مقایسه سابدامین(subdomain) و ساب دایرکتوری(subdirectory)

مقایسه سابدامین و ساب دایرکتوری، یکی از داغترین بحثهای سالهای اخیر بین سئوکاران است. هر دوی آنها مزایا و معایبی دارند که باید قبل از پیشبرد پروژههای سایت، همهی این عوامل را در نظر داشته باشید.
در واقع اگر اطلاعات کافی در مورد هر دوی اینها نداشته باشید، ممکن است آنالیز اشتباهی در مسیر سئوی خود دریافت انجام دهید. با تمام این تفاسیر تصمیم گرفتیم که این مقایسه را خیلی دقیق در وبلاگ امین محتوا انجام دهیم تا نکات لازم را از دید ما مشاهده کنید. بیایید از معرفی هر مورد شروع کنیم.
ساب دایرکتوری چیست؟
ساب دایرکتوری در واقع یک نوع پسوند است که به دامنه ریشه اضافه میشود تا بخشهای مختلف سایت را از هم مجزا کنند. subdirectory یک نوع زیرشاخه از دامنه اصلی است که مثل یک پسوند در URL دیده میشود. به مثال زیر از سایت خود ما یعنی امین محتوا دقت کنید:

ما از دایرکتوری برای جدا کردن صفحات وبلاگ در URL استفاده میکنیم. با این کار کاربر به راحتی میشود که کدام صفحه را مطالعه میکند و چطور به این صفحه دسترسی پیدا کرده است. ورژن طولانیتری هم برای این بخش از آدرس اینترنتی وجود دارد. مثلا در بخش دورههای آموزشی امین محتوا، هر آموزش با یک subdirectory مرتبط مشخص میشود. به مثال زیر توجه کنید:

وقتی در مورد دایرکتوری صحبت میکنیم، در واقع به ساختاری شبیه به عروسکهای تو در تو چینی اشاره میکنیم. این ساختار ظرفیت قرارگیری لایه لایه صفحات یا بهتر است بگوییم فولدرها را در وبسایت شما افزایش میدهد. عمق این لایهها شاید به صد فولدر هم برسد.
” اینکه ساب دایرکتوری ظرفیت قرارگیری تعداد زیادی لایه در URL را ایجاد میکند، به این معنا نیست که برای سئو سایت شما هم مفید است.”
لایههای زیاد، عملا برای سئو سایت شما یک کابوس دنبالهدار است. ما با ساختار URL صفحات خود قرار است باعث بهبود تجربه کاربری بشویم، نه اینکه پیچیدگی و قدرت پوشهسازی خود را به رخ کاربر بکشیم. هر چه URL شما طولانیتر باشد، کرولرهای گوگل بیشتر سردرگم میشوند و صفحات شما را کمتر بررسی میکنند. از طرفی هم کاربران شما با یک ساختار طولانی مواجه میشوند که نمیتوانند آن را به خاطر بسپارند یا حتی نمیتوانند به محتوای بعدی دسترسی درستی داشته باشند.
مسلما در بحث مقایسه سابدامین و ساب دایرکتوری باید در مورد مزیت هر کدام هم صحبت کنیم. بنابراین بخش مفید دایرکتوری برای سئو، در بحث بکلینکها مطرح میشود.
هر زمان که صفحه شما بکلینک دریافت میکند، اعتبار دامنه و اتوریتی دامنه اصلی بیشتر میشود و خب به این ترتیب پیمایش صفحه هم آسانتر میشود. البته این زمانی اتفاق میافتد که URL صفحه شما کوتاه و ساده باشد.
سابدامین چیست؟
قبلا به طور کامل در مورد سابدامین صحبت کردهایم اما برای اینکه بحث مقایسه بین سابدامین و ساب دایرکتوری را تکمیل کنیم، به معرفی و بررسی مجدد آن نیاز داریم.
Subdomain یکی دیگر از بخشهای URL صفحات وب است. اگر بخواهیم خیلی سریع و کوتاه آن را توصیف کنیم، باید بگوییم که در آدرس صفحات یک وبسایت، نقش پیشوند URL را ایفا میکند. اصولا از ساب دامنهها برای اضافه کردن یک بخش مجزا به سایت استفاده میکنیم. مثلا اگر بخواهیم یک وبلاگ خارج از سایت را به سایت متصل کنیم، از آدرسی مثل blog.example.com استفاده میکنیم.
ویژگی صفحهای که به URL وصل شده است، سیستم مدیریت محتوای مجزا، قالب و ابزارهای آنالیز مستقل است. ساختار یک ساب دامنه کاملا هم سطح است. یعنی شما ساختار تو در تویی مثل ساب دایرکتوری نخواهید داشت.
” سابدامین میتواند برای سئو سایت شما بسیار مفید باشد اما برای مدیریت آن به یک تیم اختصاصی نیاز دارید. “
لینک دائمی از یک سایت دیگر، چالشهای زیادی برای سایت شما ایجاد میکند. مثلا زمانی که وبلاگ مجزایی که به سایت خود اضافه کردهاید درگیر اسپمها یا پنالتی شود، سایت شما هم درگیر میشود.
مسلما ساب دامنهها مزایایی هم دارند که برندهای بزرگی مثل اپل بخشهای مختلف سایت خود را با کمک آنها سازماندهی کردهاند. ما قبلا در مقاله “سابدامین چیست و چه تاثیری روی سئو دارد“، در مورد این مزایا صحبت کردهایم. پیشنهاد میکنیم این نکات را به طور کامل بررسی کنید، چون بحث بسیار مهمی است و نمیشود سرسری از آن عبور کنیم.

مقایسه سابدامین و ساب دایرکتوری
- Subdomain سایت شما را تقسیمبندی میکند که بتوانید محتواهایی با دستهبندی خاص تولید کنید و آنها را از دامنه اصلی خود متمایز کنید. اما Subdirectory یک بخش از خود دامنه شما است و در واقع یکی از انشعابات دامنه محسوب میشود. تصویر زیر کاملا مفهوم گفته شده را نشان میدهد.

- از نظر فنی، یک وبسایت هم میتواند سابدامین داشته باشد و هم ساب دایرکتوری. Subdomain ها قابلیت قرار دادن چند فولدر درون خود را دارند و با این روش محتواها را سازماندهی میکنند، اما ظرفیت آنها به اندازه یک Subdirectoryها نیست چون تنوع محتوایی کمتری را نسبت به ساب دایرکتوری پوشش میدهد.
شاید جنجال برانگیزترین بحث در مورد دامنه سایت، همین مقایسه بین سابدامین و ساب دایرکتوری باشد. بسیاری از کارشناسان سئو درگیر این چالش میشوند که چطور از هر دوی اینها به بهترین شکل استفاده کنیم و آیا اصلا به هر دو نیاز داریم یا خیر.
برای اینکه بتوانیم دیدگاه شفافتری نسبت به استفاده از این بخشها در دامنه سایت خود داشته باشیم، باید همان ابتدای کار تعیین کنیم که ساختار اصلی وبسایت ما به چه صورت است و خب برای این کار هم لازم است خیلی دقیقتر تاثیر هر دو مورد را روی سئو بررسی کنیم.
تاثیر سابدامین و ساب دایرکتوری روی سئو
خب ما قبلا هم گفته بودیم که نمیشود ادعا کرد که تمام الگوریتمهای گوگل را میشناسیم. یعنی جز در مواردی که وبسایت رسمی خود موتورهای جستجو در مورد سیستم رتبهبندی صحبت نکرده باشند، نمیتوانیم در مورد هیچ سیستم و تکنیکی به طور قطعی صحبت کنیم.
- در بحث مقایسه بین ساب دایرکتوری و سابدامین برخی از کارشناسان میگویند که ممکن است کرولرهای گوگل یک Subdomain را با یک دامنه اصلی اشتباه بگیرند و محتواهای موجود در آن را مطابق هدف سایت ریشه ندانند. با این حال، دیگران میگویند کرولرها میتوانند سابدامین را شبیه به یک پسوند برای روت دامین ببینند.
خود گوگل عنوان کرده است که سایتها به ترتیب سابدامین و ساب دایرکتوری کرول میشوند و بر همین اساس هم فهرستبندی و رتبهبندی خواهند شد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاور سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.

- برخی از متخصصان SEO هم میگویند که Subdomainها به هیچ عنوان اعتبار دریافتی خود از بکلینکها را با دامنه اصلی سایت تقسیم نمیکنند. البته اعتباری هم از دامنه اصلی به زیر دامنه نمیرسد.
- چالش بعدی کمی جدیتر است. ما قبلا در مورد کلمات کلیدی آدمخوار صحبت کردهایم. اینجا مجدد بحث این نوع کلمات باز میشود. زمانی که شما صفحات خود را برای کلمات کلیدی مشابه و مشترک در سایت اصلی و ساب دامین بهینه سازی میکنید، احتمالا علاوهبر اینکه با وبسایتهای دیگر رقابت میکنید، با خودتان هم وارد رقابت خواهید شد.
بیشتر بخوانید: کلمه کلیدی آدمخوار چیست؟
- طبق تجربیات بعضی از کارشناسان سئو، ساب دامنهها باعث آسانتر شدن ناوبری سایت میشوند. خب بر اساس این ادعا، تجربه کاربری هم بهبود پیدا میکند و خب میتواند باعث بهتر شدن نرخ تعامل هم بشود. پس در کل تاثیر مثبتی روی سئو سایت دارد. این ادعا برای برندهای بزرگ که موثر بوده است. اما برای کسب و کارهای کوچکتر باید با دقت زیادی آن را انجام دهید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.
- ادعای بعدی، در مورد اتوریتی است. برخی از کارشناسان سئو میگویند که سابدامینها به ایجاد اتوریتی خاص کمک میکنند.
جمعبندی مقایسه بین Subdirectory و Subdomain
همه چیز به نیاز سایت شما بستگی دارد. اگر وبسایت شما محتواهای متفاوت اما مهم زیادی برای انتشار دارد، میتوانید از زیر دامنه (Subdomain) استفاده کنید. ساب دایرکتوریها میتوانند برای سایتهای کوچکتری که محتوای متنوعی ندارند کاربردی باشند.
در کل مهم نیست کدام ساختار را انتخاب میکنید. فقط باید بلد باشید که بهترین استراتژی سئو را برای ساختار URL و صفحات سایت خود تعیین کنید. برای اینکه بیشتر در مورد استراتژی سئو بدانید، توصیه میکنیم که سری مقالههای چک لیست سئو را مطالعه کنید. این مقالات به شما دیدگاه خوبی در مورد اقدامات لازم برای سئو یک سایت میدهند و میتوانید بر اساس آنها اقدامات لازم را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید