اسپم اسکور Spam score چیست چه تاثیری بر سئو و وب سایت دارد؟

در عصر حاضر، این طور نیست که فقط مدیران وب سایت ها و صاحبان کسب و کار مراقب اسپم اسکور(=هرزنامه) وب سایت های خود باشند و آن را رها کنند. امروزه، بازاریابان دیجیتال، وبلاگ نویسان، تولیدکنندگان محتوای آنلاین و کسب و کارهای آنلاین آگاه به رسانه، معمولا امتیازات اسپم وب سایت هایی را که در فکر کار یا همکاری با آنها هستند، قبل از پیگیری فعالانه بک لینک از طریق ابتکار عمل و مشارکت، بررسی می کنند.
به هر حال، قطعا شما به عنوان یک کسب و کار، نمی خواهید تا وب سایت های هرزنامه به شما پیوند داده شوند؛ زیرا، ممکن است روی نمونه های بک لینک سایت شما تاثیر منفی بگذارند و متعاقبا در صورتی که سایت شما توسط گوگل یا سایر موتورهای جستجو جریمه شود، روی دید ارگانیک تأثیر منفی بگذارد. همچنین شما به عنوان یک نویسنده وبلاگ نمیخواهید که کارتان با چنین سایت هایی مرتبط باشد، زیرا می تواند در چشم همکاران آینده، شما را با شهرت بدی مواجه کند.
اسپم اسکور چیست؟
امتیاز اسپم یا spam score جریمه هایی را که توسط گوگل به یک وب سایت داده می شود اندازه گیری می کند. تا 5% اسپم اسکور برای سئو قابل قبول است. در ابتدا یکی از شرکت های معتبر در زمینه تحلیل وب سایت به نام شرکت MOZ پروژه امتیاز اسپم را ارائه کرد که در نهایت به مبحث سئو مربوط می شود.
به زبان ساده، این ابزاری است که گوگل را قادر می سازد تا وب سایت شما را با تجزیه و تحلیل زیر دامنه ها، وب سایت های جعلی و بک لینک های دریافت شده توسط وب سایتتان در لیست سیاه قرار دهد تا به شما امتیازی بین ۰ تا ۱۰۰ بدهد؛ و هرچه به ۱۰۰ نزدیک تر باشد، هرزنامه های بیشتری در سایت شما دارند. سایتی که بر رتبه سایت شما تاثیر منفی می گذارد. با باز کردن آن از طریق “Open Site Explorer” می توانید متوجه شوید که آیا وب سایت شما اسپم شده است یا خیر.
بیشتر بدانید: سئو و بهینه سازی سایت چیست؟
چرا اسپم اسکور برای سئو مهم است؟
این معیاری است که باید به آن توجه کنید. زیرا دو اطلاعات ارزشمند مرتبط با سئو را در اختیار شما قرار می دهد:
- امکان هرزنامه زیر دامنه(های) شما
- امکان اسپم زیر دامنه های بک لینک های شما
هر دوی این اطلاعات برای ایجاد صفحات و ایجاد بک لینک هایی که شما را به بالای موتورهای جستجو سوق می دهد، بسیار مهم هستند. اما این تمام چیزی نیست که Spam Score انجام می دهد.
این اطلاعات چارچوبی را برای تعیین هرزنامه بودن صفحات جداگانه به شما می دهند و در نهایت به شما کمک می کنند تا مطمئن شوید که سایت شما توسط موتورهای جستجو به دلیل هرزنامه جریمه نمی شود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
اسپم اسکور چگونه کار می کند؟
در واقع این فعالیت بسیار ساده و سرراست است: Spam Score از شاخص Moz خود برای یافتن و تجزیه و تحلیل زیر دامنهها برای 17 پرچم هرزنامه مجزا استفاده میکند.
در ابتدا برای هر پرچم هرزنامه ای که پیدا می کند، یک عدد به امتیاز اسپم زیر دامنه اضافه می شود. سپس امتیاز نهایی هرزنامه با جمع کردن همه پرچم های اسپم منفرد یک زیر دامنه معین جمعآوری میشود و در مجموع 0-17 میشود.
هرچه اسپم اسکور بالاتر باشد، احتمال اسپم بودن آن بیشتر است. ( البته نه لزوما همیشه )
پیشنهاد مطالعه: سئو خارجی چیست؟ جدیدترین تکنیک های Offpage SEO
چند نکته کلیدی در رابطه با امتیاز اسپم
اسپم اسکور در رابطه با احتمال هرزنامه انباشته است:
تقریبا همه سایت های موجود در اینترنت حداقل یک علامت هرزنامه دارند. اما این موضوع تضمین نمی کند که Google آنها را به عنوان هرزنامه ببیند.
ببینید، اسپم اسکور انباشته است.
منظور من از این نکته، این است که هر چه یک زیر دامنه دارای پرچم های هرزنامه بیشتری باشد، احتمال اینکه در چشم گوگل و سایر موتورهای جستجو به عنوان هرزنامه دیده شود، بیشتر می شود.
نمودار زیر از Moz مقایسه ای کنار هم از تعداد پرچم های هرزنامه یک زیر دامنه با احتمال اسپم در نظر گرفتن آن را به شما ارائه می دهد:
همانطور که در بالا می بینید، احتمال اسپم بودن یک زیر دامنه با سه رنگ سبز، زرد و قرمز نشان داده می شود.
سبز = خطر کم اسپم
زرد = خطر متوسط اسپم
قرمز = خطر بالای اسپم
همچنین، بدیهی است که هر چه تعداد پرچم های هرزنامه یک زیر دامنه بیشتر باشد، احتمال هرزنامه بودن آن بیشتر است (با احتمال 100٪ پرچمهای هرزنامه 14-17).
اسپم اسکور فقط بر روی زیر دامنه ها متمرکز است:
امتیاز هرزنامه فقط به شما امکان اسپم را برای زیر دامنه ها می دهد. به یاد داشته باشید که یک زیر دامنه یک دامنه سطح سوم در سطح سلسله مراتبی یک سایت است.
به عنوان مثال بک لینک های مانیتور را در نظر بگیرید:
- دامنه سطح بالای آن (یا دامنه سطح اول) “com” است.
- دامنه اصلی آن (یا دامنه سطح دوم) “aminmohtava” است.
- زیر دامنه های آن (یا دامنه های سطح سوم) “www” و “blog” هستند.
با در نظر گرفتن این موضوع، مانیتور بک لینک ها دو اسپم اسکور جداگانه خواهند داشت. یکی برای «www. aminmohtava.com» و یکی برای « aminmohtava.com/blog».
از آنجایی که امتیاز هرزنامه فقط بر روی زیر دامنه ها تمرکز می کند، این بدان معناست که نمی توانید امتیاز اسپم را برای دامنه های ریشه و صفحات جداگانه ببینید.
پیشنهاد امین محتوا: خط آخر را دوباره بخوانید زیرا بسیار مهم است.
این موضوع به معنی دو نکته است:
- صفحه ای با زیر دامنه با ریسک متوسط (زرد) ممکن است اسپم نباشد.
- یک زیر دامنه با خطر کم (سبز) همچنان می تواند صفحات جداگانه ای داشته باشد که هرزنامه هستند.
این برای شما چه معنایی دارد؟
این بدان معناست که شما همیشه باید قبل از اینکه تصمیم بگیرید که هرزنامه است، بررسی های لازم را روی زیر دامنه و صفحات فردی یک سایت انجام دهید.
بیشتر بدانید: هزینه های سئو چقدر است؟
امتیاز اسپم پایان همه چیز نیست:
امتیاز هرزنامه به تنهایی تضمین کننده اسپم بودن یک لینک نیست. عوامل دیگری نیز وجود دارند که همیشه در این مورد نقش دارند؛ عواملی مانند تعداد پیوندهای خارجی یک صفحه، مکان دامنه سطح بالای آن و سایر امتیازات آن مانند MozTrust و MozRank.
همه ی این ها به چه معناست؟ این نکته بدان معناست که یک زیر دامنه با امتیاز اسپم 8 به طور خودکار سایت را اسپم نمی کند. همچنین یک زیر دامنه با امتیاز اسپم 2 تضمین نمی کند که یک بک لینک اسپم نیست.
پس،
قبل از تصمیم گیری در مورد حذف یا رد کردن بک لینک به دلیل احتمال اسپم بودن آن، حتما در مورد سایت و صفحه تحقیق کنید.
17 پرچم هرزنامه spam score
اکنون، بیایید نگاهی دقیقتر چند مورد از 17 پرچم هرزنامه که Spam Score برای تعیین احتمال اسپم بودن یک زیر دامنه استفاده میکند، بیندازیم.
آنها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند (همانطور که توسط Moz استفاده می شود) و بدون ترتیب خاصی شامل این موارد هستند:
بیشتر بدانید: مشاوره سئو
1. امتیاز MozTrust کم به MozRank
MozTrust و MozRank دو معیار اضافی هستند که توسط Moz برای تعیین قابل اعتماد بودن و محبوبیت (به ترتیب) یک سایت مورد استفاده قرار می گیرند. اگر سایتی امتیاز MozTrust به میزان قابل توجهی در مقایسه با امتیاز MozRank خود داشته باشد، احتمال اینکه هرزنامه باشد بیشتر است.
2. سایت بزرگ با چند لینک
این موضوع در اصل به این معنی است که سایت دارای تعداد زیادی صفحه است که لینک های بسیار کمی به آن اشاره می کنند. سایت هایی مانند این نوع، تمایل بیشتری به اسپم شدن دارند، زیرا این نشانه ای است که نشان می دهد سایت حاوی محتوای باکیفیت و ارزشمند نیست (یعنی محتوایی که ارزش پیوند دادن را ندارد).
3. تعداد زیادی لینک خارجی
اینها سایت هایی هستند که حاوی مقادیر غیرعادی زیادی لینک های خارجی هستند (معمولا با لینک های داخلی کمی). یک مثال خوب از این نوع سایت ها، فهرست راهنماهای وبلاگ با کیفیت پایین است. اما آنها می توانند به هر نوع سایتی گسترش یابند.
از نظر گوگل، سایت هایی که تعداد زیادی لینک خارجی دارند هرزنامه محسوب می شوند.
4. تعداد کم لینک های داخلی
این پرچم هرزنامه اغلب با تعداد بیشتری از پیوندهای خارجی همزمان است. مشخصه استاندارد یک سایت با کیفیت بالا، سایتی است که تعداد لینک های داخلی سالمی دارد که به صفحات خود اشاره می کنند. سایت هایی که فاقد این ویژگی هستند، احتمال زیادی برای اسپم شدن دارند.
در این مقاله تلاش شد تا حتی الامکان در مورد امتیاز هرزنامه، چگونگی کارکرد آن و نکات مهم در رابطه با این جریمه شرح داده شود. سوالات و نظرات خود را در قسمت کامنت ها بارگذاری کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به آنها پاسخ دهند.
دیدگاهتان را بنویسید