URL چیست و چه تاثیری بر روی سئو سایت دارد؟

اگر آدرس خانهتان را به دوستانتان بدهید و آنها نتوانند آن را پیدا کند، چه اتفاقی میافتد؟ احتمالا تا ابد آنها را نخواهید دید! پس چطور انتظار دارید که کاربران و موتورهای جستجو بتوانند با یک URL در هم و برهم و شلخته، وبسایت شما را پیدا کنند؟
بله! درست متوجه شدید. ساختار URL برای وبسایت حکم آدرس برای منزل را دارد و به همین خاطر هم روی “سئو“(SEO) تاثیر میگذارد. با اینحال اکثر صاحبان وبسایت و متخصصان سئو هنگام بهینهسازی صفحات خود به هر چیزی توجه میکنند جز ساختار URL.
نادیده گرفتن این مسئلهی کوچک خیلی اوقات باعث کاهش رتبهی وبسایت در فضای SERP میشود. چراکه یو آر الهای سئو فرندلی باعث بهبود رتبهی وبسایت و در نتیجه افزایش ورودی و کیفیت ترافیک سایت خواهند شد. اما سوال اینجاست:
• یک URL خوب چه ویژگیهایی دارد؟
• کدام آدرس اینترنتی خیلی طولانی یا خیلی کوتاه محسوب میشود؟
• آیا تغییر ساختار یو آر ال روی سئو تاثیر دارد؟
• برای داشتن یک یو آر ال خوب چه کارهایی لازم است؟
در این مطلب قصد داریم هرآنچه لازم است در مورد ساختار URL و تاثیر آن روی سئو وبسایت بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر دوست دارید به یک سئوکار حرفهای تبدیل شوید که به ریزترین نکات هم توجه میکند تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
URL چیست؟
URL مخفف عبارت Uniform Resource Locator به معنی یک آدرس مشخص برای یک محتوای معین در فضای وب است.
URL در پایگاه داده سیستم نام دامنه (DNS) ذخیره میشود و آن را به یک آدرس IP خاص متصل میکند. وقتی یک URL را در نویگیشن بار (navigation bar) مرورگر سیستمتان وارد میکنید، سرور DNS درخواستی را برای IP آدرس آن URL دریافت میکند.
ساختار URL استاندار به چه شکل است؟

URLها قوانین ساختاری مشخصی دارند که میبایست طبق انتخاب طراح IT از آن پیروی کنند. مثلا در ساختار URL استفاده از فاصله و برخی کارکترها ممنوع است. اسلشهای رو به جلو “/” لایههای دایرکتوری را نشان میدهند و عبارت شروع URL نوع محتوایی که به آن دسترسی داریم را نشان میدهد. هر URL چهار بخش اصلی دارد که در ادامه به تفکیک معرفی میشوند:
1.پروتکل (Protocol): HTTP مخفف hypertext transfer protocol به معنی پروتکل انتقال ابرمتن، رایجترین پروتکل کاربردی محسوب میشود.
2.نام دامنه (Domain Name): نام دامنه یا دومین Domain)) آدرس سایت در شبکه جهانی وب را نشان میدهد.
3.زیر شاخهها (Subdirectories): به دستهها یا زیرشاخههایی که برای صفحات خود ایجاد میکنید اشاره دارند.
4.نام مخصوص صفحه (Specific Page Name): که همانطور که از نامش پیداست هر صفحه را با یک نام ویژه از دیگری متمایز میکند. انتخاب این نام نسبت به انتخاب نام دامنه و دایرکتوریها راحتترین مرحله است.
بیشتر بخوانید: تاثیر ساب دامین روی سئو سایت
ساختار URL چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

