ریدایرکت (redirect) چیست؟| تاثیرات آن بر روی سئو وبسایت

ریدایرکت، مسیری برای ارسال بازدیدکننده یا گوگل به آدرس متفاوت از آدرسی که در صفحه سرچ گوگل است، نامیده میشود. Redirect یکی از مهمترین عناصر سئو محسوب میشود، به همین علت نیاز است تا اطلاعات کافی در مورد انواع، زمان استفاده و همچنین روشهای مقایسه آنها با یکدیگر داشته باشید.
ریدایرکت چیست؟
ریدایرکتها کاربران را از یک URL به URL دیگر منتقل میکنند. اولین URL همان آدرسی است که کاربر روی آن کلیک کرده، تایپ کرده یا به هر روشی دیگری آن را درخواست کرده است. URL دوم هم آدرس مقصد جدید است.
تغییر مسیرها برای موتورهای جستجو تقریبا به همین صورت که گفته شد عمل میکنند. ریدایرکتها موتورهای جستجو را از یک URL خاص به URL دیگر ارسال میکنند. صاحبان سایتها اغلب برای صفحاتی که دچار مشکل شدهاند، حاوی محتوای تکراری هستند یا به آدرسهای اینترنتی جدید منتقل شدهاند، ریدایرکت میدهند. به این ترتیب کاربران و موتورهای جستجو به مرتبطترین یا صفحه فعلی دسترسی پیدا میکنند.
این روش برای تجربه کاربری بسیار مناسب است و میتواند از ایجاد مشکلات جدی در سئو جلوگیری کند. در واقع با این شرایط میتوانید رتبه وبسایت خود را بالا ببرید. بیایید کمی بیشتر در مورد تاثیر ریدایرکتها روی سئو صحبت کنیم.
کاربرد Redirect
وقتی صفحات سایت تغییر پیدا میکند، ریدایرکتها برای بازدیدکنندگان و موتورهای جستوجو مهم میشود. ممکن است آدرس وبسایت شما تغییر پیدا کند یا چندین صفحه وب در دسترس باشد در این حالت Redirects مهم میشوند.
شما میخواهید به بازدیدکنندگان یک مطلب مفید ارائه کرده و یک تجربه عالی در ذهن مخاطب ثبت کنید. زمانی که بازدید کننده به دنبال محتوایی است که قبلا در لینک اولیه موجود بوده است، خوشایند نیست تا برای بازدید دوم با ارور 404 مواجه شود. شما میخواهید تا شما باید کاری کنید تا بازدیدکننده مستقیما به لینک دوم هدایت شود.
موتورهای جستوجوگر باید متوجه تغییر آدرس وبسایت شما شوند و همچنین باید از موقتی یا دائمی بودن آن آگاه شوند. دادن سیگنالهای مناسب به موتورهای جستوجوگر برای جابهجایی آدرس وبسایت در حوزه سئو، امری ضروری است. پس چه برای بازدید کننده و چه برای موتورهای جستوجوگر هنگام تغییر و جابهجایی در وبسایت، استفاده از تغییر مسیرها لازم است.
بیشتر بدانید: هزینه سئو چقدر است؟
ریدایرکتها چطور روی سئو تاثیر میگذارند؟
Redirectها اغلب اوقات ابزار مفیدی برای سئو هستند. اما به طور کلی، بهتر است در صورت امکان از این روش در صفحات سایت خود استفاده نکنید. بارگذاری صفحات Redirect نسبت به موارد معمولی بیشتر طول میکشد و سرعت بارگذاری صفحات شما را کاهش میدهد. در نتیجه احتمال کاهش نرخ تبدیل هم بالا میرود.
به همین دلیل، سعی کنید در مواقعی که مجبور نیستید از آنها استفاده نکنید، حداقل نباید به صورت دائمی استفاده شود. به عنوان مثال، اگر میخواهید نسخه جدیدی از یک صفحه ایجاد کنید، به جای یک صفحه کاملا مجزا، سعی کنید به سادگی URL اصلی خود را آپدیت کنید. حفظ URL اصلی، تضمین میکند که سرعت صفحه شما بالاتر خواهد بود. بنابراین رضایت کاربری افزایش پیدا میکند و رتبه صفحه شما بالاتر خواهد شد.
