راهنمای اصول سئو برای مبتدیان: بررسی مراحل کار اصول اولیه سئو

سئو از دیدگاه بسیاری از صاحبان کسب و کار یا افراد، بسیار سخت و پیچیده است و به همین دلیل اصلا سراغ یادگیری و یا انجام مراحل آن نمیروند. اما واقعیت ماجرا این است که تمام کارهای دنیا، قبل از انجام دادن و صرفا با تماشا کردن از دور، سخت به نظر میرسند. به همین دلیل هم هست که به فکر افتادیم تا در مورد اصول سئو برای مبتدیان صحبت کنیم.
یادگیری اصول سئو برخلاف تصور عموم بسیار ساده است و با توجه به اینکه 57.8% از ترافیک وب از طرف گوگل بدست میآید، کاملا قابل درک است که نیاز به متخصص سئو چقدر زیاد است. پس اینکه بخواهیم در این حوزه آموزش ببینیم و مهارتهای لازم را کسب کنیم، ارزشمند و پولساز خواهد بود.
بخاطر داشته باشید که بهینهسازی موتورهای جستجو کلید موفقیت در فضای آنلاین هستند. ما هم با بررسی کردن اصول سئو برای مبتدیان به شما کمک میکنیم تا با مراحل شروع کار بیشتر آشنا شوید و بتوانید در این حوزه فعالیت کنید.
مطالعه این مطلب به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
همانطور که از عنوان مقاله مشخص است، ما فرض میکنیم فردی که میخواهد اصول سئو را آموزش ببیند، یک فرد مبتدی در این حوزه است و هیچ تجربهای در خصوص SEO و سئو مارکتینگ ندارد. در واقع تلاش ما این است که به زبان ساده و بددون اصطلاحات سنگین و فوق تخصصی، اصول سئو برای مبتدیان را با شما به اشتراک بگذاریم. پس اگر شما هم یک فرد تازه کار هستید، حتما تا آخر محتوا همراه ما باشید.
چرا سئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ تا این اندازه اهمیت دارد؟
جواب این سوال کاملا واضح است؛ سئو بهترین و موثرترین راه برای کسب ترافیک رایگان (ارگانیک) و افزایش فروش خدمات یا محصولات است. در واقع SEO به کسب و کارها کمک میکند تا در دسترس افراد بیشتری قرار گیرند و تعداد مشتریان بالقوه آنها روز به روز افزایش پیدا کند.
” در دنیای دیجیتال مارکتینگ مهم است که بتوانید سیگنالهای درستی به سمت مخاطبان هدف خود ارسال کنید و هر اقدامی که میکنید باید کاملا مطابق با قوانین سئو باشد.”
سئو چیست؟
SEO یا Search Engine Optimization ، فرآیند بهینهسازی موتورهای جستجو است و باعث بهبود رتبه و دیده شدن برای کاربران میشود. یعنی با کمک این فرآیند نتایج جستجو برای دریافت ترافیک ارگانیک بهینه خواهد شد. در واقع اصول سئو به معنای مجموعهای از روشها و قوانین است که برای افزایش رتبه در موتورهای جستجو و جذب ترافیک به کار گرفته میشود.
فرآیند SEO به چه صورت است؟
فرآیند SEO مراحل مشخصی دارد که هر کدام را در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم.
مرحله اول:
هدف تجاری مشتری و یا وبسایت خود را مشخص کنید. مثلا مشخص کنید میخواهید به عنوان یک وبسایت فروشگاهی فعالیت کنید یا یک وبسایت خدماتی با وبلاگ قدرتمند؟ تارگت مورد نظر این کسب و کار آنلاین در چه محدودهای قرار دارد؟ این مرحله مهمترین مرحله اصول سئو برای مبتدیان است.
مرحله دوم:
کلمات کلیدی را آنالیز کنید. یعنی با کیورد ریسرچ شروع کنید. باید بدانید در حوزه فعالیت شما چه مطالبی طرفداران بیشتری دارد و مخاطب به دنبال پاسخ دادن به چه سوالی فرآیند سرچ را طی میکند.
مرحله سوم:
صفحه اصلی و ترکیب کلمات کلیدی را مشخص کنید. اینکه چه مطالب و محتواهایی را باید روی وبسایت و صفحه اصلی آپلود کنید و چه کلمات کلیدی باید به عنوان مرجع وبسایت شما انتخاب شوند را در این مرحله تعیین میکنید.
مقاله مرتبط: کیورد ریسرچ یا سرچ کلمه کلیدی چیست؟
مرحله چهارم:
یکی از اساسیترین قسمتهای اصول سئو برای مبتدیان این است که باید با مشتری برای کلمات کلیدی و صفحات لندینگ به توافق برسید. این مرحله بینهایت مهم است، چرا که برخی مشتریان ممکن است سلیقهای عمل کنند و مدام بخواهند در روند کار شما تغییرات کلی ایجاد کنند. بنابراین استراتژی را خیلی شفاف با آنها در میان بگذارید.
مرحله پنجم:
یکی از اصول سئو این است که سر گزارشهای رتبهبندی و ترافیک به توافق برسید و سپس فرآیند سئو را آغاز کنید. در واقع محدوده عملکردی شما برای کارفرما مشخص میشود و با چالشهای حین کار سادهتر برخورد میشود.
مرحله ششم:
در این مرحله باید مراحل سئو داخلی و خارجی را انجام دهید. حتما در مورد سئو خارجی و داخلی به طور مفصل مطالعه کنید. در این مراحل هم به هیچ وجه سعی نکنید از تکنیکهای مخرب استفاده کنید. در واقع اقدامی خارج از قوانین گوگل انجام ندهید تا از دایره مسابقات رتبهبندی حذف نشوید.
مرحله هفتم:
استراتژی مورد نظر خود را به صورت دقیق و شفاف ثبت کنید. به طور کلی در هر نوع تجارتی اگر شما نقشه راه و استراتژی خود را به صورت مکتوب داشته باشید، درصد خطا را به حداقل میرسانید و حتی در مواقع بروز اشتباهات و موقعیتهای غیرمنتظره هم سریعا مشکل را تشخیص میدهید و اقدامات لازم را برای رفع آن انجام میدهید.
مرحله هشتم:
راهکارها و اقدامهای سئو متفاوتی که در استراتژی خدمات خود را قرار دادهاید را پیادهسازی کنید. مو به مو و با دقت زیاد این کار را انجام دهید.
مرحله نهم:
روی مراحل نظارت کنید و هر مرحله را بهینهسازی کنید. اگر گزارشات مراحل کار را به خوبی و به صورت مکرر ثبت کنید، همیشه امکان بهینهسازی اقدامات خود را دارید. بنابراین اصلا این مرحله را پشت گوش نیاندازید و حتما همه چیز را ثبت کنید.
پیادهسازی این مراحل تمام کاری است که یک متخصص سئو انجام میدهد. اما اصول سئو برای مبتدیان به چه صورت خواهد بود؟
اصول سئو برای مبتدیان
حالا که دلیل اهمیت سئو و مراحل کار را میدانید، بهتر است اجزای اصلی سئو را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم تا مبتدیان با آن بیشتر آشنا شوند.
بیشتر بدانید: مشاور سئو تهران
مرحله 1) Technical SEO در اصول سئو
سئو تکنیکال یکی از اصول سئو است که به موتورهای جستجو کمک میکند محتوای شما را پیدا کنند. در واقع سئو تکنیکال برای رشد کسب و کار آنلاین بسیار مهم است. قبل از اینکه به دنبال پیدا کردن کلمه کلیدی مناسب و محتوای سئو شده باشید، بهتر است مطمئن شوید که ساختار وبسایت شما برای اینکه توسط کرولرها (خزندهها) قابل دسترسی باشد، همه اقدامات لازم انجام شده است.
این اقدامات عبارتند از:
- نحوه تنظیم دامنه (Domain Setup)
- پیدا کردن صفحاتی که توسط موتورهای جستجو در دسترساند.
