• دوره های آموزشی
    • آموزش سئو
      • دوره جامع کوچینگ سئو
      • کوچینگ سئو کاربردی
      • ورود به دنیای سئو
  • خدمات سئو
  • مشاوره سئو
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
منو
  • دوره های آموزشی
    • آموزش سئو
      • دوره جامع کوچینگ سئو
      • کوچینگ سئو کاربردی
      • ورود به دنیای سئو
  • خدمات سئو
  • مشاوره سئو
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما

هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

بازگشت به فروشگاه
0 تومان سبد خرید
ورود / عضویت

آموزش تحلیل رقبای سئو به سبک حرفه‌ای‌ها

1402-01-16
ارسال شده توسط mohtava1
سئو و بهینه سازی
129 بازدید
آموزشکامل تحلیل رقبای سئو به سبک حرفه‌ای‌ها

سئو یکی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین بخش‌های تجارت‌های آنلاین است. چرا؟ چون یکی از ساده‌ترین راه‌هایی است که کمک می‌کند مردم برند و بیزنس شما را به صورت آنلاین پیدا کنند. البته که روش‌های دیگری برای دسترسی به مخاطب وجود دارد که شاید برای بیزنس‌های زیادی شناخته شده‌تر باشند، اما اگر فقط کمی در مورد فضای وب آگاهی داشته باشید، می‌دانید که مهمترین عامل جذب ترافیک و انجام فروش در فضای آنلاین، رقابت در رتبه‌بندی است. به همین دلیل هم می‌خواهیم در مورد تحلیل رقبای سئو بحث کنیم.

این رقابت عموما برای بدست آوردن جایگاه اول در صفحه اول SERP انجام می‌شود. قبلا به طور مفصل در مقاله “چرا سئو اهمیت دارد؟” این مبحث را توضیح داده‌ایم. اما لازم است در این بخش به طور تخصصی روی آنالیز رقبای سئو کار کنیم.

آنالیز رقبای SEO راهی برای سنجیدن عملکرد رقبا در سئو و بررسی قدم به قدم فعالیت‌های آن‌ها است تا بتوانید با انجام تکنیک‌ها و تغییراتی که آن‌ها اعمال نکرده‌اند، رتبه‌های خوبی برای صفحات خود بدست آورید.

شما با آنالیز مناسب می‌توانید نقاط قوت و ضعف آن‌ها را بشناسید و استراتژی‌های خود را بر این اساس بچینید. در ادامه ما مراحل انجام آنالیز را معرفی و بررسی خواهیم کرد.

5 مرحله کلیدی برای تحلیل رقبای سئو

  1. رقبای خود را شناسایی کنید
  2. استراتژی سئوی آن‌ها را تحلیل کنید
  3. کلمات کلیدی آن‌ها را آنالیز کنید
  4. بهینه‌سازی صفحات آن‌ها را آنالیز کنید.
  5. بک‌لینک‌های آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید.

تصمیم گرفتیم برای کمک بیشتر به شما، در این مقاله هر کدام از این مراحل را بیشتر باز کنیم و جزئیات کار را با شما در میان بگذاریم.

مرحله اول: شناسایی رقبا

تمام بیزنس‌ها باید رقبای خود را بشناسند. شاید بگویید که شرکت شما یک استارت آپ است و رقیبی ندارید، اما این یک اشتباه بسیار بزرگ است. حتی استارت آپ‌ها هم رقبای خاص خود را دارند و برای پیشی گرفتن از آن‌ها، باید رقیب قدر را مدام تحلیل کنند.

اولین کاری که باید برای شناسایی رقبای خود انجام دهید، تهیه یک لیست است. کلمات کلیدی و جستجوهای سایت خود را بررسی کنید. شما می‌خواهید برای چه کیوردهایی رتبه اول را کسب کنید؟ همان کیوردها را در فضای وب جستجو کنید و ببینید چه سایت‌ها و شرکت‌هایی این کیوردها را استفاده کرده‌‌اند.

مثلا برای عبارت جستجوی “بهترین برند فیلر لب” ، لیست زیر را مشاهده می‌کنید. اگر شما هم می‌خواهید برای این کیورد وارد رقابت شوید، رقبای اصلی شما مطابق تصویر، در صفحه اول SERP و در رتبه‌های اول آن قرار گرفته‌اند.

تحلیل رقبای سئو در مورد کلمه کلیدی بهترین برند فیلر لب

برای اینکه بتوانید تحلیل دقیق‌تری داشته باشید می‌توانید از ابزارهای آنالیز سئو استفاده کنید. به عنوان مثال SEMRush یک پیج آنالیز رقابتی دارد که به شما نشان می‌دهد باید برای ورود و پیشرفت در چالش کسب رتبه برای کلمات کلیدی مشخص شده، چه اقداماتی انجام دهید.

 ابزار KW Finder هم بخش رقابتی دارد. می‌توانید از این ابزار هم کمک بگیرید. این ابزار حتی به شما کمک می‌کند که سایت‌هایی که زیاد معروف نیستند اما در دسته رقبای شما حساب می‌شوند را هم پیدا کنید.

مرحله دوم: آنالیز استراتژی سئو رقبا

سایت‌های رقبای خود را بررسی کنید تا متوجه شوید استراتژی سئوی آن‌ها به چه صورت است. چه چیزهایی را باید در این مرحله بررسی کنید؟ چک لیست زیر ، یک گزینه عالی برای آنالیز رقبای سئو و استراتژی آن‌ها است.

  1. ساختار سایت را بررسی کنید
  2. محتواهای سایت را بررسی کنید.
  3. کیوردهای لانگ تیل و شورت تیل را بررسی کنید.
  4. سرعت وب‌سایت رقیب را در نظر بگیرید. ( برای این کار از ابزار PageSpeed Insights Google‏ استفاده کنید.)
  5. موبایل فرندلی بودن صفحات رقیب را در نظر بگیرید. ( برای این کار از ابزار Google’s Mobile-Friendly Test کمک بگیرید.)

این چک‌لیست کمک می‌کند شما کیفیت سئو داخلی و تکنیکال سایت پرچم‌داران رقابت حوزه خود را با وضعیت موجود سایت خود مقایسه کنید.

برای بررسی محتوا و کمک به استراتژی سئو، باید بدانید که چه محتوایی بیشترین بازدید را دارد. بنابراین باید بررسی کنید:

  1. صفحات رتبه برتر آن‌ها کدامند
  2. کدام صفحات برای کیوردهای مورد نظر شما رتبه‌بندی می‌شوند
  3. کدام صفحات بیشترین درصد ترافیک را دریافت می‌کنند.

برای اینکه بتوانید محبوب‌ترین محتوا را برای یک جایگاه خاص تعیین کنید، باید از ابزاری مثل BuzzSumo کمک بگیرید.

رقبای خود را باید در سوشال مدیا هم زیر نظر داشته باشید. سوشال مدیا وظیفه معرفی برند و هدایت ترافیک را به سایت دارد. پس باید سوشال مدیاهای آن‌ها را هم بررسی کنید. به تعداد فالوورهای آن‌ها، نوع محتوایی که به اشتراک می‌گذارند و سطح تعامل آن‌ها نگاه کنید. این به شما کمک می‌کند بفهمید رقبای شما از چه استراتژی برای هدایت ترافیک به وب‌سایت‌های خود استفاده می‌کنند.

مرحله سوم: آنالیز کیوردهای رقیب

شاید در مورد کلمات کلیدی اصلی خود عملکرد خوبی داشته باشید اما در مورد کلمات کلیدی که رتبه‌ شما را کاهش می‌دهند به اندازه کافی خوب عمل نکرده‌اید. برای بهینه کردن این کلمات باید با حساسیت بیشتری قدم بردارید. باید سعی کنید تا از رقبای خود پیشی بگیرید و موقعیتی بالاتر از آن‌ها کسب کنید.

نکته بعدی این است که باید به دنبال شکاف کلمات کلیدی و فرصت‌های کیورد باشید. این به شما کمک می‌کند تا اصطلاحات یا عباراتی را که می‌توانید و باید برای استفاده از ابزارهایی مثل SEMRush‏ یا ‏AHREFS‏ رتبه بندی کنید، شناسایی کنید.‏

کلمات کلیدی که رقبا برای رتبه‌بندی استفاده می‌کنند را بررسی کنید تا متوجه شوید عملکرد آن‌ها به چه ‏صورت است. شما باید یک لیست هدف از کلمات کلیدی اولیه و ثانویه داشته باشید. یادتان باشد که این کلمات ‏کلیدی می‌توانند تغییر کنند و باعث افت رتبه شما شوند.‏

‏” پس توصیه می‌کنیم کلمات کلیدی خود را به طور منظم بررسی کنید.”‏

یعنی باید کلمات کلیدی مرتبط اما کم رقابت را پیدا کنید تا بتوانید رتبه بالاتری نسبت به رقبای خود بدست ‏آورید. ‏این مسئله دستاورد مهمی است که فقط از طریق تحلیل رقبای سئو به روش درست بدست می‌آید.

حتی باید چک کنید که جای خالی چه کلمات کلیدی در محتوای رقیب شما وجود دارد و چطور می‌توانید بهترین محتوا را برای این کلمات تهیه کنید. در واقع این یک فرصت عالی برای پشت سر گذاشتن رقبا است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات سئو و آموزش سئو به صفحات مربوط مراجعه کنید.

مرحله چهارم: آنالیز سئو داخلی آن‌ها

آنالیز سئو داخلی رقیب بخشی از تحلیل رقبای سئو است

عناصری که باید در تحلیل خود در نظر بگیرید عبارتند از:

  • عنوان: عنوان صفحات شما برای گوگل بسیار مهم است، چون نشان می‌دهد که یک کلمه کلیدی چقدر به جستجو مرتبط است و تا چه اندازه ارزش رتبه‌بندی دارد. اطمینان حاصل کنید که تگ‌های عنوان صحیح بوده و با کلمه کلیدی مناسب مرتبط هستند چون این تگ‌ها به مرورگرها اعلام می‌کنند چطور عنوان صفحه شما را در نتایج جستجو، سوشال مدیا و پیج‌های مرورگر نمایش دهند.
  • ساختار لینک داخلی: لینک‌های داخلی به هدایت بازدیدکنندگان به محتواهای مرتبط کمک می‌کنند و سئو صفحات شما را رشد می‌دهند. نکته این بخش این است که نباید محتوای شما تعداد زیادی لینک داخلی داشته باشد. در واقع کمیت مهم نیست، کیفیت و ارتباط هر لینک است که باعث قلاب کردن افراد در سایت شما می‌شود.
  • محتوای باکیفیت: شما هر چقدر هم که محتوا بنویسید، مادامی که این محتواها باکیفیت و مرتبط نباشند، مردم برای خواندن آن‌ها اصلا زمانی صرف نمی‌کنند و به همین دلیل هم موتورهای جستجو آن‌ها را رتبه‌بندی نمی‌کنند. در تولید محتوا هم کیفیت مهمتر از کمیت است. رقبایی که رتبه بالایی دارند ممکن است از وبلاگ‌هایی استفاده کنند که آن‌ها را به یک مرجع تبدیل می‌کند. پس حتما زمان بگذارید و محتواهای تخصصی و یونیک را پیدا کنید.
  • تصاویر و ویدئوها: آیا رقبای شما تصاویر و ویدئوها را برای وب و موبایل بهینه‌ می‌کنند؟ آیا به درستی فرآیند سئو تصویر و ویدئو را انجام می‌دهند؟ برای رقابت کافی است همین مورد را بررسی کنید. به سرعت می‌توانید رشد صفحات خود را از طریق سئو تصاویر و ویدئو تضمین کنید.
  • نشانه‌گذاری اسکیما و دیتاهای ساختار یافته: داده‌های ساختار یافته به موتورهای جستجو کمک می‌کنند محتوای یک صفحه را به خوبی درک کنند و باعث بهبود دیده شدن صفحات در نتایج جستجو شوند.
  • URLها: آدرس‌های اینترنتی رقبای خود را بررسی کنید و ببینید آیا آن‌ها کار متفاوتی انجام می‌دهند یا نه. مطمئن شوید که URLهای شما توصیفی، مختصر و شامل کلمات کلیدی مرتبط هستند.
  • تجربه کاربر: تجربه کاربری یک عامل رتبه‌بندی مهم است، پس حواستان به طرح‌بندی صفحات رقبای خود، ناوبری و زمان بارگذاری هر کدام باشد. تجربه کلی برای کاربر و مشتری در سایت رقیب به چه صورت است و چه تفاوتی با تجربه کاربری شما دارد.

مرحله پنجم: بررسی بک‌لینک‌های رقیب

بک‌لینک‌ها برای موتورهای جستجو و رتبه‌بندی SERP بسیار مهم هستند. با استفاده از Ahrefs، SEMrush یا Moz می‌توانید پروفایل‌های بک‌لینک رقبای خود را بررسی کنید و بینش کافی برای لینک‌سازی خارجی را بدست آورید.

نکته مهم در بک‌لینک، کمیت و کیفیت آن است. بک‌لینک‌های باکیفیت همان چیزی است که  شما باید بدست آورید و برای هر محتوایی لازم است. در واقع بک‌لینک‌های بی‌کیفیت و ضعیف می‌توانند به صفحات شما آسیب بزنند و موتورهای جستجو آن‌ها را لینک اسپم در نظر بگیرند. برای رقبا هم همین مشکل ممکن است پیش بیاید. با تحلیل رقبای سئو خود، لینک‌های باکیفیت و معتبر رقبا رو شناسایی کنید و سعی کنید کیفیت بک‌لینک‌ها خود را هم افزایش دهید.

اشتراک گذاری:
در تلگرام
کانال ما را دنبال کنید!
در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

رپورتاژ آگهی
اصول و قواعد لینک سازی و رپورتاژ
یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئو و بهینه سازی وب‌سایت، لینک سازی در رپورتاژ...
میزان اهمیت سئو در تجارت الکترونیکی
میزان اهمیت سئو در تجارت الکترونیکی و چگونگی تاثیر سئو در رشد تجارت آنلاین
یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین موضوعات مرتبط به بازاریابی دیجیتال، بهینه‌سازی سایت و نیاز به...
متخصص سئو کیست؟ بررسی کامل وظایف یک متخصص SEO
متخصص سئو (SEO)کیست و چه وظایفی دارد؟
متخصص سئو یا SEO specialist، با هدف بهینه‌سازی وب‌سایت‌های مختلف برای کسب رتبه‌بندی بهتر در...
در مورد الگوریتم مام گوگل بیشتر بدانید
الگوریتم مام (MUM) چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟
درک نیازهای کاربر و همراهی با تحولات جامعه، همواره از اولویت‌های گوگل بوده است؛ شاید...
در مورد گوگل تگ منیجر بیشتر بدانید
گوگل تگ منیجر چیست؟ همه چیز در مورد Google Tag Manager
گوگل تگ منیجر یا GTM یک ابزار آنلاین برای آنالیز و رهگیری کدهای سایت شما...
همه چیز در مورد الگوریتم تازگی گوگل
الگوریتم تازگی گوگل، فیلتر اصلی تعیین ارزش زمانی محتوا
یکی از راه‌های موثر برای حفظ رتبه و بالا بردن کیفیت سئو وب‌سایت، به کار...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • دسته‌بندی نشده
  • سئو تکنیکال
  • سئو خارجی
  • سئو داخلی
  • سئو و بهینه سازی
نوشته‌های تازه
  • اصول و قواعد لینک سازی و رپورتاژ
  • کرال باجت چیست؟ آشنایی با بودجه خزش یا کرال باجت
  • میزان اهمیت سئو در تجارت الکترونیکی و چگونگی تاثیر سئو در رشد تجارت آنلاین
  • راهنمای حذف بک‌لینک اسپم و آموزش نحوه Disavow
  • جاوا اسکریپت در سئو : بررسی تاثیر جاوا اسکریپت در سئو

عضویت در خبرنامه ما

برای اطلاع از آخرین  اخبار و تخفیفات ما، فرم زیر را پر کنید 

دسترسی سریع
  • مشاوره حرفه ای سئو
  • آموزش سئو و بهینه سازی سایت
  • سئو سایت چیست؟
دسترسی سریع
  • مقالات سئو
  • خدمات سئو حرفه ای
  • کوچ سئو
پشتیبانی
  • کانال تلگرام
  • واتساپ
  • تلفن
Instagram Twitter Youtube

.Copyright © 2023 aminmohtava Inc. All rights reserved

ورود
با شماره موبایل
آیا هنوز عضو نشده اید؟ اکنون ثبت نام کنید
بازنشانی رمزعبور
با شماره موبایل
ثبت نام
قبلا عضو شده اید؟ اکنون وارد شوید