خفن ترین مطلب در مورد سئو تکنیکال (Technical SEO)

فرآیند بهینهسازی موتورهای جستجو مراحل مختلفی دارد که هر کدام از این مراحل مثل چرخدندههایی هستند که فقط اگر در کنار هم قرار بگیرند، کارآیی مفیدی دارند. یعنی در واقع SEO به سه چرخدندهی اساسی سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال نیاز دارد.
سئو تکنیکال یا فنی همان عناصر پشت صحنهای هستند که موتور رشد ارگانیک وبسایت شما را تقویت میکند. مثلا معماری سایت، بهینهسازی و سازگاری با موبایل و سرعت صفحه از عناصر Technical SEO هستند. شاید این جنبههای سئو خیلی جذاب به نظر نرسند، اما چالشهای خاص خود را دارند و البته برای ارتقا یک کسب و کار آنلاین در دنیای امروز بسیار حیاتی هستند.
سئو تکنیکال چیست؟
به فرآیند بهینهسازی وبسایت شما برای آماده شدن در مقابل کرولرها و ایندکس شدن صفحات، SEO تکنیکال گفته میشود. در این بخش از سئو شما کمک میکنید که موتورهای جستجو بدون مشکل و خیلی سریع به سایت شما دسترسی پیدا کرده و آن را کرول، بررسی، آنالیز و در نهایت رتبهبندی کنند.
از این جهت به آن عنوان فنی تعلق گرفته است که هیچ ارتباط مستقیمی با محتوا یا تبلیغات و استراتژیهای بازاریابی ندارد و فقط روی جنبههای فنی کار متمرکز است.
” هر استراتژی موفقی نیاز دارد تا در محیط و شرایط مناسب پیادهسازی شود، به همین دلیل سئو فنی را پایه و اساس مراحل رشد وبسایت میدانیم.”
اهمیت سئو تکنیکال در رشد وبسایت
حتی اگر بهترین محتوا و بهترین سایت را داشته باشید، تا زمانی که سئو تکنیکال شما منظم و استاندارد نباشد، جایگاه خاصی در SERP گوگل کسب نخواهید کرد. درواقع اصلا رتبهبندی نمیشوید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
در ابتداییترین شکل ممکن، گوگل و سایر موتورهای جستجو باید بتوانند صفحات وبسایت شما را پیدا کنند و بعد ایندکس کنند. اما این یک نگاه سطحی و ساده به جریان انتشار پستهای مختلف است. حتی اگر گوگل تمام محتوای سایت شما را ایندکس کرده باشد، باز هم برای دیده شدن و جذب ترافیک ارگانیک باید تلاش کنید.
برای اینکه بتوانید سایت خود را به طور کامل برای سئو فنی بهینهسازی کنید، صفحات باید ایمن، سازگار با موبایل، بدون محتوای تکراری و حتی سریع باشند. موارد دیگری هم وجود دارد که نیاز است در بخش تخصصی از آنها صحبت کنیم.
بیشتر بدانید: مشاوره سئو برای سایت
” یادتان باشد هر چه دسترسی گوگل به محتوای شما آسانتر باشد، شانس بیشتری برای رتبهبندی خواهید داشت.”
Technical SEO روی بهینهسازی سایت و سرور اشاره دارد که به موتورهای جستجو کمک میکند سایت شما راحتتر در اختیار کرولرها قرار بگیرد و رتبهبندی شما به صورت ارگانیک و موثر انجام شود.
آیا سئو تکنیکال پیچیده است؟
اگر روی اصول اساسی و فرآیند بهینهسازی مسلط باشید، چندان هم سخت نیست. اما گاهی اوقات میتواند پیچیده باشد و درک آن سخت به نظر رسد. در هر حال، هیچ کاری در این دنیا وجود ندارد که با آموزش دیدن، کسب مهارت و تکرار و تمرین قابل انجام نباشد. سئو هم دانشی است که مدام باید آپدیت شود، بنابراین اگر اهل آموزش دیدن و مطالعه نکات بهروز آن باشید، قطعا از پس چالشهای راه بر میآیید.
چکلیست Technical SEO
موتورهای جستجو اغلب اوقات توجه ویژهای به وبسایتهایی که ویژگیهای فنی خاص دارند نشان میدهند. به عنوان مثال اگر نقطه اتصال امن، طراحی یا سرعت بالایی داشته باشند، احتمال بیشتر دیده شدن صفحات آنها افزایش مییابد. سئو تکنیکال راهی است که این تفاوت را در وبسایت شما ایجاد میکند.
در ادامه فهرستی از مراحل مهمی که میتوانید برای اطمینان از پیشرفت سئو فنی خود انجام دهید را بررسی خواهیم کرد. با انجام این مراحل، میتوانید مطمئن شوید که امنیت و ساختار سایت شما انتظارات الگوریتمهای گوگل را برآورده میکند و در رتبهبندی پاداش دریافت خواهید کرد.
1. از SSL استفاده کنید.
SSL مخفف عبارت Secure Sockets Layer بوده و یک فناوری امنیتی است. در واقع یک لینک رمزگذاری شده بین یک وبسرور و یک مرورگر است. راه تشخیص وبسایتی که از SSL استفاده میکند بسیار راحت است:URL وبسایت با https:// شروع میشود. گوگل هم کاملا علنی اعلام کرده است که ترجیح میدهد وبسایتهای ایمن که با https سئو شدهاند را به مخاطبان ارائه دهد.
بنابراین سعی کنید یک گواهی SSL را در وبسایت خود نصب کنید تا سئو تکنیکال شما بهبود پیدا کند.
بیشتر بدانید: همه چیز درباره لینک سازی داخلی
2. سایت شما با موبایل سازگاری داشته باشد.
اغلب وبسایتها به طور خودکار روی حالت responsive تنظیم میشوند تا کاربران بتوانند روی هر دستگاهی به آنها دسترسی داشته باشند.
گوگل وبسایتهایی که اصطلاحا به آنها Mobile friendly گفته میشود را بیشتر میپسندد و رتبه بهتری برای آنها در نظر میگیرد. در نظر داشته باشید که در طی روز اغلب ما برای سرچ مطالب مورد نظر خود بیشتر از موبایل خود استفاده میکنیم، پس طبیعی است که ارزش چنین فضایی برای گوگل در جذب ترافیک، بیشتر از همیشه باشد.
3. سرعت سایت خود را افزایش دهید.
یکی از مهمترین بخشهای سئو تکنیکال، سرعت سایت است. موتورهای جستجو سایتهایی را ترجیح میدهند که سریع بارگذاری شوند. پس قطعا سرعت صفحه یک سیگنال مهم رتبهبندی است و نباید از آن غافل شد.
راههای مختلفی برای افزایش سرعت سایت وجود دارد. در ادامه موثرترین روشهای افزایش سرعت سایت را بررسی میکنیم.
- از هاست سریع استفاده کنید.
- از یک ارائهدهنده سریع DNS استفاده کنید.
- درخواستهای HTTP را به حداقل برسانید. یعنی استفاده ار اسکریپتها و افزونههای غیرضروری را به حداقل برسانید.
- به جای استفاده از چندین شیوهنامه CSS درونخطی، از CSS کدی که به مرورگر کمک میکند وبسایت شما را ببیند، استفاده کنید.
- چک کنید که فایلهای تصویری شما تا حد امکان کوچک باشند. لازم نیست تصاویر کیفیت خیلی بالایی داشته باشند.
- صفحات وب خود را با کمک ابزاری مثل GZIP فشرده کنید.
- کد سایت خود را کوتاه و مختصر کنید. فاصلههای غیرضروری، شکاف خط یا تورفتگی در HTML، CSS و جاوا اسکریپت خود را تا حد امکان از بین ببرید.
4. مشکلات محتوای تکراری را برطرف کنید.
محتوای تکراری هم کاربرهای سایت و هم الگوریتمهای موتورهای جستجو را گیج میکند. موتورهای جستجو هیچ علاقهای به محتواهای تکراری ندارند ، پس بهتر است خیلی سریع آنها را اصلاح یا حذف کنید.
5. یک سایت مپ XML بسازید.
قبلا مفصل در مورد نقشه سایت صحبت کردهایم و گفتهایم که چه تاثیری روی سئو تکنیکال دارد. نکات تکراری را عنوان نمیکنیم. فقط اینکه بدانید نقشه سایت، همان نقشه راه جستجو است که به موتورهای جستجو کمک میکند موقع کرول کردن وبسایت شما را بهتر و موثرتر درک کنند. البته این فایل راهنما شامل اطلاعات مفید دیگری هم هست که عبارتند از:
- آخرین بار چه زمانی صفحات شما ویرایش شدند؟
- اولویت سایت شما چیست؟
- آپدیت صفحات شما هر چند وقت یکبار اتفاق میافتد؟
در برخی از پلتفرمها مثل Big commerce، به طور خودکار XML ایجاد میشود. اما اگر از پلتفرمهای دیگری استفاده میکنید، شاید نیاز داشته باشید تا از یک مولد نقشه سایت برای ساختن آن کمک بگیرید.
6. حتما AMP را فعال کنید.
AMP یکی از پروژههای تحت حمایت گوگل است که کمک میکند محتواها با سرعت بیشتری در صفحات وب موبایل باز شوند. کد مخصوص این کاتالیزور، با نام AMP HTML در اختیار توسعهدهندگان قرار گرفته است.
در واقع نسخههای AMP با غیرفعال کردن اسکریپتها، نظرات و فرمها در وبسایت، باعث میشوند محتوای متنی یا تصویری شما با سرعت بیشتری روی دستگاههای هوشمند بارگیری شوند. هر چقدر سرعت لود شدن صفحات بیشتر باشد، کاربران بیشتری تمایل به فعالیت در وبسایت شما را خواهند داشت. پس حتما در بخش سئو تکنیکال خود حتما AMP را فعال کنید.
7. سایت خود را با Google Search Console و Bing Webmaster Tools ثبت کنید.
Bing Webmaster Tools و Google Search Console به ترتیب ابزارهای رایگانی از مایکروسافت و گوگل هستند که به شما کمک میکنند وبسایت خود را برای نمایهسازی در موتورهای جستجوی آنها ارسال کنید.
زمانی که برای راهاندازی وبسایت خود آماده هستید، باید نقشه XML آن را به این دو ابزار ارسال کنید تا بتوانند سایت جدید شما را با کرولرها مورد پردازش قرار دهند. با این کار شما عملا در نتایج جستجوی آنها دیده میشوید.
نحوه عملکرد Crawlerها
کرولرها محتوا را از صفحات دریافت میکنند و از طریق لینکهای موجود در صفحات، صفحات بیشتری را پیدا میکنند. یعنی از این طریق محتواهای مختلف را در محیط وب پیدا میکنند. سیستمهای مختلفی در فرآیند کرول کردن وجود دارند که باید به طور مجزا بررسی شوند.
در نهایت، نمیتوانید بدون در نظر گرفتن این نکات، سئو تکنیکال خود را بهینه کنید. یادتان باشد که همهی نکات گفته شده در دنیای SEO اقدامکهایی هستند که مسیر موفقیت شما را میسازند. نگران پیچیدگی مسائل نباشید. ما در تیم امین محتوا تمام تلاش خود را میکنیم که شما در سریعترین زمان ممکن و به طور یکپارچه با اصول سئو آشنایی پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید