آشنایی با الگوریتم پنگوئن: ناگفتههای Google Penguin

Google Penguin یک آپدیت وب اسپم است که در سال 2012 به طور رسمی رونمایی شد. این الگوریتم به طور ویژه روی لینک اسپمها و روشهای ساخت لینکهای غیر مفید تمرکز دارد. مشخص نیست که اصطلاح پنگوئن دقیقا بر چه اساسی برای این الگوریتم انتخاب شده است. الگوریتم پنگوئن برای تقویت و حمایت از هدف الگوریتم پاندا ایجاد شد.
پنگوئن گوگل روی کیفیت و ارزش محتوا نظارت دارد و برای مطمئن شدن از اینکه کیفیت تایید شده توسط آن حقیقی است یا نه، نیاز بود که یک فیلتر قوی برای لینکها و اسپمها هم در نظر گرفته شود. در واقع پنگوئن از دستکاری نتایج جستجو در رتبهبندی با کمک روشهای ساخت لینک کلاه سیاه جلوگیری میکند.
الگوریتم پنگوئن چه مواردی را شناسایی میکند؟
پنگوئن دو مورد خاص را مورد هدف قرار میدهد:
Link schemes: توسعه ، کسب یا خرید بکلینکها از وبسایتهای بیکیفیت یا نامرتبط، ایجاد تصویری مصنوعی از محبوبیت و اعتبار برای گمراه کردن گوگل و کسب رتبه بالاتر در لیست.
Keyword stuffing: پرکردن یک صفحه با تعداد زیادی از کلمات کلیدی یا تکرار زیاد کلمه کلیدی برای دستکاری کردن رتبه و درگیر کردن الگوریتم جستجوی خاص گوگل. به طور کلی چگالی و ارزش کلمات کلیدی در متن و محتوا بسیار مهم است.
باورهای غلط در مورد الگوریتم پنگوئن
برخی از کارشناسان نابلد سئو، تصورات اشتباهی نسبت به الگوریتم پنگوئن دارند و متاسفانه در جهت همان تصورات اشتباه، دست به اقدامات بدتری میزنند. باورها و تصورات غلط اما رایج در این مورد عبارتند از:
- گوگل فعالیت و اثرگذاری پنگوئن را به شما اطلاع میدهد.
- پنگوئن یک پنالتی است.
- حذف و رد کردن بکلینکهای منفی تنها راه برای عوض کردن عکسالعمل پنگوئن است.
- نمیتوان از آپشن ریکاوری در الگوریتم پنگوئن استفاده کرد.
درباره الگوریتم ها بیشتر بدانید: الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
پنگوئن هر چند وقت یک بار به روز می شود؟
الگوریتم پنگوئن گوگل در سال 2012 راهاندازی شد، اما از سال 2016با گوگل پیوند خورد. به عبارت دیگر، نمیتوانیم بگوییم این الگوریتم مثل بقیه الگوریتمها “آپدیت” در نظر گرفته میشود، چون مسیر مشخصی دارد اما به طور واقعی و فعال در حال کار کردن است و عملکرد آن اصلا قابل چشم پوشی نیست.
همانطور که گفتیم پاندا اولین تلاش هماهنگ گوگل برای مقابله با سایتهای بیکیفیت بود. بعد از عرضه پاندا، تیم گوگل متوجه شد که هنوز مقدار زیادی اسپم در SERP وجود دارد. به همین دلیل هم Algorithm پنگوئن را برای مقابله با این اسپمها طراحی و ارائه کرد.
پنالتیها و ریکاوری Google Penguin
در طی سالهای گذشته، وبسایتهایی که از طریق الگوریتم پنگوئن پنالتی گوگل را دریافت میکردند، دچار افت رتبه در صفحه سرچ گوگل میشدند. یعنی عملا تمام زحمات تیم خدمات سئو از تولید کنندهی محتوا تا آنالیزور، از بین میرفت. تنها راه ریکاوری وبسایت، انجام مکاتبه با کارمندان گوگل است.
یعنی همان ابتدای کار باید لینکهای اسپم یا مغایر با قوانین الگوریتم را حذف کنید و بعد صاحب وبسایت یا آژانس خدمات سئو، درخواستهایی را برای حذف این لینکها به پشتیبانی گوگل ارسال کند. اگر این لینکها قابل حذف نیستند، باید یک لیست نفی (disavow list) برای سرچ کنسول ارسال شود. با این کار گوگل زمان اسکرول کردن، لینکهای موجود در لیست را نادیده میگیرد.
در گذشته آپدیتهای Google Penguin به صورت دورهای، دوباره اجرا میشدند. یعنی با هر بار آپدیت پنگوئن، تمامی فیلترها روی صفحات، محتواها و لینکهای شما مجدد اعمال میشد. این فرآیند ممکن بود در طی 6 ماه تا یک سال اتفاق بیافتد. قسمت ماجرا این بود که وبسایتها گاهی به اشتباه به عنوان اسپم طبقهبندی میشدند. بنابراین باید تیم سئو همیشه به صورت آماده باش، با اعمال این آپدیتها مقابله میکرد. یعنی درخواست ارزیابی و بازیابی را هر بار برای گوگل ارسال میکردند.
در سپتامبر سال 2016 نسخهای از پنگوئن اجرا شد که دیگر مشکلات گذشته را نداشت. الگوریتم پنگوئن در حال حاضر، در زمان واقعی بروز تناقض و مشکل وارد عمل میشود و به جای اینکه برای اسپمها پنالتی در نظر بگیرد، ارزش لینکها را کاهش میدهد.
بیشتر بدانید: سئو و بهینه سازی سایت چیست؟
تنزل رتبه وبسایت به وسیله الگوریتم پنگوئن
تمامی وبسایتهایی که بکلینکهای غیر واقعی و نامعتبر دارند، به خاطر وجود پنگوئن گوگل، کاهش رتبه و ترافیک ارگانیک را تجربه میکنند. خبر دل گرم کننده این است که تنزل رتبه در این وبسایتها روی تمامی بخشها اتفاق نمیافتد. محتاها و کلمات کلیدی که درگیر اسپم شده باشند تحت تاثیر الگوریتم پنگوئن قرار میگیرند.
بدترین اتفاق با اعمال فیلتر پنگوئن، فیلتر شدن نام تجاری کسب و کار شما است. مشتریان و مخاطبان بالقوه اگر نتوانند با سرچ کردن نام تجاری، به شما دسترسی پیدا کنند، اعتماد خود را از دست خواهند داد.
پنگوئن گوگل حتی میتواند روی تغییر دامنهها هم تاثیر داشته باشد. یعنی با تغییر دامنه و مسیر قبلی خود به یک دامنه جدید، در دراز مدت مشکلات بیشتری برای شما ایجاد میشود. پس اصلا به فکر تغییر دامنه قبل از ریکاوری نباشید.
تحقیقات نشان داده است که حتی تغییر مسیر 301 به 302 هم اثر پنگوئن را از بین نمیبرد. حتی در انجمن وبمسترهای گوگل هم تایید شد که استفاده از یک متارفرش و تغییر یک دامنه به دامنه جدید نیز میتواند باعث ایجاد عوارض بیشتری شود.
درباره الگوریتم ها بدانید: الگوریتم کبوتر چیست و چه تاثیری روی سئو دارد؟
چطور بعد از درگیر شدن با الگوریتم پنگوئن گوگل ریکاوری کنیم؟
زمانی که تشخیص دادید Algorithm پنگوئن به سایت شما ضربه وارد کرده است، باید یک استراتژی جدید برای بازیابی و ریکاوری پیدا کنید. ما برخی از این استراتژیها و تکنیکها را که در اغلب موارد موثر واقع میشوند را در لیست زیر آماده کردهایم. این تکنیکها عبارتند از:
- پروفایل بکلینک خود را مجددا بررسی کنید.
تمام بکلینکهای خود را بررسی کنید و کیفیت آنها را بسنجید. اگر آنها در بلک لیست قرار دارند، باید به سرعت حذف شوند پس دست و دلتان برای حذف کردن این نوع لینکها نلرزد.
- لینکهای نامناسب را حذف و یا رد کنید.
تمام لینکهای بدی را که دریافت کردهاید، حذف کنید. منظور از لینک بد، لینکی است که ارزش چندانی ندارد و از سایتهای به شدت ضعیف به شما رسیده است. اگر خودتان قادر به شناسایی و حذف آنها نیستید، از ابزار Disavow Google استفاده کنید.
- برای ساخت لینکهای باکیفیت و معتبر زمان صرف کنید.
از پلتفرمهای سوشال مدیا استفاده کنید. زمانی که شما صفحات معتبر و قانونی در فیس بوک، لینکدین و توییتر داشته باشید، این کار سادهتر خواهد بود. حتما در این پلتفرمها هم محتواهای باکیفیت منتشر کنید و بین سایت خود و این پلتفرمها لینک ایجاد کنید.
چرا در بعضی موارد ریکاوری نتیجه نمیدهد؟
گاهی اوقات علی رغم اینکه مدیران سایت تلاشهای زیادی برای پاکسازی پروفایل و صفحات خود کردهاند، هنوز ترافیک و رتبه سایت افزایش پیدا نکرده است و درگیری با الگوریتم پنگوئن ادامه دارد. دلایل متعددی پشت این موضوع وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
- اگر افزایش ترافیک اولیه در شرایطی باشد که نتوان آن را توجیه کرد، احتمالا درگیر پنالتی الگوریتمی خواهید شد. مثلا زمانی که رشد ترافیک در کوتاه مدت اتفاق بیافتد و بکلینکهای نامناسب برای صفحه در نظر گرفته باشید، احتمال اینکه ریکاوری انجام شود، بسیار کم خواهد بود.
- اگر بعد از حذف لینکها، تلاش نکنید تا بکلینکهای جدید و ارزشمند بدست بیاورید، ریکاوری انجام نمیشود.
- شاید همهی بکلینکهای منفی و مضر حذف نشده باشند.
- اصلا شاید دلیل دریافت پنالتی شما، لینکها نبوده باشد.
وقتی از Google Penguin ریکاوری کردید، انتظار نداشته باشید که رتبهی وبسایت شما به حالت قبل برگردد. پروسهی رتبهگیری بعد از ریکاوری زمانبر خواهد بود. با یک اقدام هیجانی و اشتباه دیگر، وارد پروسهی سئو کلاه سیاه نشوید. بیشتر از قبل اصولی کار کنید و حساسیتهای گوگل را در نظر بگیرید.
نکات جالب در مورد الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن ابتدا به عنوان یک “فیلتر” مجزا راهاندازی شد. در آن زمان نتایج جستجو از این فیلتر عبور میکرد اما در سپتامبر سال 2016، گوگل به طور رسمی اعلام کرد که Google Penguin بخشی از الگوریتم اصلی رتبهبندی موتورهای جستجو شده است.
“جان مولر کارمند رسمی گوگل، این آپدیت را یک site-wide algorithm نامید. این یعنی وجود تعداد زیادی لینک باکیفیت کم، که به یک صفحه از وبسایت شما اشاره میکنند، میتواند باعث کاهش اعتماد گوگل به کل وبسایت شما شود.”
با این حال بعضی از کارشناسان سئو ادعا کردهاند که در آپدیت 4.0 پنگوئن کمی منعطفتر شده است و دیگر کل دامین را جریمه نمیکند.
سخن آخر
بررسی الگوریتم پنگوئن به ما نشان داد برای اینکه رشد مداوم، بدون باگ و جریمه داشته باشیم، فقط یک راه داریم: باید از یک کارشناس و متخصص حرفهای کمک بگیریم و سعی نکنیم گوگل را گمراه کنیم. تیم امین محتوا با آمادگی کامل و تخصص کافی، مشتاق به همکاری و آموزش به شما عزیزان است. برای دریافت مشاوره و اطلاعات دقیقتر در مورد خدمات ما، از طریق راههای ارتباطی درج شده در سایت با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید