بررسی انواع ارورهای سایت؛ ارورهای 400 و 500

برای همه ما پیش آمده است که وارد یک صفحه از وب شویم و آن صفحه به درستی بارگیری نشده باشد. آن چیزی که مقابل چشم ما قرار میگیرد، توضیحاتی است که در کنار یک عدد سه رقمی یا چهار رقمی قرار میگیرند. این توضیحات، همان توضیحات ارورهای سایت است.
در واقع کاربران وب وقتی صفحهای که قصد دسترسی به آن را داشتند نمیتوانند بررسی کنند، با یک پیام خطای HTTP مواجه میشوند. برای تعیین اینکه چرا چنین پیامی را دریافت کردهاید و چطور مشکل را برطرف کنید، باید کدهای ارورهای مختلف سایت را بشناسید. ما در این بخش از امین محتوا، قصد داریم 10 مورد از رایجترین خطاهای سایت را بررسی کنیم تا بدانید هر ارور چه معنایی دارد و به چه علت ایجاد میشوند.
این اطلاعات به شما کمک میکنند تا به طور دقیق بدانید چطور میتوان نرخ پرش صفحات را بهبود بدهید و رتبه آنها در SERP افزایش پیدا کند.
لیست خطاهای رایج وبسایت
- 500 Internal Server Error
- 401 Unauthorised
- 400 Bad Request
- 403 Forbidden
- 404 Not found
- 501 Not Implemented
- 502 Service Temporarily
- 503 Service Unavailable
- Connection Refused by Host
- File Contains No Data
1. ارور 500 Internal Server

رایجترین اروری بین ارورهای سایت که ممکن است کاربران با آن مواجه بشود، همین پیام است. در واقع خطای 500، هر زمانی که خطایی در سرور داخلی سایت به مشکل بر بخورد، نمایش داده میشود. اصولا این خطا زمانی رخ میدهد که سرور وب سایت بیش از اندازه بارگذاری شده باشد.
راه حل رفع خطا: صفحه را رفرش کنید، حافظه پنهان مرورگر را پاک کنید، کوکیهای مرورگر را حذف کنید و اگر با همهی این اقدامات همچنان این خطا را مشاهده کردید، خود مرورگر را مجددا نصب کنید.
اگر دیدید که سایت شما چنین خطایی را به کاربران نمایش میدهد، با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید و موضوع را پیگیری کنید. اگر سایت شما وردپرسی است، پلاگینهای third-party که استفاده میکنید را یکی یکی تست کنید تا مطمئن شوید مشکل از این پلاگینها نیست.
بیشتر بدانید: بهترین پلاگین های سئو سایت
2. 401 Unauthorised
این خطا معمولا زمانی نمایش داده میشود که دسترسی به سایت برای کاربر غیر مجاز باشد.
راه حل رفع خطا: به عنوان ادمین سایت، میتوانید از طریق حساب cPanel خود، محافظت از پسورد را به سایت خود اضافه کنید. با این کار لایه امنیتی درستی ایجاد میکنید که فضای مدیریتی شما را هدفمندتر میکند. در واقع با این کار شما فضایی شبیه به پوشه Wp-admin در سایت وردپرس خواهید داشت.
3. 400 Bad Request
اگر ریکوئست سایت شما خراب باشد، این پیغام را مشاهده خواهید کرد. ارور 400 نشان میدهد که مشکلی در مرورگر وب شما وجود دارد که با در خواست شما مچ نمیشود. معمولا این پیغام زمانی دیده میشود که دیتاهای ارسال شده توسط مرورگر با قوانین پروتکل HTTP مطابقت نداشته باشند. سرور نمیداند که چطور درخواست دریافت شده را به بهترین شکل پردازش کند.
راه حل رفع خطا: اصولا این خطا بخاطر ناپایدار بودن چیزی از سمت کاربر ایجاد میشود. مثلا اتصال ناپایدار اینترنت، مشکل امنیتی در سیستم عامل و مشکل کش مرورگر، میتواند عامل ایجاد خطا باشند، بنابراین رفع این مشکلات، راه حل رفع خطای 400 خواهد بود.
4. 403 Forbidden
اگر برای دسترسی به یک دایرکتوری ممنوعه در یک سایت داشته باشید، این خطا را مشاهده میکنید. در واقع این اخطار به شما میگوید که به هیچ عنوان قرار نیست به آن صفحه دسترسی پیدا کنید.
راه حل رفع خطا: شما به قسمت ممنوعه یک سایت که برای جلوگیری از هک شدن تعبیه شده است، هرگز دسترسی نخواهید داشت. بنابراین برای رفع این ارور راه حلی وجود ندارد.
5. 404 Not Found

زمانی که کاربر تلاش میکند به صفحهای که دیگر در دسترس نیست، دسترسی پیدا کند، ارور 404 ظاهر میشود. معمولا این ارور زمانی نمایش داده میشود که کاربر مرورگر را میبندد یا خیلی سریع روی یک لینک کلیک میکند. شاید هم زمانی که یک فایل بزرگ روی صفحه باشد یا وقتی که سرور شما کند کار کند هم این پیغام برای کاربران سایت شما به نمایش در بیاید.
بیایید کمی بیشتر در مورد این خطای رایج صحبت کنیم. خطای 404 جزو مواردی است که وقتی سرور نتواند چیزی را در مکان درخواستی پیدا کند، آن را نمایش میدهد. اغلب اوقات URL اشتباهی باعث میشود موتور جستجو نتواند صفحه مورد نظر کاربر را پیدا کند. در بحث ریدایرکتها توضیح داده بودیم که ممکن است ادمین سایت آدرس صفحات را به صورت موقت یا دائمی تغییر دهد. بنابراین در این شرایط هم امکان دارد این ارور نمایش داده شود.
راه حل رفع خطا: به عنوان کاربر تنها راهکار این است که آدرس URL را به درستی وارد کنید. اما اگر کارشناس سئو یا ادمین سایت هستید، بهتر است تعداد 404ها را در سایت خود کاهش دهید تا نرخ پرش وبسایت هم کاهش پیدا کند.
مقاله مرتبط: تاثیر نرخ پرش بر وضعیت رتبهبندی
6. 501 Not Implemented
پیغام عدم اجرای درخواست، نشان میدهد که مرورگر از ویژگی یا آپشن درخواستی شما پشتیبانی نمیکند.
7. 502 Service Temporarily
زمانی که سرور شلوغ است، خطای 502 را مشاهده خواهید کرد.
راه حل رفع خطا: این مشکل معمولا با کاهش ترافیک وب خود به خود حل میشود.
8. 503 Service Unavailable
اگر سایت مورد نظر شما شلوغ باشد یا سرور سایت مشکل داشته باشد، شما به عنوان کاربر ارور 503 را مشاهده خواهید کرد.
راه حل رفع خطا: باید تا خلوت شدن سرور صبر کنید.
9. Connection Refused by Host
این ارور نشان میدهد که هاست اتصال شما را رد کرده است. تقریبا شبیه به خطای 403 است و اصولا زمانی اتفاق میافتد که کاربر مجوز دسترسی به سایت را ندارد. مثلا اگر رمز عبور را اشتباهی وارد کنید، ممکن است این خطا را ببینید.
10. File Contains No Data

این ارور نشان میدهد که فایل مورد نظر شما فاقد داده است. شاید کمی گیج کننده باشد، بنابراین بهتر است کمی شفافتر توضیح دهیم. وقتی کاربران داخل صفحهای که مطمئن هستند داده دارد، اما دادهها برای آنها قابل مشاهده نباشد، این ارور نشان داده میشود. اغلب این مشکل زمانی پیش میآید که قالببندی درستی برای جداول و حذف اطلاعات هدرها تعیین نشده باشد.
راه حل رفع خطا: این خطا از سمت سئوکار یا ادمین سایت است. اگر به عنوان یک کاربر با چنین خطایی مواجه شدید، شاید بتوانید با تغییر دستگاهی که مرورگر روی آن نصب است، به اطلاعات دسترسی پیدا کنید. مثلا اگر از موبایل استفاده میکنید و این ارور را دیدید، بهتر است URL مورد نظر را با مرورگر کامپیوتر هم چک کنید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
چطور پیام خطاهای سایت را تشخیص دهیم؟
مسلما کار سختی است که بخواهیم تمام ارورهای سایت را حفظ کنیم اما لازم است که در نگاه اول بتوانیم تشخیص دهیم در چه گروهی قرار میگیرند و از چه طریق میتوانیم برای رفع آنها اقدام کنیم.
یکی از سادهترین راهها برای تعیین معنای هر کد وضعیت در خطاهای سایت، بررسی شمارهای است که با آن شروع میشود. کدهای وضعیت معمولا یک عدد سه رقمی هستند. شما ساختار 5XX را در نظر بگیرید. در همین مقاله سه خطای 501، 502 و 503 از این ساختار را بررسی کردهایم. اگر برگردید و مجدد توضیحات گفته شده را مطالعه کنید، متوجه میشوید که علت نمایش آنها یک ریشه اصلی دارد و آن مشکلات سرور است.
با این پیش زمینه ذهنی، بیایید در مورد بقیه کدها هم یک بررسی کوتاه و هدفمند داشته باشیم.
بیشتر بخوانید: خدمات سئو
ساختار و معنای کدهای وضعیت خطاهای سایت
- کدهای 1XX : نشاندهنده وضعیتهای اطلاعاتی هستند.
- کدهای 2XX : نشاندهنده وضعیت صفحه بعد از یک اقدام موفقیت آمیز هستند.
- کدهای 3XX : نشاندهنده وضعیتهایی که با تغییر جهت همراه هستند.
- کدهای 4XX : نشاندهنده وضعیتهایی که خطای عملیاتی کاربر را شامل میشود.
- کدهای 5XX : نشاندهنده خطاهای به وجود آمده از سمت سرور هستند.
اگر بخواهیم از دید کاربران این ارورهای سایت را ببینیم، واقعا شبیه به دیوارهای آجری و زمختی هستند که سرعت کار ما را کمتر میکنند. اما از دیدگاه حرفهای، تک تک این خطاها کمک میکنند ما مشکلات فنی و سئو را شناسایی و رفع کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید