مشاوره سئو
امین محتوا
در طول 8 سال گذشته، با بیش از صدها برند در سر تا سر کشور همکاری کرده ایم و به آنها کمک کرده تا کمپین های بازاریابی فوق العاده و هدفمندی ایجاد کنند که الهام بخش پذیرش و رشد وبسایتشان شده است و نتایج بی نظیری را گرفته اند.
یک مشاور سئو اختصاصی می تواند به شما کمک کند در جریان تغییر روندهای وبسایتتان باشید و اطمینان حاصل کنید که استراتژی های سئویی به شما کمک میکند تا سریع تر به هدف خود برسید.

روال مشاوره سئو امین محتوا
مراحل مشاوره سئو

مرحله اول
تحلیل وبسایت
گرفتن توضیحات از کارهای قبلی و هدف مورد نظر
مرحله دوم
آنالیز سایت
آنالیز سایت با استفاده از ابزار های آنالیز
مرحله سوم
نوشتن ایرادات
نوشتن لیست ایرادات اصلی
مرحله چهارم
لیست کارها
نوشتن لیست اصلی ترین کارها برای رشد
مرحله پنجم
ارائه مطالب
ارائه مطالب به صورت قدم به قدم
مرحله ششم
تعین استراتژی
ارائه یک لیست استراتژی سئویی
مشاوره سئو چیست؟
مشاوره
همانطور که میدانید، کمپینهای سئو برای بقا و ارتقاء کسب و کارهای آنلاین بسیار مهم هستند. چرا؟ چون مخاطبان بیشتر از اینکه تحت تاثیر تبلیغات پولی قرار بگیرند، به رتبهبندی خود موتورهای جستجو و عملکرد الگوریتمهای آنها اعتماد میکنند. لازمهی کسب رتبه در دنیای رقابتی سئو هم، داشتن دانش و تجربه کافی برای پیادهسازی تکنیکهای مختلف در بخشهای متفاوت SEO است. کسب مهارت در این حوزه نیاز به صرف زمان و انجام پروژههای متعدد دارد، به همین دلیل هم خدمات مشاوره سئو در طی سالهای اخیر به وجود آمده است.


تاثیر مشاوره سئو بر روی وبسایت
تاثیر مشاوره سئو
خدمات مشاوره سئو به طور کلی شامل بررسی مسائل سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال و حتی کیورد ریسرچ میشود. یک مشاور سئو حرفهای به شما کمک میکند نقاط ضعف و قوت وبسایت خود را در هر یک از این بخشها بشناسید و برای بهبود وضعیت SEO و رتبهبندی صفحات خود هدفمندتر قدم بردارید.
مسلما وقتی سرعت بالایی در عیبیابی استراتژی خود داشته باشید و یک مشاور سئو باتجربه کنار شما باشد، میتوانید در رقابت نتایج جستجو قدرتمندتر عمل کنید و حضور صفحات خودتان را در صفحه اول SERP تضمینشده ببینید. با این روش شما همیشه از بهترین منابع و بهترین ابزارهای آنالیز و بهبود سایت استفاده خواهید کرد.
همین الان وقتشه شروع کنی..!

این تصمیم شما میتواند سکوی پرتات برای موفقیت کسب و کار شما باشد.
مشاوره سئو برای 5 گروه از افراد بسیار اثر گذار است
مشاوره سئو به درد چه کسانی میخورد؟
اگر در مرحله شروع کسب و کار خود بر بستر وبسایت هستید باید بدانید وجود یک مشاور یا کوچ سئو میتواند شما را از اخطرات و اشتباهات احتمالی در امان نگه دارد. مشاور و کوچ سئو به عنوان یک همراه نکات مهم برای بهبود و به ثمر نشستن پروژه تان را به شما میگوید تا در ادامه مسیر دچار سردرگمی نشوید.
اگر به عنوان یک مدیر از نتایج سایت خود ناراضی هستید. موظف هستید مانند یک بیمار که به پزشک متخصص مراجه میکند تا درمان شود، شما هم فرایند درمان افزایش بازدید و وردی سایتتان را به یک متخصص بسپارید و با مشاوره هایی که دریافت میکنید اقدام به رشد وب سایت خود کنید تا نتایج خوبی را بدست آورید.
اگر شما خودتان یک متخصص سئو هستید در برخی مراحل نیاز به یک همراه با تجربه دارید تا با نکات ریز بینانه خود شما را برای رسیدن به اهدافتان کمک کند. همیشه استفاده از یک مشاور در هر مرحله از سئو به شما کمک میکنه تا خیلی بهتر مسیر اینده سایت رو پیش ببرید.
حتی اگر شما سایتی دارید که اوضاع خوبی دارد باز هم شما نیاز به یک مشاور سئو دارید. چرا؟ بخاطر اینکه بتوانید از خطرات احتمالی که موجب به افت میشود جلوگیری کنید و از وضعیت خوب به عالی برسید.
اگر شما شرکتی هستید که تیم سئو دارید و نیاز دارید که تیم سئو خود را ارتقا بدید با یک مشاور سئو میتوانید همکاری کنید تا فرایند تدریس و انتقال تجربه برای تیم شما را انجام بدهد.

همراه با تدوین استراتژی
تدوین استراتژی + یک جلسه مشاوره-
طراحی رابط کاربری
-
طراحی تجربه کاربری
-
طراحی منو ها
-
طراحی دکمه ها
-
تایپوگرافی و فونت
مشاوره سئو
به صورت تخصصی-
تعیین اهداف و انتظارات از سایت
-
شناخت مخاطب هدف
-
جستجوی کلمه کلیدی
-
تحلیل سئو رقبا
-
بررسی بک لینک ها
-
ارائه گزارشات به صورت کتبی
همراه با تدوین استراتژی
تدوین استراتژی + ۳ جلسه مشاوره ماهیانه در سه ماه-
طراحی رابط کاربری
-
طراحی تجربه کاربری
-
طراحی منو ها
-
طراحی دکمه ها
-
تایپوگرافی و فونت
مشاوره سئو
یک مشاور سئو باید دانش فنی، ابزارها و تکنیکهای بهینهسازی سایت را بداند. همچنین باید دانش کافی درباره تغییرات الگوریتمهای موتورهای جستجوی مختلف مانند گوگل داشته باشد. با توجه به پیچیدگیهای سئو، یک مشاور سئو باید از دانش فنی و ابزارهای مناسبی برای مدیریت پروژههای سئو استفاده کند.
برای اینکه موفقیت در سئو بیشتر شود، باید با یک مشاور سئو با تجربه و دانش کافی همکاری کنید. او باید بتواند برای شما یک برنامه بهینهسازی سایت را طراحی کند و به شما راهنمایی کند تا بتوانید بهترین نتیجه را بدست آورید.
مشاور سئو چیست و چه تاثیری در سئو 2023 خواهد داشت؟
ایمیل مارکتینگ، PPC و سوشال مدیا مارکتینگ، بخشهای مهمی از دیجیتال مارکتینگ هستند ولی هیچ کدام به اندازه SEO در دنیای امروز اهمیت ندارد. به همین دلیل هم مشاور سئو جایگاه شغلی بالایی در حوزه دیجیتال محسوب میشود و در حال حاضر نیاز اصلی سئو وجود افراد متخصص و باتجربه برای انتقال تجربه است.
روزانه میلیونها نفر از موتورهای جستجویی مثل گوگل استفاده میکنند تا محصول، خدمات و حتی پاسخ سوالات خود را به طور آنلاین دریافت کنند. صاحبان کسب و کار هم برای افزایش فروش و برندینگ خود تلاش میکنند از رقابت در فضای وب جا نمانند. در واقع صاحبان کسب و کار میخواهند صفحات سایت آنها در صفحه اول نتایج جستجو قرار بگیرد.
برای رقابت در SERP هم باید الگوریتمها و روشهای رتبهبندی موتورهای جستجو را بدانند، دانش تجربی و تئوری کافی داشته باشند، تکنیکهای مختلف سئو را بشناسند و در نهایت بتوانند لینکسازی درستی انجام دهند. هر کدام از مراحلی که گفته شد هم به خودی خود جزئیات و تکنیکهای عملی بسیار زیادی دارد که یادگیری همهی آنها کار دشوار و زمانبری است.
خبر بد این است که حتی اگر یک فرد تمام این مراحل را انجام دهد هم ممکن است نتیجه مناسبی دریافت نکند. چالشها و آپدیتهای سریع موتورهای جستجو باعث میشوند یادگیری سئو مداوم باشد. خب شاید همه زمان کافی برای انجام تکنیکها و یادگیری مداوم نداشته باشند. در چنین شرایطی است که مشاور سئو وارد میدان میشود.
شاید یک سئوکار تازهکار باشید که نیاز دارید با یک متخصص مشورت کنید و دانش خودتان را ارتقاء دهید، شاید صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید و میخواهید مشاور سئو استخدام کنید تا چالشهای کار سریعتر برطرف شوند، در هر حال باید در مورد وظایف و ویژگیهای یک مشاور سئو حرفهای به اندازه کافی اطلاعات داشته باشید.
مشاور سئو کیست؟

مشاور سئو، متخصصی است که توانایی طراحی و اجرای یک استراتژی جامع سئو را دارد و تمام جنبههای سئو داخلی و خارجی را میتواند در استراتژی خود پوشش دهد. البته این استراتژی باید منجر به بهبود و حفظ رتبهبندی صفحات در سرچ ارگانیک گوگل ، بینگ و یا موتورهای جستجوی دیگر شود.
این فرد خدمات مشاوره سئو خودش را به صورت آزاد یا در قالب یک قرارداد به متقاضیان ارائه میدهد. البته ما بسیار دیدهایم که کارفرما کارشناس سئو داخلی تمام وقت سیستم خودش را با عنوان “مشاور SEO” روی کاغذ معرفی کرده است، که خب این برچسب ممکن است با توانایی فرد معرفی شده مطابقت نداشته باشد.
اغلب مشاوران، به عنوان یک فریلنسر و از طریق پلتفرمهای مختلف آنلاین، اقدام به ارائه خدمات میکنند. ممکن است این خدمات از طریق یک آژانس سئو و یا حتی به طور مستقل ارائه شوند.
مشاور SEO در ظاهر یک مسئولیت اصلی دارد:
“مطمئن شود وبسایت مشتری او رتبه بالایی در نتایج سرچ ارگانیک کسب میکند.”
انجام خود این مسئولیت هم مستلزم در نظر گرفتن خیلی مسائل دیگر است که تمام فرآیند سئو و رتبهبندی را شامل میشوند.
وظایف و کارهایی که یک مشاور سئو انجام میدهد

در مورد مسئولیت مشاور صحبت کردیم ولی بیایید بیشتر در مورد وظایف و کارهایی که یک مشاور حرفهای سئو باید بلد باشد صحبت کنیم.
- درک کاملی از حوزه کسب و کار و الزامات آن داشته باشد.
قبل از شروع هر کاری، یک مشاور سئو حرفهای باید درک درستی از کسب و کار، جایگاه و اهداف استراتژیک آن داشته باشد تا بتواند راهکارهای درستی ارائه دهد.
برای اینکه بتواند این درک را کسب کند، باید از نزدیک با سهامداران اصلی یا مدیر عامل و مدیر کل آن کسب و کار معاشرت و جلسات کاری داشته باشد. این کار باعث میشود یک استراتژی سئو قوی و کارآمد را طراحی کنند که فقط شامل تکنیکهای کلاه سفید میشوند و نتایج خوبی هم از همین طریق به وجود میآید.
“این مرحله اولین مرحله برای ترسیم نقشه راه سئو وبسایت است.”
- برای شروع سئو کیورد ریسرچ گسترده انجام دهد.
یکی از مهمترین جنبههای SEO، انجام کیورد ریسرچ است. کیورد ریسرچ یعنی عبارات و پرسشهای متفاوتی که کاربران اغلب آنها را در گوگل یا موتورهای جستجوی دیگر سرچ میکنند را با کمک ابزارهایی کیورد ریسرچ پیدا کنید. با این کار فهرستی از مرتبطترین و سودآورترین کلمات کلیدی را در حوزه کاری خود میتوانید داشته باشید و برای رتبهبندی آنها تلاش کنید.
یک مشاور سئو حرفهای باید تسلط کافی روی کیورد ریسرچ داشته باشد تا بتواند منابع مناسب تولید محتوا و بهینهسازی صفحات را در اختیار تیم قرار دهد. برای اینکه یک مشاور بتواند این فهرست را به درستی تهیه کند هم باید معیارهای مختلفی را در نظر بگیرد. این معیارها عبارتند از:
- حجم جستجو
- سختی کلمه کلیدی
- اعتبار و رتبه دامنه
بعد از اینکه لیست کلمات کلیدی مفید مشخص شد، وقت آن میرسد که به مرحله ایندکس برویم. برای این کار هم مشاور SEO باید مهارتهای دیگری داشته باشد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
- روی طراحی استراتژی محتوا تسلط کافی داشته باشد.

وجود فهرست کلمات کلیدی، مسیر چیدمان استراتژی محتوا را هموار میکند. یک مشاور حرفهای سئو، به خوبی میداند که باید با کمک یک استراتژیست بازاریابی محتوا، مسیر تولید محتوا را با دقت زیادی طراحی کند. برای طراحی این مسیر لازم است که:
- ایدههای جدیدی برای محتوای وبلاگ سایت ارائه شود.
- تقویم محتوایی جامع و منظمی برای تولید مداوم محتوا طراحی شود.
در واقع مشاور با انجام دو مرحلهی بالا تضمین میکند که محتوای ایجاد شده هم برای کلمات کلیدی بهینه میشوند و هم با هدف جستجو مطابقت دارند.
- بتواند سئو داخلی را به بهترین نحو انجام دهد.
تخصص فنی و عملی یک مشاور سئو در این بخش مورد آزمایش قرار میگیرد. سئو داخلی فرآیندی است که به سئو تکنیکال وابستگی دارد و هر دو روی تجربه کاربری تاثیرگذار هستند. بیایید همین اول راه، تکلیف سئو تکنیکال سایت را مشخص کنیم.
سئو تکنیکالی که به سئو داخلی وابستگی دارد، شامل موارد زیر است:
- مشاور SEO مطمئن شود که کد منبع ( فایلهای جاوا اسکریپت و HTML و CSS) برای موبایل و دسکتاپ بهینه شده باشند.
- سایت از نظر سرعت مشکلی نداشته باشد و سرعت ایندکس هم بالا باشد. اگر هم مشکلی وجود دارد باید مشاور روش حل آن را بداند.
- باید مطمئن باشد که کلمات کلیدی درستی در هر صفحه از وبسایت استفاده شده است.
- مشکلات نمایهسازی سایت را برطرف کند.
- به مسائل امنیتی و اجرای گواهینامه SSL هم توجه کافی داشته باشد.
در حالت عملی باید روی گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول هم مسلط باشد که بتواند عملکرد بخشهای مختلف استراتژی خود را آنالیز و رصد کند.
آیا با انجام مراحل بالا، به یک مشاور کاربلد در سئو تبدیل میشویم؟ خیر. این تازه اول ماجرا بود. هر اقدامی که در خود وبسایت انجام میشود، زیر مجموعه سئو داخلی یا On-page SEO است. قبلا به طور مفصل در مورد آن، در مقالهای تحت عنوان “سئو داخلی چیست؟” صحبت کردهایم. حتی در بخش “چک لیست سئو داخلی” هم میتوانید خیلی سریع اقدامات داخلی سایت برای بهینهسازی را مطالعه کنید.
- بتواند یک استراتژی لینکسازی قوی طراحی و اجرا کند.
لینکبیلدینگ، فرآیند ایجاد بکلینکهای باکیفیت و سالم است. بکلینکها هم همان لینکهایی هستند که از وبسایتهای دیگر برای اشاره به سایت شما ایجاد میشوند.
زمانی که یک وبسایت میخواهد برای رقابت در SERP آماده شود، باید منابع کافی برای ساخت بکلینکهای باکیفیت و اثرگذار صرف کند. هیچ چیزی به اندازه لینکسازی خارجی نمیتواند باعث اعتبار گرفتن صفحات شما شود.
“فراموش نکنید که گوگل و سایر موتورهای جستجو لینکهای باکیفیت را به عنوان مهمترین فاکتور رتبهبندی در نظر میگیرند.”
- بتواند با اعضای مختلف تیم همکاری مفید داشته باشد.
شاید کمی ترسناک به نظر برسد که یک نفر هم باید استراتژی بسازد، هم تمام اقدامات آن را اجرا کند و هم گزارش فعالیت خود را ثبت کند. اگر بخواهیم خیلی صادقانه در این مورد صحبت کنیم، باید بگوییم که قرار نیست همهی امور را یک نفر انجام دهد. در واقع تیم سئو برای همین تشکیل میشود که بار تمام اقدامات بر روی دوش یک نفر نباشد.
یک مشاور سئو حرفهای، با تمام اعضای تیم از جمله بازاریابهای محتوا، متخصصان روابط عمومی، گرافیستها، طراحان سایت و حتی سهامداران و مدیران کسب و کار در ارتباط است و همه با هم برای پیشبرد هدف تعیین شده کار میکنند.
وظیفه مشاور این است که روی اقدامات نظارت داشته باشد و تغییرات را خیلی سریع و دقیق اعمال کند تا سیستم بیزنس به مشکل بر نخورد و در کمترین زمان ممکن وبسایت مورد نظر رتبه خوبی در بازار رقابت موتورهای جستجو کسب کند.
- آنالیز عملکرد و ارائه گزارش به مدیران
آخرین وظیفه یک مشاور سئو این است که عملکرد تمام اعضای تیم و همچنین نتایج به دست آمده را آنالیز کرده و نتایج بدست آمده را به صورت یک گزارش دقیق و شفاف به دست مدیران و ذینفعان بیزنس برساند. اصولا مواردی که صاحب یک کسب و کار نیاز دارد از عملکرد سئو سایت خود بداند عبارتند از:
- حجم ترافیک ارگانیک
- رتبهبندی کلمات کلیدی
- نرخ تبدیل ارگانیک
- نرخ کلیک
- نرخ پرش (لینک بدم)
- لینکهای Do-follow
“یک مشاور SEO خلاق و هوشمند، این گزارشات را خیلی دقیق و در قالب فایلهایی برای ارائه آسان آماده میکند تا بتواند برای گرفتن پروژههای بعدی هم از آنها استفاده کند.”
ویژگیهای یک مشاور حرفهای سئو
خب تا اینجا متوجه شدیم که وظایف اصلی یک مشاور حرفهای سئو شامل چه مواردی میشود. نیاز به وجود چنین فردی هم غیر قابل انکار است. بنابراین وقت آن رسیده که ویژگیهای فرد درست برای مشاوره تخصصی سئو را بررسی کنیم. توصیه میکنیم برای انتخاب راهنمای خود به دنبال این ویژگیها باشید:
- تجربه زیادی در سئو داشته باشد: بسیاری از افرادی که در حوزه سئو فعالیت دارند، خود را متخصص میدانند اما این طور نیست. قبلا در مورد اینکه “چطور به یک کارشناس سئو تبدیل شویم؟” مفصل صحبت کردهایم. پیشنهاد میکنیم در اولین فرصت این مقاله را مطالعه کنید. اما در این بخش باید تاکید کنیم که مطمئن شوید مشاوری که استخدام میکنید، حتما چندین سال تجربه و سابقه قوی با پروژههای موفق داشته باشد. اصولا مشاوران سئو از طریق توصیهنامههای مدیران قبلی به دیگر مدیران معرفی میشوند.
- مهارتهای ارتباطی عالی داشته باشد: مشاور سئو کسی است که باید ارتباطات شفافی داشته باشد و همواره بتواند تغییرات را با بیان ساده به اعضای تیم منتقل کند. بنابراین مهارتهای ارتباطی او بسیار حائز اهمیت هستند.