در چک لیست سئو داخلی خود قرار دهید تا کاربران زیادی جذب سایت شما شوند.
13. تصاویر خود را بهینه کنید.
بهینهسازی تصویر یک امر ضروری است. موتورهای جستجو برای درک مفهوم تصاویر باید همراه با متن باشند. اما باید سه نکته را در حین سئو تصاویر حتما رعایت کنید:
- نام تصویر باید آموزنده و توصیفکننده دقیق موضوع شما باشد.
- هر چه اندازه تصویر کوچکتر باشد، برای سئو داخلی شما بهتر است.
14. یک نقشه سایت اختصاصی برای تصاویر ایجاد کرده و برای گوگل ارسال کنید.
همانطور که نقشه سایت XML برای صفحات خود ایجاد کردید، باید چنین نقشهای هم برای تصاویر خود به گوگل ارسال کنید. شما هم میتوانید نقشه تصاویر را در نقشه سایت XML اصلی خود اضافه کنید، هم میتوانید یک نقشه اختصاصی برای آن ایجاد کنید. یادتان باشد که نقشه سایت خود را با استفاده از کنسول سرچ گوگل ارسال کنید.
15. ویدئوها و سایر عناصر چند رسانهای خود را با کمک اسکیماهای مناسب بهینه کنید.
وقتی ویدئویی را به محتوای خود اضافه میکنید، چه از YouTube، Vimeo، یا با آپلود آن در وبسایت خود، باید طرح مناسبی را اضافه کنید تا به گوگل کمک شود که متوجه موضوع ویدئو شما شوند. در اسکیما ویدئو، میتوانید عنوان، توضیحات و تصویر کوچکی از ویدئو را تعیین و تعریف کنید.
16. یک نقشه سایت اختصاصی برای ویدئوها ایجاد کنید و برای گوگل ارسال کنید.
درست مثل تصاویر، اگر از ویدئو در صفحات خود استفاده میکنید، باید آنها را هم به نقشه سایت اصلی یا مجزایی اضافه کنید. این نقشه را هم از طریق ابزارهای وب مستر به گوگل و بینگ ارسال کنید.
17. عناوین، توضیحات و محتوای صفحات دستهبندی خود را بهینه کنید.
مدیران وب تمام وقت خود را صرف بهینهسازی پستها و صفحات محصولات خود میکنند اما صفحات دستهبندی را فراموش میکنند. صفحات دستهبندی هم باید مثل دیگر صفحات بهینه شوند.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
“اگر وبسایت تجارت الکترونیک دارید، باید حتما این مورد را لحاظ کنید.”
18. استراتژی لینک داخلی خود را بررسی کنید.
لینکسازی داخلی یکی از تاکتیکهای مورد علاقه من در چک لیست سئو داخلی است. این مفهوم بسیار ساده است، تنها کاری که باید انجام دهید، این است که صفحات سایت خود را به یکدیگر متصل کنید و یک وب کوچک بسازید.
صفحاتی که تعداد لینکهای داخلی بیشتری دارند، در نظر گوگل مهمتر از سایتهای دیگر خواهد بود. حتما موقع اضافه کردن لینکها، چک کنید که انکر تکست را هم بهینه کرده باشید.
مقاله مرتبط: مشاوره سئو
19. به سایتهای باکیفیت دیگر اعتبار بدهید.
این در واقع یکی از توصیههای اصلی سئو است که مستقیما از سمت گوگل به دست کارشناسان رسیده است. به زبان ساده، توصیه میشود که به سایتهایی باکیفیت و غنی لینک بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید