یک وبسایت یا سایت کاربر پسند چه ویژگیهایی دارد؟

چه قبول کنید و چه قبول نکنید، اگر وبسایت شما از نظر کاربران مورد پسند قرار نگیرد، عملا شانسی در رتبهبندی گوگل هم نخواهد داشت. وقتی میگوییم یک وبسایت کاربر پسند است، در واقع یعنی تجربه کاربری خوبی دارد. در مسیر دیجیتال مارکتینگ برای دریافت ترافیک ارگانیک و انجام شدن فروش، باید حتما سفر مشتری را بررسی کنید.
خودتان را به جای مشتری قرار دهید. آیا حاضرید بیشتر از چند ثانیه منتظر لود شدن یک صفحه باشید؟ سرعت لود شدن صفحه یکی از مواردی است که مورد بررسی قرار خواهیم داد. فقط در نظر داشته باشید که کسب رتبه بالا در SERP نیازمند رفع نیاز و توجه ویژه به کاربران است. اغلب صاحبین کسب و کار مدام در حال تقویت و حرفهای کردن سایتهای خود هستند. بنابراین اگر به وبسایت خود اهمیت ندهید، از رقبای خود عقب میمانید.
یادتان باشد که موفقیت دیجیتال مارکتینگ شما به سایت شما بستگی دارد و برخی اشتباهات در این حوزه میتواند اعتبار شما را زیر سوال ببرد و کیفیت خدمات رسانی شرکت شما آسیب ببیند. ما برای اینکه به شما کمک کنیم خطرات کسب و کار خود را کاهش دهید، نکات و ویژگیهای یک وبسایت کاربر پسند را جمعآوری کرده و در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
مقاله مرتبط: چکلیست سئو تکنیکال
منظور از وبسایت کاربر پسند چیست؟
وبسایت کاربر پسند مجموعهای از صفحات است که از دید کاربران حرفهای به نظر میرسند و آنها میتوانند به راحتی در این صفحات پیمایش کنند. ایده پشت این فرآیند همان قابلیت استفاده است که اساسا به معنی استفاده ساده از سایت میباشد. شما باید کاری کنید که بازدیدکنندگان تا حد امکان به سادهترین شکل ممکن و بدون زحمت به اطلاعات مورد دسترسی پیدا کنند.
در واقع ساده بودن کار با سایت شما، لحن شما در ارتباط با مخاطب هدف شما را تعیین میکند و اگر این لحن مثبت و دلخواه کاربر نباشد، مسلما مخاطب شما به سمت سایت رقبای شما خواهد رفت.
5 ویژگی ضروری و مهم یک وبسایت کاربر پسند
محتوا ستون اصلی دیجیتال مارکتینگ است و میزان مهم بودن کیفیت آن بر کسی پوشیده نیست. اما مکمل محتوای خوب، قابلیت کاربری است. اگر بازدیدکنندگان سایت شما نتوانند چیزی را که میخواهند در سایت شما پیدا کنند، با شما ارتباط برقرار نخواهند کرد. برای اینکه یک سایت کاربر پسند داشته باشید باید حتما به یک سری نکات توجه داشته باشید و ویژگیهای یک سایت مناسب برای کاربران را بشناسید.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
1. ناوبری موثر (Effective navigation)
یکی از مهمترین ویژگیهای یک سایت مخاطب پسند، ناوبری موثر است. هر ساختاری که برای سایت خود انتخاب میکنید باید به کاربران اجازه دهد به روشی ساده، سریع و کارآمد به نقطه مورد نظر در وبسایت شما برسند.
2. سازگاری با موبایل
در حال حاضر احتمال اینکه افراد برای سرچ مطالب مورد نیاز خود از موبایل یا تبلت استفاده کنند بسیار بیشتر از این است که با کامپیوتر خود وارد وبسایتها شوند. بنابراین، همهی جوانب و بخشهای سایت شما باید به طور خودکار با طیف گستردهای از سایزهای صفحه نمایش سازگار باشد.
3. فرمهای ساده
زمانی که میخواهید اطلاعات کاربران و بازدیدکنندگان را جمعآوری کنید، حتما فرمهای ساده را مورد استفاده قرار دهید. فرمهای ساده به راحتی قابل درک و پر کردن هستند. تکمیل فرم شما باید راحت و با دستگاههای مختلف سازگار باشد.
4. منظم بودن معماری محتوایی و خوانایی آن
قبول دارید که افراد برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت شما رجوع میکنند؟ قبول دارید که تحقیقات اینترنتی با هدف صرفهجویی در زمان مورد استفاده قرار میگیرند؟ پس خوانا بودن و معماری محتوای شما برای اینکه مطالب در کوتاهترین زمان ممکن و به شکل درست توسط کاربران مورد بررسی قرار بگیرد، بسیار مهم است.
زمانی که یک شخص بتواند اطلاعات مرتبط را به سرعت و به طور دست کشف کند، احتمال اینکه برای مدت طولانیتری در سایت بماند بسیار بیشتر است.
5. بارگذاری سریع
بازدیدکنندگان سایت شما حوصله این را ندارند که منتظر لود شدن صفحه بمانند. زمان بارگذاری سریع نه تنها روی تجربه کاربری موثر است، بلکه تاثیر زیادی هم روی سئو (SEO) دارد. اگر متوجه شدید که سایت شما لودینگ کندی دارد، باید یا از یک برنامهنویس کمک بگیرید و یا هاست خود را تغییر دهید تا سرعت آن افزایش پیدا کند.
چطور یک وبسایت کاربر پسند داشته باشیم؟
تا اینجا متوجه شدیم که یک وبسایت کاربر پسند باید چه ویژگیهایی داشته باشد. در ادامه هم بررسی میکنیم که چطور میتوان یک سایت مورد پسند کاربر را ایجاد کرد.
5 ویژگی که در بالا به آنها اشاره کردیم را حتما در نظر بگیرید و در ادامه نکات را لحاظ کنید تا مطمئن شوید در مسیر درست قرار گرفتهاید.
1. در طراحی وبسایت خود کاربران را در اولویت قرار دهید.
زمانی که سایت خود را طراحی میکنید، به جای در نظر گرفتن شرایط کار خودتان در آن، راحتی و رفع نیاز کاربر را در اولویت قرار دهید. یعنی اگر فکر میکنید وجود برخی ویژگیها در آن کار شما را کمی پیچیده میکند، ولی راحتی کاربران را فراهم میکند، حتما آن ویژگیها را به سایت خود اضافه کنید.
“همیشه تمرکز خود را روی رفع نیاز مخاطب قرار دهید، تا بهترین نتیجه را از کسب و کار آنلاین خود دریافت کنید.”
2. از زبان و لحن درست برای مخاطب استفاده کنید.
اگر مخاطبان شما فارسیزبان هستند، از زبان انگلیسی برای توضیح مسائل استفاده نکنید. یا اگر سایت شما یک سایت محلی است و مردم آن منطقه گویش خاصی دارند، میتوانید محتوای صفحات خود را با آن زبان تهیه و منتشر کنید. همچنین سعی کنید نگرشها و فرهنگهای مخاطب خود را هم در طراحی سایت و تولید محتوا در نظر بگیرید.
3. رنگ طراحی سایت را با دقت انتخاب کنید.
روانشناسی رنگ بسیار مسئله مهم و بزرگی است. تقریبا از بدو تولد، مغز انسان آموزش دیده است تا رنگهای خاص را با ویژگیهای خاصی مرتبط کند. به عنوان مثال رنگ آبی به معنای اطلاعات، آگاهی و آرامش است و رنگ سبز به پول مرتبط است.
برای یک وبسایت کاربر پسند، ترکیب رنگهایی را انتخاب کنید که ارزشهای برند شما را به خوبی منعکس کند.
4. سایت خود را ساده نگهدارید.
تجربه کاربری یا UX با پیچیده بودن سایت شما بهبود پیدا نمیکند. هرچقدر که سایت شما سادهتر باشد، دستیابی به اطلاعات آن برای کاربران راحتتر خواهد شد. همین که کاربر بتواند سریع و در عین سادگی به مطالب مورد نظر خود دسترسی پیدا کند، برای موفق شدن کسب و کار شما و دریافت اعتبار در بازار کافی است.
5. اطلاعات را خرد کنید و در اختیار مخاطب قرار دهید.
در حال حاضر مردم از خواندن پاراگرافهای طولانی و متنهای بلند فراری هستند. در عوض، تقسیم و خرد کردن اطلاعات بهترین راه برای جلب توجه بصری است که میتوانید با کمک آن اطلاعات و دادههای خود را به مخاطب منتقل کنید.
مثلا خود ما در همین مقاله، مطالب را به چندین زیرعنوان مختلف تقسیم کردهایم تا بتوانید خیلی سریع آنها را مطالعه کنید.
6. فرمهای آنلاین کاربردی را در اختیار کاربر قرار دهید.
کارایی فرمهای آنلاین تاثیر زیادی روی ایجاد یک وبسایت کاربر پسند دارد. اگر مخاطب شما برای پر کردن این فرمها زمان صرف میکند، باید برای پیگیری آن در زمان مناسب، انرژی و زمان صرف کنید.
حتما از فرمهای ساده و کاربردی که به خوبی و بدون مشکل کار میکنند استفاده کنید و برای رسیدگی به آن از یک شخص متعهد کمک بگیرید.
7. طرح سایت خود را بهبود ببخشید.
اگر وبسایت شما قدیمی است یا چند سالی میشود که آن را آپدیت نکردهاید، واجب است که طرح کلی آن را تغییر دهید تا به یک وبسایت کاربر پسند تبدیل شود.
مناطقی از سایت که نیاز به افزودن اطلاعات و فناوریهای جدید دارد را بررسی کنید و حتما اصلاحات را از این بخشها شروع کنید.
حتی میتوانید از طریق نظرسنجی از مشتریان فعلی خود بپرسید که بهتر است در کدام بخشهای سایت تغییرات ایجاد کنید و نیازهای آنها را مستقیما دریافت کنید.
8. ناوبری یا نویگشن سایت خود را منطقی کنید.
اینکه سایت شما به راحتی قابل پیمایش باشد برای تجربه کاربری بسیار مهم است. پس حتما ناوبری سایت خود را با همین هدف منطقی کنید که کاربران گیج نشوند.
9. حتما سایت شما Mobile Friendly باشد.
سازگاری سایت شما با موبایل، علاوهبر اینکه روی تجربه کلی کاربر تاثیرگذار است، بلکه یکی از بخشهای مهم در SEO سایت هم در نظر گرفته میشود.
بازدیدکنندگان شما صفحهای را میپسندند که رندر خوبی داشته باشد و به راحتی در تلفن همراه آنها قابل استفاده باشد. گوگل هم امتیاز ویژهای برای چنین سایتهایی در نظر گرفته است. پس حتما چنین ویژگی مهم را از قلم نیاندازید.
10. المانها مهم از نظر روانشناسی را در سایت خود لحاظ کنید.
در آخر، برای داشتن یک وبسایت کاربر پسند، حتما المانهای اولیه روانشناسی را در نظر بگیرید. عناصر خاصی وجود دارد که اکثر مردم زمان بازدید از یک صفحه به دیدن آنها عادت دارند و واکنش مثبتی نشان میدهند.
مثلا در بخش پاورقی صفحه اصولا شرایط خدمات و اطلاعات خط مشی راز داری قرار میگیرد.
” اگر برای این کار به الگو نیاز دارید، سایتهای مورد علاقه خود را بررسی کنید و از آنها الگو بگیرید.”
بیشتر بخوانید: مشاوره سئو
حتما میتوانید از این بعد سایت رقبای خود را هم بررسی کنید. ببینید این سایتها چه معماری و طراحیای برای حوزه کاری خود در نظر گرفتهاند.
دیدگاهتان را بنویسید