گوگل تگ منیجر چیست؟ همه چیز در مورد Google Tag Manager

گوگل تگ منیجر یا GTM یک ابزار آنلاین برای آنالیز و رهگیری کدهای سایت شما است. حتی میتواند به عنوان یک مکمل برای Google Analytics استفاده کنید تا جمعآوری اطلاعات آن برای شما آسان شود. GTM ویژگیهای بسیار عالی زیادی دارد که استفاده از این آپشنها بسیار هم آسان خواهد بود. بهترین ویژگی این ابزار رایگان بودن آن است. این برنامه میتواند تمام اطلاعات شما را از طریق یک ابزار، که تمام دیتاهای شما را در یک بخش متمرکز ذخیره کرده است، پیگیری کند.
یعنی شما برای کمک گرفتن از سایر توسعهدهندگان، ممکن است مجبور به پرداخت هزینه زیادی باشید. البته این انتخاب خود شما است که میخواهید تمام آنالیزها را جداگانه انجام دهید یا در یک فضای متمرکز و با کمک یک ابزار ساده کارها را پیش ببرید.
Google Tag Manager از راههای مختلفی میتواند کمک کند تگها و کدهایی را که از قبل در سایت خود داشتید را آپدیت کنید. ما در این مقاله قرار است در مورد مزایای استفاده از این ابزار برای پیشبرد اهداف سئو سایت خود صحبت کنیم.
گوگل تگ منیجر چیست؟
گوگل تگ منیجر یک ابزار مفید و عالی برای جمعآوری و سازماندهی دیتاهای تحلیلی است، پس کمک میکند به راحتی برای بهبود و اصلاح سئو سایت خود قدم بردارید. در واقع این ابزار تمام آنچه که برای آنالیز دیتاهای موجود نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهد. با پیگیری تمام کدهایی که در سایت خود استفاده میکنید، میتوانید در زمان و هزینههای خود صرفهجویی کنید.
معمولا وقتی نیاز به تغییر یک کد وجود دارد، کدهای دیگر سایت هم باید تغییر کنند. موقع استفاده از این ابزار، مجبور نیستید که این روند طولانی و خستهکننده را طی کنید. با استفاده از GTM، می توانید برچسب های مختلفی را برای ردگیری فعالیت های کاربران، محصولات، ترافیک و غیره ایجاد کنید. این ابزار به شما اجازه میدهد تا به راحتی تغییرات در برچسبهای خود اعمال کنید و دادههای جمعآوری شده را به صورت سریع و آسان تحلیل کنید.
علاوه بر این، گوگل تگ منیجر به شما اجازه میدهد تا برچسبهای خود را در چندین سایت و برنامه کاربردی مختلف استفاده کنید و دادههای جمعآوری شده را در یک محل مرکزی مدیریت کنید. این ابزار همچنین با دیگر ابزارهای گوگل مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل ادوردز هماهنگ شده است، پس شما میتوانید به صورت دقیقتری دیتاهای خود را تحلیل کنید.
تگ بخشی از کدی است که برای ارسال دیتا به Google Analytics یا سایر ابزارهای مکمل استفاده میشود. در واقع یک محرک عملی است که سیگنال لازم را برای جمعآوری دیتاها به سایر ابزارها ارسال میکند. متغیرهای آن هم شرایطی را ایجاد میکنند که مجبور نباشید هر کد را به صورت جداگانه در فایلهای خود قرار دهید، پس فرآیند راهاندازی سیستم شما بسیار آسانتر خواهد بود.
به طور کلی، این تگها به شما کمک میکنند که دیتاهای خود را به صورت هدفمند آنالیز کنید. یعنی به راحتی میتوانید مارکتینگ، نرخ تبدیل مشتری و سایر آنالیزهای مربوط به کسب و کار را بررسی کنید. این آنالیزها هم برای اهداف بازاریابی، تحلیلی و توسعه، مفید است.
گوگل تگ منیجر چگونه کار می کند؟

Google Tag Manager با استفاده از یک بخش کد جاوا اسکریپت کار میکند و شما مثل یک محفظه برای تگهایی که میخواهید مدیریت کنید آن را به سایت خود اضافه میکنید.
زمانی که کاربر تگی را راهاندازی میکند، GTM آن را بازیابی کرده و به کد سایت شما اضافه میکند. مثلا وقتی روی یک لینک کلیک میکنید و یا یک صفحه جدید را بارگذاری میکنید، تگ راهاندازی میشود. بعد از این مرحله، تگ منیجر، تگ را اجرا میکند.
یعنی این افزونه زمانی تگ را اضافه و اجرا میکند که کاربر آن را راهاندازی کرده باشد. این امر باعث کاهش مقدار کلی کد در یک وبسایت و به حداقل رساندن خطر خطاهای پیادهسازی میشود. زمان اجرای کد هر قطعه از تگها را متغیرها و محرکها تعیین میکنند.
بیشتر بخوانید: مشاوره سئو
چرا باید از GTM استفاده کنیم؟
- ساده بودن استفاده از آن: گوگل تگ منیجر دارای رابط کاربری ساده و شفاف است که به شما اجازه میدهد تا به راحتی تگهای خود را ایجاد کنید و دیتاهای جمعآوری شده را آنالیز کنید.
- افزایش دقت در آنالیز دیتاها: با استفاده از Google Tag Manager میتوانید برچسبهای مختلفی را برای جمعآوری دادههایی مثل فعالیت کاربران، محصولات، ترافیک و غیره را ایجاد کنید. با این ویژگی امکان تحلیل دادهها را به صورت دقیق خواهید داشت.
- مدیریت مرکزی تگها: با استفاده از گوگل تگ منیجر، میتوانید تگهای خود را در چندین سایت و برنامه کاربردی مختلف استفاده کنید و دیتاهای جمعآوری شده را در یک فضای مرکزی مدیریت کنید.
- هماهنگی با دیگر ابزارهای گوگل: این ابزار با دیگر ابزارهای گوگل مثل Google Analytics و Google Ads هماهنگ شده است. پس میتوانید از تمام ابعاد دیتاهای بدست آمده را بررسی کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنید.
- کاهش هزینهها: با استفاده از گوگل تگ منیجر، میتوانید بدون نیاز به تغییرات در کد وبسایت خود، تگهای خود را ایجاد کنید. این مسئله به شما کمک میکند هزینههای توسعه سایت خود را به طرز شگفت انگیزی کاهش دهید.
- افزایش سرعت بارگیری صفحات سایت: با استفاده از این ابزار شما میتوانید تگهای خود را به صورت جداگانه از کد سایت خود بارگذاری کنید. خب مشخصا با این کار سرعت بارگیری صفحات شما هم افزایش پیدا میکند چون فضای جداگانهای برای لود شدن هر بخش در نظر گرفتهاید.
- دسترسی به امکانات گوناگون: گوگل تگ منیجر امکانات مختلفی مثل ردگیری رویدادها، ایجاد فرمهای تعاملی، برچسبهای پویا و غیره است که به شما این امکان را میدهد تگهای خود را بر اساس نیازهای خود تنظیم کنید.
معایب گوگل تگ منیجر
معایب گوگل تگ منیجر عبارتند از:
- پیچیدگی: استفاده از گوگل تگ منیجر برای کاربرانی که با تکنولوژی آشنایی کمی دارند، ممکن است پیچیده باشد.
- خطاهای انسانی: استفاده نادرست از گوگل تگ منیجر می تواند به خطاهای انسانی منجر شود که ممکن است باعث اشتباهات در جمع آوری داده ها شود.
- امنیت: استفاده از گوگل تگ منیجر ممکن است به افزایش ریسک امنیتی در وب سایت ها و برنامه های موبایل منجر شود.
بخشهای اصلی گوگل تگ منیجر
بخشهای اصلی پلتفرم گوگل تگ منیجر عبارتند از:
- تگها: این بخش به کاربران اجازه میدهد تا تگهای مختلف را برای وب سایت یا برنامههای موبایل خود ایجاد کنند، مدیریت کنند و به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند.
2. قوانین: در این بخش، کاربران میتوانند قوانین مختلف را برای تگهای خود تعریف کنند. این قوانین میتوانند شامل محدودیتهای زمانی، محدودیتهای مکانی، شرایط خاص و غیره باشند.
3. پیکربندیها: در این بخش، کاربران میتوانند پیکربندیهای مختلف را برای تگهای خود تعریف کنند. این پیکربندیها میتوانند شامل تعیین زمان بارگیری، نحوه بارگیری و غیره باشند.
4. گزارشگیری: در این بخش، کاربران میتوانند گزارشهای مختلفی را در مورد استفاده از تگهای خود دریافت کنند. این گزارشها میتوانند شامل تعداد بازدیدها، نرخ تبدیل، میزان فروش و غیره باشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات سئو و آموزش سئو به صفحات مربوط مراجعه کنید.
جمعبندی
گوگل تگ منیجر ابزاری همه کاره است که کمک میکند فرآیند نصب و مدیریت ابزارهای بازاریابی و آنالیز برای شما سادهسازی شود. توصیه ما این است که حتما روش کار با Google Tag Manager را بررسی کنید و بعد از آن استفاده کنید.
زمانی که با این ابزار آشنا شدید، متوجه خواهید شد که چه مکمل پرقدرت و فوقالعادهای برای مارکتینگ شما است. بهتر است تگ منیجر را با ابزارهای قدرتمند دیگری مثل Google Analytics، Google Search Console و دیگر ابزارهای آنالیز سایت، همگامسازی کنید. با این کار به راحتی تمام چیزهایی که برای اجرای یک استراتژی مارکتینگ نیاز دارید را به صورت ساده شده و شفاف در اختیار خواهید داشت.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
اصول و قواعد لینک سازی و رپورتاژ
میزان اهمیت سئو در تجارت الکترونیکی و چگونگی تاثیر سئو در رشد تجارت آنلاین
متخصص سئو (SEO)کیست و چه وظایفی دارد؟
الگوریتم مام (MUM) چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟
الگوریتم تازگی گوگل، فیلتر اصلی تعیین ارزش زمانی محتوا
راهنما کامل الگوریتم رنک برین(RankBrain)، هوش مصنوعی گوگل
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مقاله ای که نوشتید و برای آشنایی با مقدمات آموزش بسیار مفیده
معرف خوبی بود برای تگ منیجر. به زبان ساده توضیح دادید