بررسی تفاوت لینکهای دو فالو و نوفالو (dofollow و nofollow)

قبل از اینکه لینکهای dofollow و nofollow را بررسی کنیم، باید در همین ابتدا کمی شفاف باشیم و از اعلامیه خود موتور جستجوی گوگل استفاده کنیم. گوگل در ماههای اخیر به طور رسمی اعلام کرده است که ویژگی nofollow را به عنوان یک راهنما برای نمایهسازی و کرول کردن در نظر میگیرد. همین مسئله نشان میدهد که باید این موضوع را به طور کامل پوشش دهیم و آن را بررسی کنیم. در واقع قرار است نگاهی دقیقتر به لینکهای nofollow، داخلی و خارجی داشته باشیم و در مورد مزایایی که ارائه میکنند و راههای مختلف افزایش رتبه صحبت بحث خواهیم کرد.
ارزش لینکها در وبسایت و رشد کسب و کار شما
قبل از اینکه تفاوت بین لینکهای dofollow و nofollow را بررسی کنیم، بهتر است کمی از تاثیر لینکها روی سایت صحبت کنیم.
همانطور که بارها اشاره کردیم، فضای اینترنت پر از لینکهای مختلف است که برخی از آنها به سایت شما (بک لینک)، برخی دیگر از سایت شما به سایتهای دیگر (لینکهای خارجی) و تعدادی از آنها درون سایت شما (لینکهای داخلی) به وجود میآیند.
مقاله مرتبط: مشاور سئو
هر لینک یک سیگنال در مورد ارزش صفحهای که به آن لینک داده شده است را به گوگل ارسال میکند. این سیگنالها به نوعی رای اعتماد هستند و اعتبار و ارزشمندی محتوای یک صفحه را به کاربران و گوگل نشان میدهد. حتی هر چه تعداد لینکهای سالم و طبیعی یک صفحه بیشتر باشد، رتبه بهتر و بالاتری دریافت خواهد کرد.
دقیقا در همین مرحله است که مشکل لینکهای dofollow و nofollow برای متخصصان سئو مطرح میشود. زمانی که بک لینک میسازید یا به سایتهای دیگر لینک میدهید، باید تفاوت بین dofollow و nofollow بودن لینکهای خود را بدانید و آگاهانه از آنها استفاده کنید.
اگر بخواهیم تفاوت این دو لینک را خیلی مختصر و جامع بیان کنیم، باید بگوییم که لینکهای nofollow نقطه مقابل لینکهای dofollow هستند. برای اینکه خیلی بهتر این مسئله را درک کنید، بیایید هر مورد را جداگانه تعریف کنیم و بعد وارد مرحله مقایسه شویم.
بکلینک dofollow چیست؟
بکلینک dofollow، لینکی است که از طریق انتقال اعتبار سایت مبدا به سایت مقصد، به سئو سایت کمک میکند. به این لینک گذرا، link juice گفته میشود. به دست آوردن این بکلینکها باعث بهبود وضعیت اعتبار دامنه وبسایت یا رتبهبندی دامنه شما میشود. حتی این فرآیند به بهبود رتبه کلمات کلیدی هم کمک میکند. در حالت پیشفرض، این نوع لینکها، dofollow هستند، بنابراین زمانی که به یک سایت لینک میدهید لازم نیست که از عبارت rel=”dofollow” استفاده کنید.
مقاله مرتبط: بکلینک چیست؟
بکلینک nofollow چیست؟
لینک nofollow یا بکلینک، لینکی است که هیچ مجوزی به سایتی که به آن لینک داده شده است نمیدهد. این لینکها عملا تاثیری در سئو سایت شما ندارند. اگر خواستید از لینک در سایت خود استفاده کنید، باید هنگام لینک دادن به یک سایت دیگر، عبارت rel=”nofollow” را به کد مورد نظر اضافه کنید.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
چه زمانی باید از بکلینکهای nofollow استفاده کرد؟
زمانی که به یک سایت لینک میدهید ولی نمیخواهید link juice را برای آن ارسال کنید. حتی شاید نخواهید آن سایت را تایید کنید، بنابراین در چنین شرایطی بهتر است از این نوع لینک استفاده کمک بگیرید.
اولین بار این نوع بکلینکها در سال 2005 توسط موتورهای جستجو شناسایی شدند. عامل شناسایی این موارد، وجود اسپم در نظرات بود. مدیران سایتهای مختلف میتوانستند لینکهایی که در قسمت نظرات به عنوان اسپم ایجاد میشدند را با تبدیل به لینک nofollow خنثی کنند. یعنی اثرگذاری آنها را عملا از بین ببرند. این یکی از مواردی است که میتوانید در آن، از این نوع لینکها استفاده کنید.
