لینک سازی داخلی چیست؟| همه چیز در مورد لینکسازی داخلی سئو

ایجاد تعداد مناسبی از لینکهای داخلی، به عنوان یکی از تاکتیکهای بسیار موثر در سئو داخلی سایت شناخته میشود. اغلب کارشناسان سئو بیشتر روی ساخت لینکهای خارجی تمرکز دارند که به واسطه آن بتوانند رتبه بهتری در لیست سرچ گوگل دریافت کنند. اما لینکسازی داخلی است که باعث میشود موتورهای جستجو صفحات شما را با سرعت پیدا کنند و آن را مورد بررسی قرار دهند. در ادامه این مسئله را بیشتر باز میکنیم.
مقاله مرتبط: سئو داخلی چیست؟
لینک داخلی چیست؟
لینکهای داخلی، پیوند بین یک صفحه با صفحهی دیگر سایت شما است. یعنی هر دو صفحه از یک وبسایت هستند. اما لینکهای خارجی بین سایتها با دامنههای مختلف ایجاد میشود.
گاهی اوقات کارشناسان سئو آنقدر روی لینکهای خارجی تمرکز میکنند که فراموش میکنند از لینک داخلی چه تاثیرات مثبتی میتوان دریافت کرد. شاید لازم باشد یک بار دیگر در مورد اهمیت این لینکها صحبت کنیم تا دیگر از اولویت چک لیست استراتژی هیچ سایتی خارج نشوند.
چرا لینکهای داخلی برای SEO وبسایت مهم هستند؟
هیچ استراتژی و سبک بهینهسازی در سئو وجود ندارد که بدون این جزء از سئو داخلی کار کند. اما میزان اثرگذاری این لینکها برای سایتهای مختلف متفاوت است و این تفاوت به عملکرد کارشناسان بستگی دارد.
1. لینکهای داخلی کمک میکنند که موتورهای جستجو ساختار سایت شما را بیشتر درک کنند.
برای اینکه بتوانیم خیلی منعطفتر و فعالتر روی سئو داخلی خود کار کنیم، باید حتما به درک عمیقتری از اجزای آن بپردازیم. پیوند داخلی هم از این قاعده مستثنا نیست.
گوگل به وضوح بیان کرده است که:
” صفحاتی وجود دارند که قبلا کرولرهای گوگل آنها را بررسی کردهاند و به همین دلیل شناخته شده محسوب میشوند. وقتی گوگل لینکی را از یک صفحه شناخته شده به یک صفحه جدید میبیند و آن را دنبال میکند، مسیر کرول کردن صفحهای که لینک شده است، باز میشود.”
استفاده از لینکهای داخلی بهینه شده بهترین راه برای کشف منظم محتوای مرتبط در سایت شما توسط گوگل است. البته این مزیت لینک را فراموش نکنید که باعث میشود بین محتواهای دو صفحه مختلف رابطه برقرار شود و درک مفاهیم را برای کاربران سادهتر میکند.
زمانی که تعدادی لینک داخلی را به درستی در محتوا استفاده میکنید، سیگنالی برای گوگل ارسال میشود که میگوید صفحه A به صفحه B مرتبط است. اگر محتواهای شما معتبر هستند و میتوانند با هم مرتبط باشند، باید از لینکهای داخلی استفاده کنید. همین لینکسازی، نشان میدهد که شما در حوزه کاری خود متخصص و معتبر هستید. اگر به گوگل مسیر ارتباطی بین این صفحات را نشان ندهید، کاربران شما هم ارتباط محتواها را متوجه نمیشوند.
-
مرجع عبور لینکهای داخلی
لینکسازی داخلی باعث افزایش قدرت بین صفحات و همچنین بهبود رتبه سایت شما میشود. اصلا الگوریتم PR یا PageRank در همین حوزه فعالیت میکند. یعنی اعتبار صفحات را جداگانه ارزیابی کرده و امتیازی را برای آن صفحه در نظر میگیرد. در نهایت امتیاز تمامی صفحات با هم تعیین میشوند.
الگوریتم پیج رنک در سال 2016 از بین رفت و تاثیر مستقیم آن روی بهروز رسانی رتبه عمومی متوقف شد. اما هنوز هم بخشی از الگوریتم رتبهبندی محسوب میشود. مثلا اگر صفحه A دارای لینکهای خارجی معتبری باشد، امتیاز رنک پیج هم اعمال میشود. بعد از آن، میتوانید از طریق یک لینک مناسب داخلی به صفحه B هم امتیازات ویژهای بدهید.
شناسایی این صفحات که امتیاز بالایی دارند به شما کمک میکنند که بتوانید از امتیازات صفحه برای دیگر صفحات خود هم استفاده کنید.