چه زمانی از ریدایرکتها باید استفاده کرد؟
زمانی که به اصطلاح محتوای ارزشمند خود را جا به جا میکنید و میخواهید تا محتوا ارزش خود را حفظ کند، از ریدایرکت استفاده میکنیم. دامنه استفاده از این ابزار در سئو گسترده است؛ شما میتوانید یک صفحه از وبسایت خود را جا به جا کنید یا به صورت کلی آدرس وبسایت خود را تغییر دهید. برای درک بهتر به این مثال توجه کنید. شما در فصل خاصی مانند زمستان در وبسایت خود اقدام به فروش لباسهای زمستانی میکنید. با به پایان رسیدن فصل زمستان، محصولات مرتبط با زمستان هم در سایت به فروش نمیرسد و اگر مخاطب خواستار دسترسی به صفحه فروش لباسهای زمستانی داشته باشد، شما مخاطب را به یک صفحه دیگر هدایت میکنید. در ابتدا شما آن صفحه از محصولات را حذف میکنید و سپس مرتبطترین صفحه را به نمایش میگذارید یا اگر این راه امکانپذیر نباشد، میتوانید به وسیله Redirect به صفحه اصلی بازدیدکننده را هدایت کنید.
چند نوع ریدایرکت وجود دارد؟
ریدایرکتها را میتوان به تغییر مسیر مشتری و تغییر مسیر سرورهای اصلی تقسیمبندی کرد و هر دو نوع مسیر با روشهای مختلفی قابل اجرا و پیادهسازی است. در انتخاب تغییر مسیر خود محتاطانه عمل کنید، چرا که هرگونه اشتباه در این فرایند میتواند باعث ایجاد مشکلات در سئو شود.
سه نوع تغییر مسیر در Redirect وجود دارد که عموما دارندگان وبسایت از اولین نوع آن استفاده میکنند.
-
301 Redirect
تغییر مسیر 301 ، تغییر مسیر دائمی است. این مدل از تغییر مسیر هم در سطح مرورگر و هم در سطح سرور انجام میشود که یکی از رایجترین و قدرتمندترین ریدایرکتها است. تقریبا در همه موارد از این مدل برای تغییر مسیر استفاده میشود.
-
302 Redirect
ریدایرکت 302، تغییر مسیر موقتی است و به طور معمول از این مدل استفاده نمیشود. این تغییر مسیر زمانی استفاده میشودکه قصد دارید در یک مقطع زمانی بازدیدکننده به یک URL قدیمی برگردد. به عنوان مثال شما در حین طراحی وبسایت جدید هستید و قصد دارید در پایان کار، بازدیدکننده را به وبسایت قبلی هدایت کنید، در این حالت میتوانید از این مدل Redirect استفاده کنید. در زمان استفاده از این نوع تغییر مسیر در ابتدا بسنجید که آیا استفاده از تغییر مسیر 301، موثرتر نخواهد بود.
شما میتوانید برای داشتن خدمات سئو حرفه ای در تهران به صفحه مورد نظر خود مراجعه کنید.
-
Meta Refresh
به طور حتم با وارد شدن به صفحهای با این پیام مواجه شدهاید” URL اصلی منتقل شده است، اکنون در حال تغییر مسیر هستید. اگر در عرض 5 ثانیه هدایت نشدید اینجا را کلیک کنید؟” در واقع شما یک متا فرش را تجربه کردهاید.
متا رفرش به نوعی از ریدایرکت گفته میشود که وظیفه دارد تا به موتورهای جستجو اعلام کند بازدیدکننده باید به یک مسیر و لینک جدید هدایت شود. در هنگام ساخت متا رفرش میتوانید زمان لازم برای تغییر مسیر را هم مشخص کنید .
چگونه یک ریدایرکت را راهاندازی کنید؟
به طور معمول اکثر دارندگان وبسایت، راههای مختلفی برای راه اندازی ریدایرکتها دارد. در ادامه دو دستورالعمل اساسی برای شروع توضیح داده شده است.
-
راهاندازی Redirect در cPanel
هنگامی که به حساب cPanel خود وارد شدید، به قسمت Domains مراجه کنید و سپس بر روی آیکون Redirect کلیک کنید. اما چگونه ریدایرکت را بر روی cPanel نصب کنیم؟
در منو Type، میتوانید بین دائمی و موقتی بودن انتخاب کنید. در منو کشویی بعدی، میتوانید انتخاب کنید تا تغییر مسیر برای کدام دامنه اعمال شود. میتوانید همه دامنههای عمومی را انتخاب کنید، در غیر این صورت، دامنه مناسب را کلیک کنید. پس از طی کردن این مراحل، آدرسی را که قرار است تغییر مسیر دهید و آدرس جدید را وارد کنید. توجه داشته باشید در کادر دوم، URL آدرس دوم را به صورت کامل را وارد کنید.
-
راهاندازی Redirect در WordPress
آسانترین راه برای تغییر مسیر در ورد پرس، افزودن plugin(افزونه) است. اگر با افزودن plugin آشنایی ندارید، افزونهها را در منو سمت چپ صفحه انتخاب کنید و سپس بر روی افزونه جدید کلیک کنید و آدرس جدید را وارد کنید.
چرا نیاز است از ریدایرکتها استفاده کنید؟
چند دلیل اصلی وجود دارد که دارندگان وبسایت باید ریدایرکتها را بر روی وبسایت خود اجرا کنند.
-
شاید نیاز باشد تا به یک زیرشاخه از سایت خود بازدیدکننده را هدایت کنید.
در زمانی که مشغول طراحی وبسایت هستید، ممکن است یک بلاگ هم در دامنه سایت ایجاد کنید؛ اما حالا قصد دارید وبلاگ را از صفحه اصلی خارج کنید. در این مورد شما یک
Redirect را ایجاد میکنید. خوانند به خواندن بلاگ شما با استفاده از ساختار URL، به سایت شما هدایت میشود.
بیشتر بدانید: راه های کسب درامد از سئو
-
محتوا تکراری را به صفحه اصلی خود هدایت کنید.
داشتن یک محتوای تکراری برای سئو مضر است. اگر صاحب یک وبسایت بزرگ باشید، ممکن است چند صفحه با محتوای تکراری داشته باشید. گوگل برای رتبهبندی هر کدام از صفحات تکراری به مشکل برخورد میکند. شما میتوانید صفحات تکراری را به صفحه اصلی خود هدایت کنید تا از سردرگمی بازدید کننده جلوگیری کنید. با این کار تراز وبسایت شما در گوگل بهبود پیدا میکند و موتورهای جستوجو در رتبهبندی دچار مشکل نمیشوند.
-
تغییر دامنه قدیم به دامنه جدید با استفاده از ریدایرکت
اگر در ابتدا دامنهای که خریداری کردید باب میل شما نبوده و اکنون توانستهاید یک دامنه جدید بخرید یا شاید یک تغییر نام تجاری گسترده انجام دادهاید و تغییر دامنه برای شما ضروری است. در هر دو حالت باید از دامنه قدیمی خود به دامنه جدید تغییر مسیر دهید و Redirect یک فرایند ضروری و حساس به شمار میرود.
راهاندازی Redirect در ابتدا کار برای صاحبان وبسایت ممکن است کاری دشوار و غیرممکن به نظر رسد؛ اما با آموزش و کسب تجربه میتوانید به مرور زمان این مشکل را به خوبی حل کنید.
استفاده از ریدایرکت باعث میشود تا به مرور زمان شما بتوانید سایت خود را بهروز رسانی کنید و از نظر سئو بهبود بخشید. استفاده از تغییر مسیر میتواند از خطاهایی مانند 404 جلوگیری کند و در رتبهبندی گوگل سایت شما را به تراز اول بازمیگرداند. حتما در استفاده از این ابزار دقت داشته باشید تا وبسایت شما با مشکلی برخورد نداشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات سئو و آموزش سئو به صفحات مربوط مراجعه کنید.
لوپ ریدایرکت چیست؟
آخرین مشکلی که زمان استفاده از ریدایرکتها باید به آن توجه کرد، لوپ ریدایرکت است. این لوپها زمانی رخ میدهند که مرورگر مجبور باشد برای بارگیری صفحه تعداد زیادی Redirect را دنبال کند. گاهی اوقات این اتفاق میافتد چون یک URL قدیمی به یک آدرس جدید هدایت میشود، اما آدرس جدید در نهایت به آدرس قبلی تغییر مسیر میدهد و باعث ایجاد یک چرخه بیپایان و باطل میشود.
در موارد دیگر، این اتفاق میافتد چون شما چندین بار مکان یک صفحه را جابجا میکنید و یک زنجیره کامل از تغییر مسیرها را تشکیل میدهید. زمانی که یک مرورگر مجبور است تعداد زیادی تغییر مسیر را پشت سر هم دنبال کند، یک پیغام خطا به کاربران نشان میدهد. این پیغام خطا بیان میکند که در این بخش لوپ ریدایرکت وجود دارد. در این شرایط است که کاربران نمیتوانند به صفحه قدیمی و حتی صفحه جدید دسترسی داشته باشند.
برای جلوگیری از ایجاد این مشکل، هر زمان که تغییر مسیرها را تنظیم میکنید، حتما حلقهها را هم بررسی کنید. ابزارهایی مثل Screaming Frog و Ahrefs میتوانند گزارشهایی را در اختیار شما قرار دهند که به شما در مورد هر نوع لوپ تغییر مسیر در سایت هشدار خواهند داد. این موارد را اصلا سطحی نبینید. یک اقدام نادرست و نا به جا در مورد این تغییر مسیرها ممکن است باعث شود زحمات شما بابت تولید محتوا، لینکسازی داخلی و خارجی و حتی رقابت در SERP هم از بین برود.
دیدگاهتان را بنویسید