اگر در زمینه سئو فعالیت دارید، حتما میدانید که طبق گفتهی گوگل ایجاد دسته بندیهای توصیفی و نامگذاری درست فایلها علاوه بر سازماندهی وبسایت به کرول کردن بیشتر توسط موتورهای جستجو هم کمک میکند.
ضمنا اینکار باعث میشود URLهای شما برای کسانی که میخواهند به مطالبتان لینک دهند، سادهتر و دوستانهتر به نظر برسند. همچنین اگر ساختار URL شما حاوی کلمات مرتبط باشد، کاربران و موتورهای جستجو میتوانند اطلاعات بیشتری در مورد صفحهی شما بدست میآورند.
برای اثبات این حرف کافیست سری به گوگل آنالیتیکس صفحهتان بزنید. با یک فیلتر ساده خواهید دید که بیشترین ترافیک را روی صفحاتی دارید که ساختار URL آنها از نظر کلمات کلیدی غنیتر است.
آیا تغییر ساختار URL روی SEO تاثیر دارد؟
بله، به شدت تاثیر دارد؛ هر تغییر قابل توجهی در URLها و ساختار آنها کل سایت را تحت تاثیر قرار میدهد و روی دیده شدن صفحهی شما و میزان ترافیک ورودی تاثیر میگذارد.
تجربه نشان داده است در بیشتر موارد ساختار کلی URL باید ثابت بماند. حتی اگر به برنامه نویسی بک اند تغییر کند یا وبسایت خود را مجددا طراحی یا تغییرات جزئی در آن ایجاد کنید.
توصیه کلی ما این است که اگر دلیل قانع کنندهای ندارید به هر آنچه از قبل ساختهاید پایبند باشید. با اینحال در موارد خیلی نادر امکان تغییر ساختار URL وجود دارد که در بخشهای بعدی به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
چه موقع تغییر URL به نفع SEO است؟
همانطور که گفتیم گاهی اوقات تغییر ساختار URL در نهایت عملکرد SEO را بهبود میبخشد. یکی از رایجترین دلایل برای انجام اینکار وقتی است که ساختار فعلی سایت شما از URLهای ایجاد شده بصورت داینامیک استفاده میکند و کاربران یا گوگل نمیتوانند هیچ ایدهای در مورد محتوای موجود در آن صفحه بدست آورند.
در چنین شرایطی توصیه میکنیم از ساختارهای منطقیتر و خواناتری استفاده کنید. خصوصا اگر قصد دارید کل ساختار وبسایتتان را اصلاح کنید.
یک URL خوب چه ویژگیهایی دارد؟

بطور کلی یک URL خوب:
• مرتب، شیرین و کوتاه است .
• حداقل 35 و حداکثر 45 کاراکتر دارد.
• با حروف کوچک لاتین نوشته میشود تا از خطای داپلیکیت (تکرار) جلوگیری شود.
• غنی از کلمات کلیدی است و هیچ کلمهی اضافهای در آن دیده نمیشود.
• فاصلهی بین کلمات را با نشانگر – نشان میدهد.
برای درک بهتر ویژگیهای فوق به دو مثال زیر توجه کنید:
https://aminmohtava.com/keyword-research/
http://www.sample.com/space%20here.html
همانطور که میبینید در مثال اول ساختار استاندار URL به درستی در کنار هم قرار گرفته است. ضمنا با یک نگاه میتوانید محتوای داخل صفحه را حدس بزنید. این در حالیست که در ساختار URL مثال دوم علاوه بر تولید خودکار و در هم ریختگی آدرس نمیتوانید هیچ حدسی در مورد محتوای داخل صفحه بزنید.
اشتباهات رایج هنگام ایجاد یک URL نامناسب برای سئو
درست است که اشتباه بخش جدایی ناپذیر کار است، اما به عنوان یک دیجیتال مارکتر حرفهای لازم است تمام تلاش خودتان را بکنید تا یک فاجعه رخ ندهد.
احتمالا بیشتر شما به محض تمام شدن این مقاله قصد دارید دست به کار شوید و URL مناسب صفحه خودتان را طراحی کنید. اگر اینطور است کمی صبر کنید و بعد از آنکه با اشتباهات رایج آشنا شدید پای کار بشینید. در این بخش قرار است رایجترین اشتباهاتی که هنگام تعریف URL رخ میدهند و نحوهی جلوگیری از آنها آشنا شویم.
• اشتباه شماره 1: استفاده از حروف ربط
حروف ربط حروفی هستند که هیچ معنایی را منتقل نمیکنند. استفاده از این حروف فقط طول URL را افزایش میدهد و ارزش سئویی زیادی ندارد. تا جائیکه میتوانید در ساختار URL از حروفی مثل و، یا، پس، اگر، چون و… استفاده نکنید.
• اشتباه شماره 2: استفاده از URLها و پارامترهای داینامیک
برخی از CMSها از جمله جوملا یا وردپرس لصورت خودکار عنوان صفحه محتوا را به عنوان URL انتخاب میکنند. به همین خاطر اگر عنوان صفحه را در آینده تغییر دهید، URL هم بدون ریدایرکت 301 بطور خودکار تغییر خواهد کرد. پس بهتر است همیشه یک URL ثابت ایجاد کنید.
• اشتباه شماره 3: استفاده از زیر خط یا آندرلاین
در گذشته زیر خطها (_) بخشی از ساختار URL محسوب میشدند، چراکه به عنوان یک پروکسی به جای فاصله در نام فایلها استفاده میشدند. اما امروز دیگر اینطور نیست و منابع استفاده از خط فاصله (-) را توصیه میکنند.
• اشتباه شماره 4: استفاده از کاراکترهای خاص
کاراکترهای خاص (به جز خط فاصله و علامتهای الفبایی) میتوانند منجر به ایجاد URLهای بد شوند. بنابراین بهتر است تا جائیکه میتوانید از آنها استفاده نکنید.
• اشتباه شماره 5: تغییر ندادن ریدایرکتهای 301
چنانچه ساختار URL را بدون اجرای درست ریدایرکتهای 301 تغییر دهید، سایت شما آسیب میبیند. اگر میخواهید آدرس یو آر التان را تغییر دهید، حتما این نکته را در نظر بگیرید. در غیر اینصورت رتبهی سایت شما کاهش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید: مشاوره سئو
• اشتباه شماره 6: خطای کلمات کلیدی
وقتی تعداد کلمات کلیدی متن شما زیاد است، احتمالا تغییر مرتب URL جذاب به نظر میرسد. اما فراموش نکنید اینکار نه تنها فایدهای ندارد بلکه باعث میشود گوگل به محض شناسایی صفحه آن را اسپم کند و رتبهی سایتتان را کاهش دهد.
ضمنا فراموش نکنید که اگر هیچ کلمهی کلیدی را در آدرس سایتتان قرار ندهید، خوانایی URL بطور مستقیم تحت تاثیر قرار گرفته و در نهایت بازهم بازدید کنندگان شما کم خواهند شد.
بنابراین بهترین کار این است که تعادل داشته باشید و هنگام انتخاب کلمات کلیدی نه زیاده روی کنید نه بیخیال باشید!
برای داشتن یک URL خوب چه کارهایی لازم است؟

همانطور که بارها اشاره کردیم، برای داشتن یک SEO موفق لازم است به ساختار URL صفحات هم توجه کرد. درست است که آدرس صفحه جزئی به نظر میرسد، اما حاوی اطلاعات بسیار ارزشمندی است که دید گوگل پنهان نمیماند.
در ادامه با مهمترین مواردی آشنا میشوید که رعایت آنها در ساختار URL جایگاه شما در گوگل را بهبود میدهد.
1- ساختار URL باید برای همه خوانا باشد
موتورهای جستجو و کاربران باید بتوانند ساختار URL شما را تشخیص دهند. موتورهای جستجو برای آنکه بتوانند محتوای صفحهی شما را تشخیص دهند، کلمات داخل URL را بررسی میکنند. دقیقا به همین خاطر است که نباید از URLهای داینامیک استفاده کنید. برای آنکه هدف محتوای خودتان را مشخص کنید تنها راهی که دارید سفارشی کردن آدرس صفحه است.
2- محتوای صفحات مختلف وبسایتتان را سازماندهی کنید
نحوهی نگارش URL اطلاعات زیادی در مورد اهمیت آن منتقل میکند. در حقیقت موتورهای جستجو محتوای موجود در پوشهی اصلی را به عنوان محتوای برتر در نظر گرفته و اولویت بالاتری را به آن اختصاص میدهند. به همین خاطر بهتر است اطلاعات سایتتان را دسته بندی و اهمیت آن را با استفاده از URLهای درست برای گوگل مشخص کنید. برای آموزش تکنیک محتوای سایت اینجا کلیک کنید.
3- محتواهای تکراری را کانونیسازی کنید
گاهی اوقات دو یا چند صفحهی مختلف، همگی یک محتوا را ارائه میدهند. بهترین راه برای جلوگیری از چنین اتفاقی کانونیسازی کردن محتوا یا Canonicalize است.
فراموش نکنید محتوای تکراری تا زمانی باعث پنالتی سایت نمیشود که در ابعاد کوچک اتفاق بیفتد. زمانی که سایت شما بطور مکرر محتوای تکراری تولید کند به احتمال زیاد علاوه بر از دست دادن جایگاهتان از طرف گوگل تنبیه میشوید. محتواهای تکراری سیگنالهای گمراه کنندهای را برای گوگل ارسال خواهند کرد و این مسئله باعث اختلال در ارسال ترافیک به سایت میشود.
4- از حروف بزرگ استفاده نکنید
همانطور که قبلا هم گفتیم یک URL خوب با حروف انگلیسی کوچک نوشته میشود. حروف بزرگ نه تنها درک سختتری دارند بلکه ممکن است موتورهای جستجو و خوانندگان را گیج کنند.
5- یک فاوآیکون اضافه کنید

اینکار تاثیر مستقیمی روی سئو سایت شما ندارد، اما فاوآیکونها مزایای زیادی برایتان به همراه میآورند. ایجاد این نماد کوچک در کنار URL سایت شما علاوه به کمک برای شناخت بهتر برند شما کمک میکند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
جمع بندی
اهمیت ساختار URL برای سئو مسئلهی بحث برانگیزی است که نظرات متعددی در مورد آن وجود دارد. با همهی اینوجود یک چیز مسلم است و آن هم اینکه داشتن URLهای مرتب و شاخص اعتبار بیزنس شما را بالا میبرد و همین مسئله روی موفقیت سئو و بهبود رتبهی سایت شما تاثیر دارد.
ایجاد یک URL مناسب وقت زیادی نمیگیرد. اگر به موتورهای جستجو و مهمتر از آن کاربران خود اهمیت میدهید، از تاثیر URL روی سئو غافل نشوید و مطمئن باشید از این استراتژی نتیجه خواهید گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید