کرال باجت چیست؟ آشنایی با بودجه خزش یا کرال باجت

آیا تا به حال عبارت کرال باجت یا بودجه خزش به گوشتان خورده است؟ آیا آشنایی با بودجه خزش یا کرال باجت دارید؟ کرال باجت چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله قرار است که به طور کامل پاسخ این سوالات را بررسی کنیم.
ممکن است تاکنون اسم بودجه خزش را از هرجایی شنیده باشید، اما اطلاعی از مفهوم آن و کاربردهایی که دارد نداشته باشید. بودجه خزش عبارت و فرآیندی است، که سئوکاران از آن برای جلب توجه گوگل استفاده میکنند.
کرال باجت چیست؟

کرال باجت یا crawl budget مفهوم فارسی آن بودجه خزش است وبه مقدار صفحههایی گفته میشود، که توسط رباتهای گوگل از وبسایت شما در یک بازه زمانی، ایندکس یا اولویتبندی میکنند. به عبارت دیگر کرال باجت، تمام توجه و تمرکزی است که خزندههای گوگل روی وبسایت شما میگذارند و باتوجه به عوامل مهمی وبسایت شما را آنالیز میکنند. در نهایت باتوجه به بررسی که از سایت شما انجام دادهاند، رتبه وبسایت شما را مشخص خواهند کرد. زمانیکه گوگل تمایل به تعیین کرال باجت سایت شما داشته باشد، پیش از هرچیز به گنجایش هاست و مقدار منابع وبسایت شما توجه خواهد کرد. یعنی خزندههای گوگل هنگامی که به انواع وبسایتها سر میزنند، بصورت مداوم به هاستها درخواستی ارسال میکنند که اگر میزان این درخواستها بسیار زیاد شود و یا هاست به مقدار کافی قوی نباشد، وبسایت از دسترس خارج خواهد شد.
چرا crawl budget برای سئو مهم است؟
تا به اینجا با مفهوم و تعریف بودجه خزش آشنا شدید، اما سوال اینجاست بودجه خزش چه ارتباطی با سئو دارد و چرا برای سئو مهم است؟ در واقع ما مبحث آشنایی با بودجه خزش یا کرال باجت را باز کردیم که ارتباطش با سئو را بررسی کنیم.
یکی از دلایل انجام سئو، به رتبه رسیدن در صفحات گوگل است و کاربرد کرال باجت همان ایندکسکردن صفحات توسط گوگل است. پس اگر گوگل نتواند صفحهای را ایندکس یا اولویتبندی کند، امکان رتبهبندی یک وبسایت با هرگونه کلمات کلیدی وجود ندارد و به عبارت دیگر اگر وبسایت شما هنوز رتبهبندی و ایندکس نشده، دلیل بر بررسینکردن آن توسط گوگل است. اگر آشنایی با دلایل اهمیت و کاربرد سئو ندارید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را در مورد دلایل اهمیت سئو مطالعه نمایید.
“بصورت خلاصه اگر شما تعداد صفحاتی بیشتر از بودجه خزش خود دارید، مقداری از صفحات وبسایت شما ایندکس نخواهد شد.”
چرا موتورهای جستجو برای سایتها نرخ کراول در نظر میگیرند؟
از نظر گوگل تعریف بودجه خزش یا کرال باجت آنچنان سخت و غیرقابل فهم نیست. گوگل بر این باور است که بودجه خزش، مسئلهی نگرانکنندهای نیست چون با وجود این نرخ وبسایت شما، بصورت کاملا بهینه کراول خواهد شد.
گوگل و موتورهای جستجو باید در بین صفحات مختلف خزش ایجاد کنند تا بتوانند بهترین وبسایت را از نظر محتوای غیر تکراری، کلمات کلیدی پرکاربرد، صفحه سایت با لود سریع، میزان فعالیت یا تولید محتوا و غیره اولویتبندی کنند و به آن امتیاز بدهند.
پس موتورهای جستجو یا گوگل باید از کرال باجت استفاده کنند تا بتوانند بهترین نتیجه را به مخاطبان خود نمایش دهند. چون اگر خزش ایجاد نکنند و سایتی را ایندکس نکنند، وبسایت در دسترس کاربران و معرض دید آنها نخواهد بود و به عبارت دیگر، اصلا صفحهای برای دیده شدن وجود نخواهد داشت. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
بودجه خزش موردنیاز هر سایت چگونه تعیین میشود؟

در فرآیند آشنایی با بودجه خزش یا کرال باجت، باید عوامل تعیین این بودجه را بشناسید. البته عوامل بسیار زیادی در تعیین بودجه خزش وبسایتها وجود دارد، اما موارد بسیار مهم آن عبارتند از:
1. لینکها
2. فرکانس بروزرسانی
3. اندازه سایت
4. میزان فعالیت در سایت
5. منابع هاست
6. راهاندازی سرور
از میان این 6 عامل مهم، دو عامل منابع هاست و میزان فعالیت بسیار قابل توجه هستند.
- منابع هاست:
زمانیکه گوگل برای کراول یک صفحه درخواست بیش از اندازه به رباتهای خود ارسال کند، منابع سرور وبسایت قدرت پاسخگویی به این حجم از درخواست را نخواهند داشت و وبسایت از دسترس خارج خواهد شد. پس سعی داشته باشید از هاستهای اختصاصی برای سایت خود استفاده کنید که چنین اتفاقی رخ ندهد.
- میزان فعالیت:
تقاضای خزش براساس فاکتورهایی مثل محتوای جدید، نوع صفحه و محبوببودن صفحه شما متمرکز خواهد بود، که هرچقدر شما این موارد را برای وبسایت خود رعایت کنید، گوگل هنگام بررسی، صفحه شما را در اولویت خود قرار خواهد داد.
چه زمانی درمورد بودجه خزش باید احساس نگرانی کنیم؟
همانطور که پیشتر تعریف بودجه خزش یا کرال باجت را از زبان خود گوگل بررسی کردیم، بودجه خزش جای نگرانی ندارد، اما زمانیکه یک سئوکار نتواند بودجه خزش صفحه شما را به خوبی بهینه کند و باعث بیشترشدن تعداد صفحات شما از کرال باجت وبسایتتان شود، تمام زحماتی که برای صفحه خود و تولید محتوای آن کشیدهاید به باد خواهد رفت. پس بودجه خزش یا کرال باجت موضوع نگرانکنندهای نیست. فقط باید موارد و نکاتی را که گوگل تاکید به انجام آن کردهاست، به درستی رعایت کنید.
ابزارها و روشهای بررسی و کنترل کرال باجت کداماند؟
کسانی که به عنوان متخصص سئو فرآیند بهینهسازی را انجام میدهند، باید با ابزارها و روشهای کنترل بودجه خزش یا کرال باجت هم آشنایی کامل داشته باشند. چون در بعضی از موارد حل یکسری مشکلات و توازنها بین بخشهای مختلف سایت بسیار دشوار خواهد بود و باید برای مدیریت این موارد از ابزارهای متنوعی استفاده کرد.
برخی از بهترن ابزارهای کنترل و مدیریت بودجه خزش عبارتند از:
- روبات ROBOTS.TXT
- نوایندکس، نوفالو NOINDEX NOFOLLOW
- لینک نوفالو LINK-LEVEL NOFOLLOW

شما با استفاده از این ابزارها میتوانید وبسایت خود را بدون آنکه کرال شود، وارد لیست نتایج گوگل کنید. اما استفادهی هوشمندانه و درست از این نوع ابزارهای مدیریت کرال باجت بسیار مهم است و تاکید میشود تنها در صورت نیاز و با دقت فراوان از آنها استفاده کنید.
چگونه میتوان باعث افزایش کرال باجت در سایت شد؟
تا به اینجا فهمیدید کرال باجت چیست، چگونه میتوان آن را کنترل کرد و یا چگونه تعیین میشود، اما ممکن است از خود بپرسید چگونه crawl budget را در صفحه وبسایتمان افزایش دهیم.
افزایش کرال باجت در وبسایتها با استفاده از 3 راهکار مهم و کاربردی امکانپذیر است که با این راهکارها، روند خزش گوگل و کرالرها راحتتر خواهد بود.
سه راهکار موثر در افزایش کرال باجت سایت عبارتند از:
- پیوندهای داخلی و خارجی
- اصلاح لینکهای خراب
- بهبود سرعت وبسایت
چه مواردی از کرالشدن سایت جلوگیری میکنند؟
برای اینکه مشکلات کرال نشدن سایت خود را رفع کنید، راههای زیادی وجود دارد اما قبل از انجام هر کاری، باید چک کنید که آیا وبسایت شما برای کرالرها بلاک شدهاست یا نه. برای این کار هم فقط باید سه قسمت از سایت خود را چک کنید. این سه قسمت عبارتند از:
- کدهای HTTP
- متا تگها
- Robots.txt
ارورهای رایجی که باعث افت کرال باجت میشوند، کداماند؟
ممکن است بعضی اوقات هنگام بررسی بودجه خزش سایتتان با ارورهای متفاوتی روبرو شوید و استرس بگیرید که این ارورها نشاندهندهی خطاهای غیرقابل جبران است و سلامت سایتتان را به خطر میاندازند. البته اگر کامل درک کرده باشید که کرال باجت چیست، زیاد نگران اثرات آن نخواهید شد. میتوانید درباره انواع ارورهای سایت ، مقالهای که قبلا آماده کردهایم را مطالعه کنید. اما در این بخش بیشتر ارورهایی که روی بودجه خزش تاثیر مستقیم دارند را بررسی خواهیم کرد.

این ارورها انواع متفاوتی دارند اما همهی آنها هشداردهندههای خطرناکی نیستند و به راحتی برطرف خواهند شد.
رایجترین نوع ارورها در بودجه خزش شامل موارد زیر هستند:
- Not available: این ارور زمانی به نمایش درمیاید که، txt در یک روز غیرفعال باشد و در نتیجه باعث متوقفشدن کرال خواهد شد.
- Unauthorized: برای رفع این نوع ارور، شما باید اجازهی ورود را به گوگل باتها بدهید و اطلاعات غیرمحرمانهتان را در اختیار آنها قرار دهید.
- SERVER ERROR: این ارور یک ارور بسیار جدی بوده و هشدار به دسترسی میدهد که باید آن را حل کنید.
- Fetch error: مبنی بر شماره پورت نامناسب، پاسخهای غیرقابل توجیه و IP بد میباشد.
بودجه خزش چه مفهومی برای رباتهای گوگل دارد؟
رباتهای گوگل همانند کارمندانی هستند که مشخص میکنند، چه مقدار به سایت فلانی توجه شود. چه مقدار باید روی محتوای آن تمرکز کرد و آیا لازم است بصورت مداوم محتوای این وبسایت را بررسی و ایندکس کرد یا خیر.
طبق مواردی که بسیار موردتوجه گوگل در کرال باجت است. رباتها به عنوان خزندههای گوگل به صفر تا صد وبسایت ما توجه خواهند کرد که در نهایت اگر این میزان توجه آنها بیشتر باشد. شانس ایندکسشدن وبسایت و دیدهشدن صفحهی ما بیشتر خواهد بود.
باورهای غلط درمورد کرال باجت کداماند؟
از زبان گوگل تعریف بودجه خزش یا کرال باجت، موضوع نگرانکنندهای نیست اما این بدین معنا نیست که اگر در فرآیند ایندکس و کراولشدن سایت، دچار مشکل شدیم تمامی مشکلات برعهدهی رباتهای گوگل است.
پس خزندهها و رباتهای گوگل همانند دوست وبسایت و صفحه ما هستند. که تلاش میکنند بودجه خزش یا کرال باجت بهینهای در سبب سئو سایت ما انجام دهند. اما با این وجود تاکنون هم باورهای غلط و اثبات نشدهای درباره بودجه خزش برای کاربران وجود دارد که آنها را برای شما با دلایل منطقی و علمی شرح دادهایم:
- ساختار لینک سازی صفحه وبسایت تاثیری در کرال باجت و عملکرد آن ندارد.
این تصور برای بسیاری از کاربران به وجود آمده اما در جواب باید بگوییم، برخلاف این تصور همین لینکهای داخلی هستند که خزندهها یا رباتها را به محتواهای باکیفیت و صفحههای جدید هدایت میکنند.
- رباتهای گوگل محتوای بیکیفیت را کراول نمیکنند.
رباتها و خزندهها توجهی به باکیفیتبودن و بیکیفیتبودن محتوا نمیکنند چون در بعضی موارد وقت خود را صرف یک محتوای بیارزش میکنند. این درحالی است که میتوانستند آن زمان را صرف یک محتوای خاص و باکیفیت کنند. پس این وظیفهی اصلی تولیدکنندهی محتوای صفحه شماست که یک محتوای خوب را برای وبسایت شما آماده کند چون خزندهها وظیفهای در این مورد ندارند.
- سرعت لودشدن سایت ارتباطی با بودجه خزش ندارد.
این باور تصوری کاملا اشتباه و نادرست است چون زمانیکه سرعت لود یک وبسایت کند باشد، به خزندههای گوگل سیگنال میفرستند که از این صفحه بازدید نکنید چون سرعت لود پایینی دارد. پس در نتیجه هم خزندهها بدون هیچ تاملی برمیگردند و بودجه خزش یا کرال باجت وبسایت بیهوده هدر میرود. با تمام توضیحاتی که داده شد، درک مفهوم اصلی این که کرال باجت چیست و چه تاثیری روی سایت دارد، پاسخ تمام شایعات را خواهد داد. استراتژی مناسب هم میتواند باعث شود که شما دیگر نگران این بخش از سئو نباشید.
اگر این مقاله برای شما مفید بود و میخواهید روی سئو سایت خود به صورت حرفه ای کار کنید میتوانید به صفحه مشاور سئو مراجعه کنید.
سخن آخر
تاثیر کرال باجت بر روی وبسایت بسیار زیاد است. به صورتی که اگر تعداد صفحههای وبسایت از بودجه خزش بیشتر باشد، صفحات شما ایندکس نخواهند شد و در سرچ گوگل قرار نخواهند گرفت.
از نظر گوگل هیچ دغدغهای درمورد کرال باجت برای سایتها وجود ندارد چون خزندهها و رباتها بودجه خزش را برای وبسایتها انجام میدهند. پس درنهایت میتوانیم بگوییم، نیاز نیست اکثر سایتها نگران کرال باجت باشند. اگر نیاز به بازبینی و بررسی کرال باجت خود دارید و میخواهید هر محتوا و صفحه سایت خود را به گونهای بهینهسازی کنید که بیشترین نرخ بازدید را دریافت کند. میتوانید از کارشناسان تیم امین محتوا راهنمایی بخواهید.
دیدگاهتان را بنویسید