• دوره های آموزشی
  • خدمات سئو
  • مشاوره سئو
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
منو
  • دوره های آموزشی
  • خدمات سئو
  • مشاوره سئو
  • مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

بازگشت به فروشگاه
0 تومان سبد خرید
ورود / عضویت

Search Engine Optimization یا سئو چیست؟مهم ترین نکات 2023

1401-10-05
ارسال شده توسط aminmohtava
سئو و بهینه سازی
779 بازدید
سئو چیست؟ همه چیز در مورد SEO

احتمالا شما با تایپ کردن عبارت‌هایی مثل ” سئو چیست؟” ، ” همه چیز در مورد SEO” و یا “سئوی وبسایت یعنی چه؟” به این صفحه یا مقاله دسترسی پیدا کرده‌اید. در واقع همین سرچ کردن در موتورهای جستجو یا جستجو در گوگل، باعث می‌شود که شما جواب بسیاری از سوالات روزمره خود را پیدا کنید. فرآیندی که دسترسی شما را به این پاسخ‌ها را فراهم می‌کند، یک روش برای بهینه‌سازی داده‌ها است که در ادامه روند کاری آن را بررسی می‌کنیم.

سئو چیست؟

سئو چیست از دید امین محتوا

سئو فرآیند بهینه‌سازی موتورهای جستجو برای افزایش کیفیت و کمیت ترافیک وب سایت یا یک صفحه‌ی تحت وب است. SEO به جای ترافیک مستقیم یا ترافیک پولی، ترافیک رایگان را که با نام ترافیک طبیعی یا ارگانیک (Organic traffic) هم شناخته می‌شود، رقم می‌زند. ترافیک ارگانیک از بخش‌های مختلف جستجو بدست می‌آید. ممکن است کاربر یک تصویر، ویدئو، مقاله و یا عنوان خبری را جستجو کند و به صفحه وبسایت شما برسد. رتبه‌ی هر وب‌سایت در نتایج موتورهای جستجو مهم است. در حقیقت همین رتبه‌ی بالا باعث می‌شود که کاربر از محصول یا خدمات موجود بر روی سایت استفاده کند یا فروش اتفاق بیوفتد. پس رقابت شدیدی بین وب‌سایت‌های مختلف وجود دارد و همگی می‌خواهند به هدف خود یعنی “رتبه یک گوگل شدن” برسند. با همه‌ی این توضیحات، ضروری است که در مورد روند این فرآیند حیاتی بیشتر بدانیم.

SEO مخفف چه عبارتی است؟

SEO مخفف شده عبارت Search Engine Optimization بوده و بزرگترین ماموریت کاری ادمین یک وب‌سایت و تیم محتوای آن است. سئو اصطلاحی برای تمامی اقدام‌های مربوط به بهبود رتبه یک وب‌سایت است. قرار است این اقدامات باعث بیشتر دیده شدن وب‌سایت در سرچ‌های ارگانیک شوند.

مراحل و فرایند اصلی سئو چیست


بیشتر بدانید: چرا سئو اهمیت دارد؟


مراحل اصلی انجام سئو (SEO) به صورت هدفمند

• کیفیت ترافیک: مخاطب هدف خود را بسنجید. یکی از بزرگترین اشتباهات در حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ، جذب مخاطب غیرهدف به سمت محصول یا خدمات است. سعی کنید محتوا و تبلیغات وب‌سایت خود را در معرض دید مخاطبی قرار دهید که به آن نیاز یا علاقه دارد.
• مقدار ترافیک: بعد از اینکه مطمئن شدید مخاطبان هدف شما از صفحه بازدید می‌کنند و از طریق SERPS به وب‌سایت شما دسترسی دارند، باید روی افزایش ترافیک وب‌سایت تمرکز کنید.
• نتایج سرچ ارگانیک: ترافیکی که از طریق SERPS دریافت می‌کنید و بدون صرف هزینه برای تبلیغات بدست آورده‌اید را بررسی کنید و سعی کنید این نوع ترافیک را به طور آگاهانه افزایش بدهید.
به یاد داشته باشید: سئو در واقع پاسخ دادن به سوالات مشتریان و کاربران است. قبل از اینکه از خود آن‌ها مستقیما چیزی بپرسید. در واقع باید درک کافی از کلماتی که مخاطب امکان دارد جستجو کند داشته باشید و بدانید چه نوع محتوایی را دوست دارد. اینکه بدانیم کاربر با چه هدفی سرچ می‌کند، باعث می‌شود سریعتر نیازش رفع و به مخاطب بالقوه ما تبدیل شود.

فاکتورهای لازم برای موفق شدن SEO سایت

حرف اول و آخر SEO را کیفیت محتوای ارائه شده می‌زند. اینکه شما یک محتوای باکیفیت را در وب‌سایت خود آپلود کنید، یعنی مطالب و هدف شما جلوی چشم مخاطب قرار گرفته است. مردم امروزه بسیار هوشمند هستند و به سرعت تفاوت بین محتوای یونیک و کاربردی با مطالب کپی شده را متوجه می‌شوند. پس محتوای یونیک و اختصاصی برای صفحه‌ی خود تهیه کنید.

بعد از آن، اگر اصول سئو مانند کلمات کلیدی، برچسب‌های عنوان، توضیحات متا و لینک‌های داخلی و خارجی را به درستی انجام داده باشید، با سرعت زیادی در صفحه اول موتور جستجو قرار خواهید گرفت. به طور کلی باید برای داشتن یک سئوی موفق، باید فاکتورهای زیر را در نظر گرفته و هر مورد را با دقت اجرا کنید.

1. استراتژی‌های محتوا
2. لینک سازی
3. انتخاب کلمات کلیدی
4. طراحی وب‌سایت
5. یکپارچه‌سازی شبکه‌های اجتماعی
6. پردازش بازخوردهای سایت و محتواها

فاکتورهای لازم برای موفقیت سئو سایت


بیشتر بدانید: هزینه سئو چقدر است؟


ویژگی‌های یک استراتژی قوی و موفق در سئو

برای بهینه‌سازی یک سایت، باید فاکتورهای رتبه‌بندی را در سه زمینه‌ی زیر تقویت کنید:

1. راه‌اندازی فنی وب‌سایت

برای اینکه وب‌سایت شما مورد سنجش رتبه‌بندی قرار بگیرد، ابتدا باید یک موتور جستجو صفحات شما را در وب پیدا کند. بعد آن‌ها را اسکن کند تا بفهمد چه موضوعی دارند و چه کلمات کلیدی در آن‌ها استفاده شده است. در نهایت هم آن‌ها را به فهرست خود اضافه کند. بر این اساس وب‌سایت شما وارد الگورتیمی می‌شود که در سرچ کاربران دیده می‌شود.

شاید فکر کنید حالا که صفحه وب‌سایت خودم را می‌توانم ببینم، پس برای گوگل هم قابل رویت است. اما این طور نیست. شما وب‌سایت خودتان را در قالب مجموعه‌ای از گرافیک‌ها، رنگ‌ها، متن و لینک‌های آن می‌بینید. ولی برای گوگل فقط متن صفحات مهم است.

امضای محتوای سئو چیست

” هر عنصری در وب‌سایت شما که نتوانید با متن و کلمات کلیدی آن را معرفی کنید، برای گوگل نامرئی است. شاید به نظر برسد شما وب‌سایت کاملی داشته باشید اما برای گوگل یک محتوای غیرقابل دسترس است، پس ارزشی در محیط وب ندارد.”

عملکرد لینک‌ها و پیوندها در وب‌سایت

گوگل هم مثل من و شما لینک‌ها را دنبال می‌کند.Crawlهای گوگل وارد یک صفحه می‌شوند و از طریق لینک‌های صفحه و برچسب‌ها محتوای مرتبط را پیدا کرده و تجزیه و تحلیل می‌کنند. اما همانطور که قبلا هم گفتیم، Crawl نمی‌تواند تصاویر را اسکن کند، پس منطقی است که لینک‌ها و پیوندهای صفحه را به صورت متنی تنظیم کنید.

ساده‌سازی ساختار URL

گوگل از اینکه کلمات را با ساختار پیچیده و رشته‌های طولانی بخواند خوشش نمی‌آید. پس سعی کنید URL های خودتان را تا حد امکان کوتاه کنید و کلمه کلیدی اصلی در آن وجود داشته باشد.

سرعت صفحه

اهمیت سرعت صفحه در سئو سایت

موتورهای جستجویی مانند گوگل از زمانی که محتوا را بارگذاری می‌کنید تا زمانی که کاربر آن را دریافت می‌کند را به عنوان شاخص کیفیت می‌شناسد. هر چه این زمان کوتاه‌تر باشد، رتبه بالاتری در فهرست گوگل خواهد داشت. عناصر زیادی مانند اندازه تصاویر وجود دارند که روی سرعت صفحه اثرگذار هستند. برای اینکه متوجه شوید چه راهکاری مناسب افزایش سرعت صفحه شما می‌شود و سرعت صفحه چقدر است، از ابزار Google’s Page Speed Insights کمک بگیرید.


پیشنهاد مطالعه: تاثیر سرعت وب سایت در سئو


Dead links

وجود یک Dead link در محتوا و سایت شما باعث می‌شود مخاطب به صفحه‌ای که در حال حاضر وجود ندارد منتقل شود. شاید اصلا این صفحه به طور کلی حذف شده باشد. در این صورت لینک موجود با اصطلاح Broke redirect معرفی می‌شود. هر دو مورد باعث می‌شوند تا علاوه‌بر از دست دادن مخاطبان بالقوه، در رتبه‌بندی گوگل هم امتیاز کمتری کسب کنید و یا حتی اصلا در فهرست گوگل قرار نگیرید.

Sitemap و فایل‌های Robots.txt

Sitemap یک فایل ساده برای فهرست کردن تمام URLهای سایت شماست. گوگل از آن استفاده می‌کند تا صفحات برای crawl و فهرست‌بندی شناسایی شوند و سئو بهتری داشته باشد. یک فایل Robots.txt هم به گوگل می‌گوید که چه محتوایی را ایندکس نکند. هر دو گزینه را ایجاد کنید تا crawl و فهرست‌سازی محتوای شما با سرعت بیشتر انجام شود.

محتوای تکراری

صفحاتی که محتوای تکراری و کپی شده داشته باشند، باعث گیج شدن گوگل می‌شوند. معمولا هم هیچ کدام نمایش داده نمی‌شوند. اگر هم گوگل آن‌ها را پیدا کند، وب‌سایت شما را جریمه می‌کند. پس محتوای تکراری یک عامل مخرب و منفی در SEO است.

2. محتوا

هر دفعه که از گوگل استفاده می‌کنید، می‌خواهید به یک محتوا دسترسی داشته باشید. محتوای مورد نظر شما ممکن است در قالب‌های مختلف باشد. هر قالبی زمانی که توسط گوگل قابل شناسایی باشد، یک محتوا است. یادتان باشد که فرآیند بهینه‌سازی محتوا، با تحقیق در مورد کلمات کلیدی شروع می‌شود.

تحقیق کلمات کلیدی

فقط در صورتی شما مخاطب هدف را به وب‌سایت و محصول خود منتقل می‌کنید که محتوای شما متناسب با کلمات کلیدی مرتبط در فهرست گوگل قرار بگیرد. بنابراین SEO زمانی شروع می‌شود که عبارات و کلماتی که مخاطبان بالقوه در گوگل سرچ می‌کنند را پیدا کنید. بعد از اینکه کیورد ریسرچ را انجام دادید و کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت خودتان را پیدا کردید، باید فرآیند بهینه‌سازی صفحه را آغاز کنید.

فرآیند بهینه‌سازی صفحات وبسایت

موقعی که شما می‌خواهید در مورد یک کلمه یا عبارت جستجو دشته باشید، Search engine تمام صفحاتی که در مورد موضوع مورد نظر شما مطلبی را منتشر کرده‌اند را به صورت فهرست شده نمایش می‌دهد. زمانی که یک سایت وارد این لیست می‌شود، به طور خودکار وارد الگوریتمی می‌شود که مطابقت محتوا با سرچ کاربر را نهایی می‌کند. فاکتورهایی که در این الگوریتم کار رتبه‌بندی صفحات را انجام می‌دهند عبارتند از:
• سئوی خارجی ( Off-page SEO) : این معیار را خود گوگل کنترل می‌کند و بیشتر بر اساس بک لینک‌ها به صفحه‌ی وب اعتبار می‌بخشد. راجع به بک لینک‌ها و سئو خارجی خیلی مفصل و کامل در مطالب بعدی وبلاگ امین محتوا توضیح خواهیم داد. اگر میخواهید کامل راجب “سئو خارجی” بدانید روی این لینک کلیک کنید.
• سئوی داخلی (On-page SEO) : این فاکتور در درجه اول بر اساس چگالی کلمات کلیدی ، خوانایی و لینک‌سازی داخلی محتوای شما عمل می‌کند. در واقع موتورهای جستجو باید بتوانند مطابق الگوریتم مشخصی محتوای شما را در صفحه خودتان پیدا کنند و کاربرها از این طریق متوجه می‌شوند که مطلب ارائه شده ارزش بالایی دارد. در نتیجه همین اقدام ترافیک سایت نیز بالا می‌رود. سئوی داخلی مطالب کلیدی و مهمی دارد که می‌توانید از طریق وبلاگ سایت ما به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.
• سئوی تکنیکال (Technical SEO) : ارزشگذاری نهایی سایت شما و رتبه‌بندی صفحه توسط عواملی انجام می‌شود که عملکرد کل سایت را به صورت یکپارچه پوشش می‌دهند و روی هر صفحه جدا جدا تمرکز ندارند. نکات مربوط به “سئو تکنیکال” را میتوانید اینجا مشاهده کنید.

بعد از فرآیند بهینه‌سازی موتورهای جستجو ، عملا موتورها شروع به پردازش داده‌های شما و همچنین ارزشگذاری آن‌ها می‌کنند. پروسه‌ی رتبه گرفتن ممکن است مدتی طول بکشد. بنابراین ناامید نشوید و به تولید محتوای یونیک و پیاده‌سازی تکنیک‌های سئو در هر محتوا ادامه دهید.

سوالات متداول سئو و جایگاه آن در دیجیتال مارکتینگ

برخی سوالات در مورد سئو وجود دارند که بسیار رایج هستند. در واقع این سوالات تکمیل کننده تمام توضیحاتی هستند که در این مقاله آورده شده است. بیایید رایج‌ترین سوالاتی که در ابتدای مسیر سئو پرسیده می‌شوند را بررسی کنیم.

· سئو طی چه مدت زمانی نتیجه می‌دهد و سیستم رتبه‌بندی شروع به کار می‌کند؟

اول بیایید این فرضیه اشتباه که سئو یک فرآیند موقتی است را رد کنیم. SEO اصلا مسیر کوتاهی نیست و تکنیک کوتاه مدت موفقیت نیست. حتی کسی که چنین ادعایی کند ثابت می‌کند که هیچ دانش و آشنایی با حوزه بهینه‌سازی موتورهای جستجو ندارد و به طور قطعی تا به حال عبارت “سئو چیست؟” را در گوگل سرچ هم نکرده است تا بداند این فرآیند بر چه اساسی انجام می‌شود. در این فرآیند باید یک برنامه بلند مدت و صبر کافی داشته باشید، چون رتبه‌بندی اغلب کیوردها بین شش ماه الی یک سال طول می‌کشد.

· مهمترین عامل سئو مارکتینگ چیست؟

نمی‌توانیم فقط یک مورد را به عنوان عامل حیاتی و مهم این حوزه معرفی کنیم. در واقع هیچ عامل مهمی وجود ندارد، چون تمام اقدامات این فرآیند مهم هستند. اما اگر بخواهیم یک بخش کلیدی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم، محتوا است. یعنی اطلاعات با کیفیت و دقیقی باید به مخاطبان خود ارائه دهید تا موتورهای جستجو اعتبار صفحات شما را تایید کنند. در این صورت است که می‌توانید بخش‌های دیگر سئو را هم به خوبی انجام دهید و نتیجه مطلوبی دریافت کنید.

· چطور سریعتر وارد رقابت رتبه‌بندی گوگل شویم؟

بهترین راه برای برنده شدن در رقابت SERP، تلاش مداوم و منظم است. اگر واقعا قصد دارید جزو رتبه‌های برتر گوگل قرار بگیرید، باید به طور مداوم لینک‌سازی کنید، محتواهای یونیک و جدید منتشر کنید و آپدیت محتواهای قبلی را هم فراموش نکنید. با انجام این کارها، روز به روز جایگاه شما در صفحه نتایج سرچ گوگل پیشرفت می‌کند.

·  آیا بدون سئو هم امکان رتبه‌بندی وب‌سایت و صفحات آن وجود دارد؟

فقط در شرایطی می‌توانید بدون سئو وارد صفحه اول گوگل شوید که مرجع اصلی یک محتوا باشید. یعنی موضوع یا خدمات و محصولاتی را در گوگل منتشر کنید که کاملا مخصوص خود شما هستند و هیچ فرد دیگری در جهان آن را ندارد. البته در این صورت هم باید مراحل اولیه سئو داخلی را انجام دهید تا کلا صفحات شما ایندکس شوند.

سئو راهکار ورود به فضای رقابت است و نمی‌توانید آن را از دستورالعمل دیجیتال مارکتینگ خود حذف کنید. میلیون‌ها سایت وجود دارند که به عنوان مثال فروش محصولات آرایشی و بهداشتی انجام می‌دهند. رقابت در بین این سایت‌ها مسلما نیاز به درک درستی از بازاریابی سئو و تکنیک‌های آن دارد.

· برای سئو چقدر باید هزینه کنیم؟ سئو جزو خدمات گران قیمت محسوب می‌شود؟

هزینه‌ی سئو به عوامل مختلفی بستگی دارد. شاید لازم باشد یک متخصص سئو استخدام کنید و این فرد تمام بخش‌های کار را مدیریت کند. شاید هم خودتان بتوانید بخش‌های زیادی از فرآیند سئو را انجام دهید. البته که انجام تمام مراحل سئو توسط خود صاحب کسب و کار، خیلی زمان‌بر خواهد بود و خب قبل از اجرا باید آموزش هم ببینید.

اما اگر می‌خواهید SEO رایگان داشته باشید، باید خودتان تمام کارهای را انجام دهید. می‌توانید با پرداخت هزینه کمی هم از یک فریلنسر برای مثلا تولید محتوا یا لینک سازی خارجی کمک بگیرید. همه چیز به استراتژی سئو شما بستگی دارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه سئو توصیه می‌کنیم مقاله “ همه چیز در مورد قیمت SEO” را مطالعه کنید.

اشتراک گذاری:
در تلگرام
کانال ما را دنبال کنید!
در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

متخصص سئو کیست؟ بررسی کامل وظایف یک متخصص SEO

متخصص سئو (SEO)کیست و چه وظایفی دارد؟

متخصص سئو یا SEO specialist، با هدف بهینه‌سازی وب‌سایت‌های مختلف برای کسب رتبه‌بندی بهتر در...
در مورد الگوریتم مام گوگل بیشتر بدانید

الگوریتم مام (MUM) چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

درک نیازهای کاربر و همراهی با تحولات جامعه، همواره از اولویت‌های گوگل بوده است؛ شاید...
همه آنچه که باید در مورد گوگل دنس بدانید

همه چیز در مورد گوگل دنس: تاثیر Google Dance در رتبه‌بندی

وب‌سایت‌ها، پست‌های وبلاگ، مقالات و صفحات وب هر روز آپلود و آپدیت می‌شوند. برای اینکه...
راه‌های کسب درآمد از سئو: 7 راه برتر برای کسب درآمد از SEO

راه‌های کسب درآمد از سئو: 7 راه درآمد سئو برای متخصص حرفه ای

اگر می‌خواهید یک متخصص سئو باشید حتما این بخش از وبلاگ را تا انتها مطالعه...
AMP چیست؟ بررسی رابطه بین AMP و SEO

AMP چیست؟ راهنمای صفحات موبایلی شتاب یافته

افرادی که مدت‌هاست در حوزه سئو فعالیت می‌کنند، به احتمال زیاد AMP به چشمشان خورده...
الگوریتم کبوتر چیست؟ همه چیز در مورد کبوتر گوگل

الگوریتم کبوتر چیست؟| تاثیر الگوریتم کبوتر بر روی وب سایت های محلی

الگوریتم کبوتر یا Google Pigeon یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین الگوریتم‌های گوگل برای تغییر نتایج...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • دسته‌بندی نشده
  • سئو تکنیکال
  • سئو خارجی
  • سئو داخلی
  • سئو و بهینه سازی
نوشته‌های تازه
  • متخصص سئو (SEO)کیست و چه وظایفی دارد؟
  • الگوریتم مام (MUM) چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟
  • گوگل تگ منیجر چیست؟ همه چیز در مورد Google Tag Manager
  • الگوریتم تازگی گوگل، فیلتر اصلی تعیین ارزش زمانی محتوا
  • راهنما کامل الگوریتم رنک برین(RankBrain)، هوش مصنوعی گوگل

عضویت در خبرنامه ما

برای اطلاع از آخرین  اخبار و تخفیفات ما، فرم زیر را پر کنید 

دسترسی سریع
  • مشاوره حرفه ای سئو
  • آموزش سئو و بهینه سازی سایت
  • سئو سایت چیست؟
دسترسی سریع
  • مقالات سئو
  • خدمات سئو حرفه ای
  • کوچ سئو
پشتیبانی
  • کانال تلگرام
  • واتساپ
  • تلفن
Instagram Twitter Youtube

.Copyright © 2023 aminmohtava Inc. All rights reserved

ورود
با شماره موبایل
آیا هنوز عضو نشده اید؟ اکنون ثبت نام کنید
بازنشانی رمزعبور
با شماره موبایل
ثبت نام
قبلا عضو شده اید؟ اکنون وارد شوید