چرا آپدیت یا به روز رسانی محتوا در سئو اهمیت زیادی دارد؟

یکی از سوالات کلیدی وبلاگ نویسان و نویسندگان وب این است که آیا آپدیت محتوا در سئو اهمیت دارد؟ پاسخ درست این است: بله! بهروزرسانی محتوا روی سئوی سایت بسیار مؤثر است.
یک استراتژی بازاریابی محتوای خوب فقط ایجاد محتوای جدید نیست، بلکه بهروزرسانی مطالبی که قبلا منتشر شدهاند نیز بسیار مهم است. آپدیت محتوای قدیمی و ادغام آخرین اطلاعات جدیدی که ارزش افزودهای به خواننده ارائه میکند به بهبود موقعیت صفحات شما در نتایج جستجو کمک میکند.
در این مقاله به شما در رابطه با چگونگی تاثیر آپدیت کردن محتوا روی سئو و روش بهروزرسانی مطالب سایتتان توضیح خواهیم داد. با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
بیشتر بخوانید: آموزش محتوا نویسی
آپدیت محتوا و موقعیت در گوگل
برای هر وبلاگ و به خصوص وبلاگهای شرکتی بخشی از هدف هر استراتژی بازاریابی، افزایش دیدهشدن در صفحه نتایج جستجوی گوگل است. یک وبلاگ به شما این امکان را میدهد که خود را به عنوان یک متخصص در زمینه کاری خود معرفی کرده و از رقبای خود متمایز شوید. برای اینکه واقعا به این هدف برسید، محتوای شما باید دائما بهروز شود. آپدیت محتوا در درجه اول برای خوانندگان شما و سپس برای موتورهای جستجو مفید است. هدف گوگل در واقع، ارائه بهترین نتایج جستجو به کاربران است که با بهروزترین محتوا همراه است.
بیایید مثالی از چرایی آن را ببینیم:
صفحهای با داده ها یا اطلاعات قدیمی احتمالا به سؤالی که کاربر به دنبال پاسخ آن است پاسخ نمی دهد و او به سرعت صفحه را ترک میکند. این منجر به نرخ پرش بالا میشود؛ یعنی یک سیگنال واضح به موتور جستجو مبنی بر اینکه کیفیت محتوای صفحه مورد نظر پایین است. در نتیجه، گوگل رتبه سایت را در SERP ها کاهش میدهد.
“نکته مثبت این موضوع این است که کیفیت بر کمیت برتری دارد و نیازی به ایجاد مداوم محتوای جدید نخواهید داشت. بهروزرسانی منظم محتوای موجود به صفحه در رتبهبندی بالا در نتایج جستجو کمک میکند.”
یک پست وبلاگ جامع، با کیفیت و با اطلاعات بهروز اغلب میتواند بیشتر از آنچه تصورش را بکنید برای سئوی سایت مفید باشد.
آپدیت محتوا باید برروی کدام محتواها و چگونه انجام شود؟
برای اینکه آپدیت محتوا را به درستی انجام دهید، باید مواردی را مدنظر داشته باشید. مثلا میتوانید با خیال راحت فرض کنید که برخی از صفحات مانند راهنماها یا تعاریف برای چندین سال بدون تغییر باقی میمانند.
در اینجا چند نکته مفید برای انتخاب صفحات مناسب برای بهروزرسانی و چگونگی آپدیت کردن محتوا وجود دارد:
مقررات قانونی یا آمار منقضی شده
اگر مقاله ای در وبلاگ شما وجود دارد که در مورد یک هنجار قانونی خاص صحبت میکند که دیگر معتبر نیست، پست را با مراجعه به مقررات جاری به روز کنید.
در مورد دادههای آماری نیز همینطور است. اگر مطالبی برای آموزش یا تحقیق منتشر میکنید و متوجه شدید که انتشارات جدیدی ظاهر شدهاند، محتوای خود را با دادههای جدید بهروز کنید که مطمئنا برای کاربر ارزشمندتر خواهد بود.
تغییر قیمت و موجودی محصولات
اگر در مقالهای به محصول، گروهی از محصولات یا برندی اشاره کردهاید که در مجموعه فروشگاه موجود نیست یا قیمت آن تغییر کرده است، نیاز به بهروزرسانی محتوا دارد. شما باید قیمت را بهروزرسانی یا محصولات مورد نظر با سایر محصولات مشابه جایگزین کنید. آپدیت محتوا و ارائه اطلاعات بهروز به خواننده به افزایش اعتبار کسب و کار شما کمک میکند.
مقالات خیلی مبهم
گاهی اوقات، حتی اگر محتوای یک مقاله هنوز بهروز باشد، در آن برخی از اطلاعات مربوط سوال خواننده وجود ندارد. این صفحات نیز نیاز به آپدیت دارند. اگر کاربر پاسخ سوال خود را پیدا نکند یا اگر به راهحل مشکل فقط به صورت سطحی اشاره شده باشد، به سرعت صفحه را ترک می کند؛ که همانطور که دیدیم منجر به افزایش نرخ پرش میشود.
بنابراین اگر وبسایت شما محتوایی دارد که مشکلی را به طور کامل توضیح نمیدهد، زمان بگذارید و آن را آپدیت کنید چرا که کاملا ارزشش را دارد! به عنوان مثال، میتوانید پاراگرافی اضافه کنید که روی یک کلمه کلیدی جدید مرتبط با موضوع تمرکز دارد و حجم جستجوی آن زیاد است.
مقالاتی که زمان زیادی از انتشار آنها گذشته است
اکثر کاربران به تاریخ انتشار مقالات توجه میکنند. اگر تاریخ انتشار مقاله شما که در SERP نشان داده شده است چند سال پیش باشد، کاربران به احتمال زیاد صفحه جدیدی را باز میکنند، حتی اگر رتبه آن در SERP پایین تر باشد. بنابراین، اگر قصد آپدیت محتوا را دارید، حتما آن را با مشخص کردن تاریخ بهروزرسانی به کاربران خود نشان دهید.
مقاله مرتبط: محتوای همیشه سبز چیست؟
مقالاتی که عنوان و توضیحات متا در آنها نیاز به ویرایش دارد
پس از اینکه محتوای مقاله را ویرایش کردید و اطلاعات مرتبط با خواننده را اضافه کردید، آپدیت داده های متا را نیز حائز اهمیت است.
“به یاد داشته باشید که مهمترین کلمات کلیدی را برای بهروزرسانی که به تازگی ایجاد کردهاید در عنوان و توضیحات متا درج کنید.”
صفحات دارای لینکهای داخلی یا خارجی
لینک درست و سالم، یکی از عناصر کلیدی یک استراتژی خوب سئوی خارجی برای افزایش اعتبار دامنه شما است. اطمینان حاصل کنید که پیوندهای شما همیشه جاری هستند و به صفحاتی که وجود ندارند پیوند داده نمیشوند (خطای 404).
بیشتر بدانید: لینک سازی داخلی چیست؟
صفحاتی که در آنها قالب بندی متن نیاز به ویرایش دارد
فشرده سازی متون در صفحات شما خواندن را برای کاربران آسانتر میکند. برخی از نکات مفیدی که در این زمینه برای آپدیت محتوا باید رعایت شود عبارتند از:
- متن را به فصلهای کوتاه تقسیم کنید
- مهم ترین قسمتها را بولد کرده یا با رنگ دیگری قرار دهید
- از لیستهای گلولهای یا شمارهگذاری استفاده کنید
- متون را به عنوان، زیرنویس و پاراگراف (H1، H2، H3، و غیره) تقسیم کنید.
خواندن متنی که به این شکل ساخته شده است برای موتورهای جستجو نیز آسان تر است.
تصاویر یا ویدیوهایی که نیاز به آپدیت دارند
تصاویر و ویدیوها هم برای گوگل و هم برای کاربران مهم است. اگر اغلب از نمودارها، آمار یا ویدیوهای مختلف در مقالات خود استفاده میکنید، مطمئن شوید که همیشه به روز هستند.
تصاویر و ویدیوها برای جلب توجه خواننده و جذابیت بصری و خواندن آسانتر مقاله بسیار موثر هستند. بنابراین استفاده از آنها توصیه میشود، اما باید همیشه بهروز باشند.
همچنین به یاد داشته باشید که تگ alt را به تصاویر خود حتما اضافه کنید و آنها را فشرده کنید تا صفحات شما زودتر بارگذاری شوند.
ابزارهای مفید برای آپدیت محتوا
برای اینکه آپدیت محتوا منطقی باشد و مثمر ثمر باشد، لازم است بدانید ابتدا کدام مقاله را آپدیت کنید. میتوانید با استفاده از ابزارهای زیر متوجه شوید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
Google Analytics
یک منبع ارزشمند اطلاعات در مورد ترافیک شما گوگل آنالیتیکس است. به وسیله آن میتوانید موارد زیادی را مشاهده کنید، از جمله:
- رفتار کاربر
- جمعیت شناسی کاربر
- میانگین زمان صرف شده در یک صفحه
- نرخ بازگشت
از طریق گوگل آنالیتیکس میتوانید دریابید که چه صفحاتی به بهروزرسانی محتوا نیاز دارند کنید؛ مثلا از طریق میانگین مدت زمان مطالعه: هر چه کاربران زمان کمتری را در یک صفحه صرف کنند، نیاز به بهروزرسانی آن بیشتر میشود.
Google Search Console
سرچ کنسول یک ابزار رایگان است که برای برخی از داده های مربوط به عملکرد سایت شما و آپدیت محتوا مفید است، از جمله:
- میزان کلیکهای یک مقاله خاص یا کل مقالات
- میانگین موقعیت در نتایج جستجو در یک دوره زمانی معین
- کلمات کلیدی که با آنها در وب یافت میشوید
Screaming Frog
Screaming Frog یک خزنده است که با استخراج دادهها و بررسی خطاها به بهبود سئوی On-Page کمک می کند. با نسخه رایگان میتوانید حداکثر 500 URL و با نسخه پولی تمام URLهای خود را اسکن کنید.
با استفاده از این ابزار میتوانید اطلاعات مختلفی از جمله کیفیت هدرها، زمان بارگذاری URLهای فردی و تعداد لینکها را در یک صفحه مشاهده کنید.
Ahrefs
Ahrefs یا به طور خاصتر Content Gap به شما این امکان را میدهد که ببینید رقبای شما در کدام کلمات کلیدی رتبه خوبی دارند و شما اینگونه نیستید. به این ترتیب میتوانید دریابید که چه عباراتی را در طول بهروزرسانی خود استفاده کنید تا موقعیت خود را در موتور جستجو تقویت کنید.
SERP
از نتایج جستجوی گوگل نیز میتوان برای ارزیابی مقالاتی که باید بهروز شوند استفاده کرد. به نتایج صفحه اول SERPها نگاه کنید، بررسی کنید که کدام کلمات کلیدی توسط رقبای شما استفاده میشود (به عنوان مثال در توضیحات متا) و آنها را هنگام آپدیت محتوا درج کنید.
بیشتر بدانید: مشاوره سئو سایت
نتیجه گیری
به انتهای مقاله اهمیت آپدیت محتوا رسیدیم. آپدیت محتوای قدیمی در سایت یا مقالات خود پیام مثبتی را به کاربران و موتورهای جستجو ارسال میکند. کاربران میدانند که محتوای شما با کیفیت است و میتوانند اعتماد کنند و موتورهای جستجو به شما رتبه بهتری میدهند. نتیجه آن چیست؟ افزایش ترافیک که منجر به افزایش مشتری میشود!
“همچنین به یاد داشته باشید که همیشه خوانندگان خود را در جریان آخرین بهروزرسانیهای خود قرار دهید، به عنوان مثال از طریق خبرنامه یا از طریق کمپینهای رسانههای اجتماعی.”
دیدگاهتان را بنویسید