موقعیت دیگری که ممکن است این نوع لینک برای شما کارآمد شود، لینکهای حمایتی، لینکهای وابسته و یا در شرایطی است که کاربر خودش یک محتوا تولید و روی صفحه شما منتشر کرده است.
آیا لینکهای nofollow مضر هستند؟
خیر. اینکه شما چنین لینکهایی دریافت کنید، ضرری به شما وارد نمیکند. البته مزایای سئو لینکهای dofollow را نخواهید داشت. شاید این لینکها بتوانند برای شما ترافیک ایجاد کنند و باعث به وجود آمدن تنوع در سبد بکلینک شما شوند. یک پروفایل بکلینک طبیعی از هر دوی لینکهای dofollow و nofollow تشکیل میشود.
چطور تشخیص دهیم که یک لینک dofollow است یا نه؟
برای بررسی اینکه لینک دریافتی کدام یک از لینکهای dofollow و nofollow است، میتوانید خیلی راحت آن لینک را در مرورگر و کد HTML بررسی کنید.
روی لینکی که در مرورگر وجود دارد راست کلیک کرده و گزینه “Inspect” را انتخاب کنید. با این کار کد HTML مرتبط با آن پیوند ظاهر میشود. اگر عبارت rel=”nofollow” وجود دارد، این لینک به طور قطع یک لینک nofollow است. اگر این عبارت وجود دارد، لینک شما یک لینک dofollow است.
حتی میتوانید از ابزارهایی مانند inspect و ابزارهای آنالیز بکلینک مثل Ahrefs یا Moz استفاده کنید.
آیا لینکهای nofollow برای لینک بیلدینگ مفید هستند؟
اغلب افراد تصور میکنند لینک سازی تنها در صورتی مفید واقع میشود که یک لینک dofollow دریافت کنند. واقعیت این است که اگر لینکهایdofollow باکیفیت دریافت کنید، میتوانید سئو سایت خود را تقویت کنید. اما همچنان هم مزیتهای واضحی برای نمونههای nofollow وجود دارد. در این بخش چند مورد از مزایا را بررسی خواهیم کرد.
- افزایش ترافیک: بسیاری از سایتهای بزرگ برای بررسی لینکهای خروجی خود زمان صرف نمیکنند، بنابراین میتوانید از طریق آنها حجم عظیمی از ترافیک را دریافت کنید.
- معرفی برند تجاری: اینکه نام تجاری شما در سایتهای بزرگ، باکیفیت و مرتبط با مخاطبان شما برده شود، برای معرفی برند شما بسیار عالی است.
- اعتماد سازی: لینکهایی که در سایتهای باکیفیت و معروف ایجاد میشوند، میتوانند اعتماد مخاطبان شما را نسبت به کسب و کار شما بیشتر کنند. امتیاز دیگر این پیوندها این است که هرچه مخاطبان این سایتها نام شما را بیشتر ببینند، بیشتر به شما اعتماد میکنند.
اعتماد میتواند منجر به پیگیری لینکها شود. یعنی احتمال دارد کاربران یک سایت با دیدن لینک شما، وارد صفحه شما شوند و مطالب شما را دنبال کنند.
- نمایه بکلینک ارگانیک: اگر در حال ساخت لینک هستید، نمیتوانید تعداد زیادی لینک dofollow را در یک زمان مشخص دریافت کنید، چون از نظر الگوریتمهای گوگل این شرایط غیر طبیعی است. برای طبیعی به نظر رسیدن این شرایط باید هم لینک nofollow داشته باشید و هم dofollow.
- جلوگیری از پنالتیهای خروجی: وجود این نوع لینکها باعث میشود گوگل هیچ اقدامی برای اعمال پنالتی دستی در سایت شما و برای لینکهای شما نداشته باشد.
- ترافیک باکیفیت: ترافیک ارگانیک و سالم، همان چیزی است که صاحب هر کسب و کار آنلاینی خواهان آن است. البته همه ترافیکی را برای سایت خود دوست دارند که منجر به فروش میشود. چک کنید ببینید لینک nofollow در سایت شما منجر به فروش میشود یا نه. اگر فروش از این طریق برای شما اتفاق میافتد، باید آن را با چنگ و دندان حفظ کنید.
دیدگاهتان را بنویسید