3. لینکهای داخلی به کاربران کمک میکنند بین صفحات مربوطه حرکت کنید.
لینک داخلی کمک میکند کاربران سریعتر از به محتواهای جذاب و مرتبط در سایت شما دسترسی پیدا کنند، بنابراین UX یا تجربه کاربری شما بهبود پیدا میکند.
شاید لازم باشد شما کاربر را از صفحه توضیحات به صفحه محصول منتقل کنید تا بتواند محصول مورد نیاز خود را خریداری کند. گاهی هم ممکن است چند محصول را با یک محتوا لینک کنید.
این لینکها هم باعث میشوند میانگین صرف زمان در سایت افزایش پیدا کند و هم کاربرها به مسیر خرید سوق پیدا کنند. بنابراین به نوبه خود تاثیر مستقیم و غیرمستقیم روی تجربه کاربری دارند.
انواع لینکهای داخلی
دو نوع لینک اصلی در سئو داخلی وجود دارد:
- Navigational (ناوبری)
- Contextual (متنی)
ما هر دو مورد را بررسی خواهیم کرد.
لینکهای داخلی Navigational
لینکهای ناوبری معمولا ساختار اصلی Navigation یک وبسایت را تشکیل میدهند. اغلب آنها در سراسر سایت پیادهسازی میشوند و به کاربران برای پیدا کردن آنچه که نیاز دارند، کمک میکنند.
این لینکها را در منوی اصلی یک سایت، فوتر یک سایت یا در بعضی سایتها در نوار کناری میتوانید ببینید.
لینکهای داخلی متنی
این لینکها معمولا در محتوای اصلی صفحات قرار میگیرند. حتما چک کنید که لینکهای متنی شما چقدر برجسته و قابل کلیک باشند. یعنی از بعد بصری باید نشان دهید که این لینک برای سایت شما ارزش زیادی دارد و این را به کاربران هم نشان دهید.
درک عملکرد انواع مختلف لینک و نحوه ظاهر شدن آنها برای کاربران به شما کمک میکند تا بیشترین بهره را از استراتژی لینک داخلی خود ببرید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
مشکلات رایج لینکهای داخلی
برای اینکه بتوانید لینکهای داخلی مناسبی داشته باشید که تاثیر مثبتی روی SEO بگذارد، باید مشکلات رایج لینکسازی داخلی را بشناسید و روشهای برطرف کردن آنها را یاد بگیرید. ما در این بخش برخی از رایجترین مشکلات لینکسازی درون صفحه را بررسی میکنیم.
لینکهای داخلی شکسته (Broken Internal Links)
مشکل: لینکهای شکسته داخلی باعث میشوند که هم کاربران و هم کرولرهای موتورهای جستجو به صفحات وبی که وجود ندارند منتقل شوند که معمولا هم این مورد منجر به مواجه شدن با خطای 404 میشود. خب چنین خطایی برای برقراری ارتباط ایدهآل نیست.
نحوه رفع مشکل: لینکی که به یک صفحه زنده اشاره دارد را حذف کنید یا جایگزین کنید تا مشکل حل شود.
لینکها کرول نمیشوند
مشکل: این خطا زمانی رخ میدهد که قالب URL نادرست باشد. مثلا شاید شامل کاراکترهای غیرضروری باشد.
نحوه رفع مشکل: لینکهایی که به عنوان خطا گزارش شدهاند را بررسی کرده و در صورت لزوم مشکلات قالببندی را برطرف کنید.
بیش از حد لینک داخلی در صفحه وجو داشته باشد
مشکل: زمانی که یک صفحه بیش از 3000 پیوند داشته باشد، در گزارش Site Audit علامتگذاری میشود. هیچ قانون خاصی در مورد تعداد لینکهای داخل صفحهای که گوگل آنها را کرول میکند وجود ندارد، اما مدیران سایتها باید مراقب بارگذاری بیش از حد صفحات باشند تا قابل استفاده باشند.
نحوه رفع مشکل: هر صفحهای که بیشتر از 3000 لینک دارد را بررسی کنید و لینکهایی که خیلی ضروری نیستند را حذف کنید.
لینکهای داخلی خروجی را چک کنید که nofollow نباشند.
مشکل: ویژگی rel=”nofollow” در لینکهای برخی صفحات، باعث میشود که جریان Googlebot را از طریق سایت شما محدود شود.
نحوه رفع مشکل: ویژگی rel=”nofollow” را از هر لینک داخلی که در گزارشها ثبت شدع است، حذف کنید. شاید این لینکها در سراسر سایت وجود داشته باشند، بنابراین بهتر است با توسعهدهنده یا کارشناس سئو خود مشورت کنید.
نقشه سایت صفحات Orphaned را از بین ببرید
مشکل: یک صفحه Orphaned صفحهای است که به هیچ وجه از صفحات دیگر سایت شما لینکی دریافت نکرده باشد. یعنی این صفحه در خزیدن قابل دسترس نخواهد بود و نمیتوان آن را فهرست کرد.
نحوه رفع مشکل: اگر به نظر شما محتوای صفحه Orphaned ارزشمند است، باید آن را در استراتژی لینکهای داخلی خود قرار دهید. اگر نباید این صفحات نباید وجود داشته باشند یا توسط موتورهای جستجو رتبهبندی شوند، یا آنها را حذف یا یک تگ “no index” به آن صفحات اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: نقشه سایت چیست
عمق خزیدن یک صفحه بیش از سه کلیک باشد.
مشکل: برخی از صفحات مهم برای دسترسی کاربران به کلیکهای بسیار زیادی نیاز دارند، که همین باعث میشود موتورهای جستجو حس کنند این صفحه چندان هم نیست.
نحوه رفع مشکل: کلیکهای غیر ضروری را حذف کنید تا به کاربران کمک کنید سریعتر به محتوای مورد نظر خود برسند.
صفحاتی که فقط یک لینک داخلی دارند
مشکل: لینکهای داخلی تکی میتوانند به معنای فرصتهای از دست رفته در سئو و تجربه کاربری باشند. همانطور که قبلا هم گفتیم، باید تا جایی که طبیعی باشد، به صفحات دیگر از محتوای مرتبط دیگر لینک بدهید.
نحوه رفع مشکل: سایر صفحاتی که به بخشی از استراتژی لینک سازی داخلی شما مرتبط است را شناسایی کنید و با محتواهای دیگر لینک دهید.
ریدایکتهای دائمی را حذف کنید.
مشکل: عبور این لینکها از طریق تغییر مسیرهای دائمی میتواند امکان خزیدن شما را کاهش دهد. این مشکل در سایتهای بزرگتر، دردسر سازتر میشوند.
نحوه رفع مشکل: لینکهای داخل صفحه خود را آپدیت کنید تا کاربران و موتورهای جستجو را مستقیما به صفحه مقصد برسند. البته اگر هنوز آن صفحه مقداری ترافیک از منابع دیگر جذب میکند، این ریدایرکت را حذف نکنید.
ریدایرکتهای زنجیرهای و لوپ را از بین ببرید.
مشکل: خزیدن این لینکهایی که زنجیرهها و لوپها را تغییر میدهند، برای موتورهای جستجو دشوار است. حتی این لینکها یک UX ضعیف ایجاد میکنند.
نحوه رفع مشکل: لینکهای داخل صفحه را آپدیت کنید تا به صفحه زنده و صحیح اشاره کنند. همچنین ریدایرکتهای واسطه را در یک زنجیره حذف کنید یا علت لوپ را پیدا کنید.
مقاله مرتبط: مشاوره سئو
شاید لینکها در صفحات HTTPS به صفحات HTTP منتهی شوند.
مشکل: URLهایی که به اشتباه به صفحات HTTP در سایتهای امن اشاره میکنند، میتوانند باعث تغییر مسیرهای غیر ضروری شوند.
نحوه رفع مشکل: اگر لینکهای HTTP در مقیاس کوچک باشند، به صورت دستی قابلیت آپدیت را دارند تا به صفحات HTTPS منتقل شوند. اما اگر در کل سایت این لینکها وجود دارند، از توسعهدهنده خود کمک بگیرید.
ابزارها و پلاگینهای لینک داخلی
دهها ابزار عالی برای کمک به ساخت لینکهای داخلی وجود دارد. توصیه میکنیم که کمتر از ابزارهای خودکار لینکسازی استفاده کنید، چون این ابزارها شاید با استراتژی سئو سایت شما مطابقت نداشته باشند.
برخی از این بزارها و پلاگینها عبارتند از:
- Google Search Console
- Yoast SEO Premium
- ContentKing
- Ahrefs
- Sitemaps
جمعبندی
سئو داخلی گستردگی زیادی دارد و محدود به بهینهسازی تگهای عنوان، افزودن کلمات کلیدی و ساخت لینک نیست. سئو باید بهترین تجربه کاربری را ایجاد کند و تاثیر مستقیم روی قیف فروش داشته باشد. یعنی باید موتورهای جستجو ارزش سایت و محتوای شما را به همان اندازه که کاربران میبینند، درک کنند.
یک استراتژی یکپارچه و مناسب برای لینکسازی داخلی میتواند کمک کند هرچه سریعتر به اهداف سایت و بیزنس خود برسید.
دیدگاهتان را بنویسید