- بررسی ساختار سایت و نویگیشن (Navigation)
- URLها
- وقتی کاربر به دنبال صفحهای میگردد که درحال حاضر وجود ندارد، چه اتفاقی میافتد؟
- سرعت صفحه
- امنیت وبسایت
- سازگاری با موبایل (Mobile friendly)
- شرایط پیکربندی وبسایتی که بیش از یک زبان دارد
مرحله 2) کلمات کلیدی در اصول سئو
کلمه کلیدی: کلمه یا عبارتی است که کاربران آن را در کادر جستجو وارد میکنند. زمانی که روی دکمه جستجو کلیک میکنید، الگوریتمهای موتور جستجو، محتواهایی که مطابق با کلمه کلیدی هستند را به شما نمایش میدهند.
کیورد ریسرچ: فرآیندی است که به کمک آن متوجه میشوید کاربران بیشتر چه عباراتی را جستجو میکنند و به دنبال یافتن پاسخ چه سوالاتی هستند. در واقع با کمک کیورد ریسرچ یا همان تحقیق کلمه کلیدی، موضوعات محتواهای بعدی شما هم مشخص میشود.
مرحله 3) سئو داخلی (On-page SEO) در اصول سئو برای مبتدیان
در سئو داخلی، شما به موتورهای جستجو کمک میکنید که محتوای شما را درک کنند. یعنی شما صفحات و محتوای خود را برای اینکه گوگل بتواند آنها را شناسایی کند، بهینه میکنید. نقش کلمات کلیدی در این مرحله بسیار موثر است، زیرا گوگل کلمه کلیدی را با محتوای شما تطابق میدهد و بعد در لیست رتبهبندی قرار خواهد داد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
فرآیند سئو داخلی به دو بخش کلی تقسیم میشود:
- بهینهسازی ویژگیهای صفحه مانند عنوان، توضیحات متا و تگها
- بهینهسازی خود محتوا
مرحله 4) اصول بازاریابی محتوا در اصول سئو
زمانی که شما فرآیندهای انتخاب کلمه کلیدی و تولید محتوا را تکرار کرده و محتواهای تولید شده را منتشر میکنید، یعنی بازاریابی محتوا را انجام دادهاید. یعنی این مرحله به هیچ عنوان قابل چشمپوشی و حذف کردن نیست. استراتژیهای ضعیف سئو اما در این بخش بسیار ضعیف عمل میکنند و عملا اثر قسمتهای دیگر فرآیند خنثی میشود.
” محتوا قلب فعالیت در فضای وب است. همه چیز به محتوا و کیفیت آن بستگی دارد.”
برای اینکه شانس موفقیت شما در فضای آنلاین بیشتر شود، باید محتواهای باکیفیت و با تعداد بیشتری تولید کنید. البته استثناهایی هم وجود دارد ولی در شرایط کلی وضعیت رشد همینطور است.
مرحله 5) سئو خارجی (Off-page SEO) در اصول سئو
یکی از پارامترهایی که توسط الگوریتمهای رتبهبندی گوگل هم شمرده میشود و تاثیر بسیار بسیار زیادی روی رشد وبسایت شما دارد، میزان محبوبیت یک صفحه در فضای وب است. المان سنجش محبوبیت هم در سئو، تعداد بکلینکهای یک صفحه از صفحات مرتبط در فضای وب است. این فرآیند بخشهای زیادی دارد که در بخش اصول سئو برای مبتدیان نمیگنجد و باید با دقت بسیار بیشتری بررسی شود. به همین دلیل توصیه میکنیم مقاله “سئو خارجی چیست؟” وبلاگ ما را حتما مطالعه کنید. فقط بدانید که مهمترین بخش سئو خارجی، لینکسازی است.
شاید الان با دیدن این مراحل کمی مضطرب شده باشید و ندانید باید از کجا فعالیت در حوزه سئو را آغاز کنید. توصیه ما این است که شما کمی در مورد محتوا و اصول تولید محتوا مطالعه کنید. سپس سعی کنید به عنوان کارآموز در تیمهای سئو و تولید محتوا فعالیت کنید. در کنار این فعالیت، حتما به مطالعات خود ادامه دهید و برای یادگیری بخشهای مختلف سئو، از کوچها و مدرسین متخصص کمک بگیرید. ما در تیم امین محتوا به عنوان اولین مرکز کوچینگ تخصصی سئو اعلام میکنیم که آمادهی آموزش اصول سئو به متقاضیان و علاقهمندان این حوزه هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید