• دوره های آموزشی
    • آموزش سئو
      • دوره جامع کوچینگ سئو
      • کوچینگ سئو کاربردی
      • ورود به دنیای سئو
  • خدمات سئو
  • مشاوره سئو
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
منو
  • دوره های آموزشی
    • آموزش سئو
      • دوره جامع کوچینگ سئو
      • کوچینگ سئو کاربردی
      • ورود به دنیای سئو
  • خدمات سئو
  • مشاوره سئو
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

بازگشت به فروشگاه
0 تومان سبد خرید
ورود / عضویت

تاثیر ساب دامین (subdomain) در سئو و بررسی 5 شرایط استفاده از آن

1401-09-07
ارسال شده توسط mohtava1
سئو و بهینه سازی
697 بازدید
بررسی تاثیر ساب‌دامین روی سئو سایت

حتما برای شما هم پیش آمده است که زمان سرچ در اینترنت، URL صفحه با کلیک کردن روی یک صفحه دیگر تغییر کرده باشد. گاهی اوقات یک URL ساده  مانند www.mysite.com دارید. بعضی اوقات هم ممکن است کلماتی مانند shop را به آدرس مورد نظر اضافه شود و تبدیل به www.shop.mysite.com شود. کلمه shop در این شرایط، ساب دامین یا زیر دامنه نامیده می‌شود.

 وظیفه این کلمه، متمایز کردن دو وب‌سایت از یکدیگر است. قرار است در این بخش از وبلاگ امین محتوا، در مورد ساب دامین‌ها و تاثیر آن‌ها بر سئو صحبت کنیم.

ساب دامین چیست؟

ساب دامین (subdomain ) ، بخش افزودنی یک URL است که باعث می‌شود محتواهای یک سایت جداسازی و سازماندهی شوند. در واقع زیر دامنه به شما کمک می‌کند تا قسمت‌های مختلف سایت مثل وبلاگ یا فروشگاه را از قسمت‌های اصلی سایت جدا کنید.

ساب دامین یکی از ارکان URL وب‌سایت است.

هر URL شامل سه بخش اصلی است. این سه بخش عبارتند از:

  1. دامنه سطح بالا (TLD) : این قسمت از آدرس، همان بخش انتهایی دامنه است. مثل .com ، .org و یا .ir .
  2. دامنه سطح دوم (SLD) : این بخش اختصاصی دامنه است. مثلا برای سایت امین محتوا، SLD آن aminmohtava دامنه سطح دوم است.
  3. ساب دامین (SD) : زیر دامنه در آدرس https://apps.apple.com/ هم بخش apps است. یعنی بخشی از سایت اپل که مربوط به اپلیکیشن‌های آن است، از دیگر بخش‌ها با کمک کلمه اضافی apps جدا شده است.

سایت‌های زیادی هستند که برای ایجاد بخش‌های مختلف و سازماندهی آن‌ها، از این روش استفاده می‌کنند.

“هدف اصلی از ایجاد ساب دامین، بهبود تجربه کاربری است.”

تاثیر ساب دامین بر سئو سایت

کسب و کارهای آنلاین برای اینکه تاثیر مثبتی روی عملکرد سئوی خود بگذارند از این سیستم استفاده می‌کنند. استفاده از زیر دامنه می‌تواند از راه‌های مختلفی روی سئو اثر بگذارد که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

  1. تجربه کاربری را روی سایت شما بهبود می‌بخشد.
ساب دامین باعث بهبود تجربه کاربری(UX) می‌شود

استفاده از یک زیر دامنه به این معنی است که می‌توانید تجربه کاربری متفاوتی برای سایت اصلی خود ارائه دهید. ساب دامین شما معمولا برای گسترش کارایی وب‌سایت اصلی شما استفاده می‌شود. یعنی در شرایطی که نیاز دارید موضوع خاصی را مورد بررسی بیشتر و تخصصی‌تر قرار دهید و نمی‌خواهید این اطلاعات در صفحه اصلی وب‌سایت شما باشند، می‌توانید از این سیستم کمک بگیرید.

این روش سازماندهی محتوای سایت باعث می‌شود کاربران ساده‌تر به قسمت‌های مختلف دسترسی داشته باشند و خیلی سریع اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند. همین مسئله هم باعث می‌شود تجربه کاربری بهبود پیدا کند و رتبه بهتری رد SERP کسب کنید.

با توجه به این که 90 درصد از کاربران با ناوبری اشتباه سایت مشکل دارند، وجود یک زیر دامنه تخصصی می‌تواند به شما کمک کند کلمات کلیدی شما هم رتبه بهتری کسب کنند. در واقع با ساده‌سازی مراتب و مراحل بررسی سایت، پیمایش کاربر در صفحات آسان‌تر خواهد شد. مشکل پیمایش سایت یکی از رایج‌ترین شکایات کاربران در تمام دوران‌ها است.

هر چه کاربران زمان بیشتری را در سایت شما صرف کنند، برای سئو سایت شما بهتر خواهد بود. این به عنوان stay time شناخته می‌شود. stay time زمانی است که کاربر پس از پیدا کردن سایت شما از طریق سرچ در موتور جستجو، در وب‌سایت شما صرف می‌کند.

الگوریتم‌های گوگل مدت زمانی را که کاربران در یک صفحه سپری می‌کنند، مستند می‌کنند و از آن برای تعیین ارزش محتوای همان صفحه کمک می‌گیرند. پس کاملا طبیعی است که روی رتبه‌بندی صفحه هم اثرگذار باشد.

با همه‌ی این تفاسیر، هر چه یک کاربر زمان بیشتری را صرف پیمایش در زیر دامنه‌های سایت شما کند، شانس شما برای بهبود رتبه‌بندی هم بیشتر می‌شود. شما می‌توانید آنالیزهای دیجیتال مارکتینگ خود را بررسی کنید و از این طریق متوجه شوید که مشتری یا کاربر چه مدت زمانی را در سایت شما سپری کرده است.

بیشتر بخوانید: ویژگی‌های یک وب‌سایت کاربر پسند

  • بازارها و فرصت‌های تجاری بین‌المللی را هدف قرار می‌دهد

خب گفتیم که ما از زیر دامنه‌ها برای ایجاد محتوای تخصصی استفاده می‌کنیم. بنابراین زمانی که تعدادی محتوا برای یک هدف جمعی خاص اعمال می‌شود، شانس دیده شدن هم بیشتر می‌شود. مثال معروفی در این خصوص هست که قبلا هم در مقاله “روش‌های بهبود سئو محلی” آن را بیان کرده‌ایم. شانس ماهیگری در یک استخر پر از ماهی، بیشتر از دریاست.

شما می‌توانید محتوای زیر دامنه خود را برای کشورها و قاره‌های خاصی بهینه کنید. اگر یک تجارت جهانی دارید و خب بازارهای بین‌المللی را مورد هدف قرار داده‌اید، این روش می‌تواند جهش بزرگی در سئو شما ایجاد کند. با این کار رتبه سئوی شما در برخی از کشورها می‌تواند بالاتر باشد.

محتوا و زبان سایت شما، باید منعکس کننده هدف ارتباطی شما با کشور مورد نظر باشد. استفاده از یک ساب دامین، همراه با ابزارهای همکاری رایگان بازاریابی، می‌تواند مسیر دستیابی به بازارهای بین‌المللی را هموارتر کند.

بیشتر بخوانید: مشاور سئو

  • کلمات کلیدی در URL شما درج می‌شود.

کلمات کلیدی، پاشنه‌ی در سئو هستند. اینکه سایت شما با کلمات کلیدی مرتبط با محصول یا خدمات شما باشد، می‌تواند تعداد زیادی مشتری بالقوه را زمان سرچ آن کلمات کلیدی به راحتی به سایت شما منتقل کند. این اصل اول SEO است.

وقتی اسم کسب و کار شما با محصولات شما مطابقت نداشته باشد، استفاده از کلمات کلیدی در URL  ممکن است کار راحتی نباشد. یک URL که شامل ساب دامین است، باعث می‌شود کلمات کلیدی مرتبط با سایت خود را هم در صفحات استفاده کنید و یک فرصت عالی برای بهبود رتبه‌بندی SEO سایت خود برای کلمات کلیدی مورد نظر خود ایجاد نمایید.

  • باعث رشد مقتدرانه سایت شما در بازارهای خاص می‌شود.

زیر دامنه شما می‌تواند طبق سلیقه خودتان خاص یا گسترده باشد. در حالت عادی، این بخش از دامنه را طوری انتخاب می‌کنند که بتوانند بخش‌های دیگری که سایت برای آن‌ها طراحی نشده است را هم پوشش دهند و بتوانند ترافیک بیشتری دریافت کنند. بیایید با یک مثال ساده این شرایط را بررسی کنیم.

یک فروشگاه لوازم‌التحریر برای بخش فروش آنلاین خود، یک وب‌سایت فروش لوازم‌التحریر ایجاد می‌کند. بعد از مدتی، می‌خواهد که فروش ماسک‌های ورقه‌ای صورت را هم به کسب و کار خود اضافه کند. برای این کار، از یک ساب دامین استفاده می‌کند تا هم مخاطب از هدف اصلی سایت دور نشود و هم بتواند ترافیک بیشتری از طریق موقعیت جدیدی که در سایت خود ایجاد کرده است، کسب کند.

در واقع با این روش، ضعف رتبه‌بندی کلمه کلیدی ” ماسک ورقه‌ای” را برطرف می‌کند. بنابراین یک زیر دامنه می‌تواند کلمات کلیدی خاصی که شرایط بهینه کردن آن‌ها دشوار است را هم ارتقا دهد.

  • اعتبار دامین سایت را افزایش می‌دهد.

domain authority یا اعتبار دامنه، معیاری برای قابل درک بودن وب‌سایت شما است. موتورهای جستجو از آن برای امتیاز رتبه‌بندی سایت شما استفاده می‌کنند. شرکت SaaS Moz این سیستم امتیازدهی را ایجاد کرده است. در این سیستم سایت شما امتیازی بین 1 تا 100 دریافت خواهد کرد. به طور کلی هر چه اعتبار دامنه یا DA سایت بالاتر باشد، سایت مورد اعتمادتر است و رتبه بهتری هم در موتورهای جستجو دارد.

ساب‌دامنه‌ها اغلب به عنوان بخش‌های جداگانه‌ای برای سایت اصلی در نظر گرفته می‌شوند ولی روی رتبه‌بندی دامنه اصلی شما هم تاثیر مثبت خواهند داشت. به علاوه، از آنجایی که این زیر دامنه‌ها کلمات کلیدی بیشتری را تحت پوشش قرار می‌دهند، می‌توانند سایت شما را برای عباراتی رتبه‌بندی کنند که دامنه اصلی برای آن‌ها رتبه بالایی ندارد.

  • می‌توانید ساب دامین‌های سازگار با موبایل ایجاد کنید.

کاملا واضح است که گوگل سایت‌هایی که با موبایل سازگار هستند که اصطلاحا به آن‌ها mobile-friendly websites گفته می‌شود را در اولویت رتبه‌بندی خود قرار می‌دهد. بنابراین بسیاری از سایت‌هایی که معمولا کاربرد اصلی آن‌ها روی دسکتاپ است، زیر دامنه‌های سازگار با موبایل ساخته‌اند.

این subdomainها در کنار دامنه اصلی خود کار می‌کنند، اما محتوای آن‌ها با موبایل سازگاری دارد و باعث می‌شود سایت برای این گجت بهتر کار کند. بنابراین شانس رتبه‌گیری چنین سایتی افزایش پیدا خواهد کرد.

چه زمانی باید از یک ساب دامین استفاده کنیم؟

چه زمانی بهتر است از زیر دامنه استفاده کنیم؟

سئو پیچیدگی خاص خود را دارد و نمی‌توانیم یک نسخه را برای همه‌ی وب‌سایت‌ها بپیچیم. این جمله را بارها تکرار کرده‌ایم ولی لازم است که آن را جدی بگیرید. چند نکته در مورد استفاده از زیر دامنه‌ها وجود دارد که باید قبل از اقدام هیجانی آن‌ها را بررسی کنیم. از نظر تیم امین محتوا، اگر سایت شما درگیر مسائل زیر است بهتر است از این تکنیک استفاده کنید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.

  1. وقتی که روی محتوا کنترل کامل ندارید: یک اشتباه بزرگ رخ داده است و این اشتباه از جانب کاربر است، باید یک زیر دامنه ایجاد کنید.
  2. زمانی که تصور می‌کنید درگیر پنالتی شده‌اید: به طور کلی، پنالتی‌ها در سطح زیر دامنه‌ها ایجاد می‌شوند. اگر به دلایلی نگران هستید که از طرف گوگل جریمه شوید، می‌توانید از SD استفاده کنید.
  3. زمانی که نمی‌خواهید کاربر به سایت اصلی شما متصل شود: شاید بخواهید سایت شما، شبیه به یک سایت دیگر به نظر برسد. ما این تکنیک را کلاه خاکستری یا حتی کلاه سیاه می‌دانیم اما در هر صورت می‌توانید با کمک یک ساب دامین مشکل خود را حل کنید. فقط انتظار نداشته باشید که سئوی شما رشد داشته باشد یا رتبه بهتری کسب کنید.
  4. وقتی موضوع محتوای شما با سایت متفاوت است: مثلا اگر سایت شما در مورد کتاب است و می‌خواهید بخش فروش لوازم نقاشی یا لوازم‌التحریر هم داشته باشید، می‌توانید آن را در یک زیر دامنه قرار دهید. البته این کار هم به لحاظ حرفه‌ای چندان مورد تایید ما نیست اما خب شاید شما دلایل خاص خودتان را داشته باشید.
  5. وقتی محتوای شما از نوع thin content است: اگر فقط یک دسته محتوای خام دارید که صرفا برای خالی نبودن عریضه ایجاد شده‌اند و دلیلی برای رتبه‌بندی آن‌ها ندارید، می‌توانید از طریق SD آن‌ها را سر و سامان دهید.
اشتراک گذاری:
در تلگرام
کانال ما را دنبال کنید!
در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

رپورتاژ آگهی
اصول و قواعد لینک سازی و رپورتاژ
یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو و بهینه سازی وب‌سایت، لینک سازی در رپورتاژ...
میزان اهمیت سئو در تجارت الکترونیکی
میزان اهمیت سئو در تجارت الکترونیکی و چگونگی تاثیر سئو در رشد تجارت آنلاین
یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین موضوعات مرتبط به بازاریابی دیجیتال، بهینه‌سازی سایت و نیاز به...
متخصص سئو کیست؟ بررسی کامل وظایف یک متخصص SEO
متخصص سئو (SEO)کیست و چه وظایفی دارد؟
متخصص سئو یا SEO specialist، با هدف بهینه‌سازی وب‌سایت‌های مختلف برای کسب رتبه‌بندی بهتر در...
در مورد الگوریتم مام گوگل بیشتر بدانید
الگوریتم مام (MUM) چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟
درک نیازهای کاربر و همراهی با تحولات جامعه، همواره از اولویت‌های گوگل بوده است؛ شاید...
در مورد گوگل تگ منیجر بیشتر بدانید
گوگل تگ منیجر چیست؟ همه چیز در مورد Google Tag Manager
گوگل تگ منیجر یا GTM یک ابزار آنلاین برای آنالیز و رهگیری کدهای سایت شما...
همه چیز در مورد الگوریتم تازگی گوگل
الگوریتم تازگی گوگل، فیلتر اصلی تعیین ارزش زمانی محتوا
یکی از راه‌های موثر برای حفظ رتبه و بالا بردن کیفیت سئو وب‌سایت، به کار...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • دسته‌بندی نشده
  • سئو تکنیکال
  • سئو خارجی
  • سئو داخلی
  • سئو و بهینه سازی
نوشته‌های تازه
  • اصول و قواعد لینک سازی و رپورتاژ
  • کرال باجت چیست؟ آشنایی با بودجه خزش یا کرال باجت
  • میزان اهمیت سئو در تجارت الکترونیکی و چگونگی تاثیر سئو در رشد تجارت آنلاین
  • راهنمای حذف بک‌لینک اسپم و آموزش نحوه Disavow
  • جاوا اسکریپت در سئو : بررسی تاثیر جاوا اسکریپت در سئو

عضویت در خبرنامه ما

برای اطلاع از آخرین  اخبار و تخفیفات ما، فرم زیر را پر کنید 

دسترسی سریع
  • مشاوره حرفه ای سئو
  • آموزش سئو و بهینه سازی سایت
  • سئو سایت چیست؟
دسترسی سریع
  • مقالات سئو
  • خدمات سئو حرفه ای
  • کوچ سئو
پشتیبانی
  • کانال تلگرام
  • واتساپ
  • تلفن
Instagram Twitter Youtube

.Copyright © 2023 aminmohtava Inc. All rights reserved

ورود
با شماره موبایل
آیا هنوز عضو نشده اید؟ اکنون ثبت نام کنید
بازنشانی رمزعبور
با شماره موبایل
ثبت نام
قبلا عضو شده اید؟ اکنون وارد شوید