تاثیر سرعت وب سایت بر رتبه بندی گوگل چگونه است؟

قبل از هر چیزی لازم است یادآوری کنیم که هدف از انجام سئو، قرارگیری وبسایت در لیست صفحات برتر سرچ گوگل است. بنابراین اقدامهای یک متخصص سئو کاملا به این موضوع وابسته خواهد بود. بالا بودن سرعت یک وبسایت بسیار مهم و حیاتی است. سرعت وبسایت آنقدر مهم است که گوگل آن را به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر روی رتبهبندی معرفی کرده است.
با گذشت زمان ، گوگل با ارائه مجموعهای از ابزارها برای توسعهدهندگان و مدیران وبسایتها، به افزایش سرعت بارگذاری وبسایتها کمک میکند. یکی از این ابزارهای مهم Google Lighthouse است. اما این ابزار چطور کار میکند و آیا واقعا تاثیری روی سئو سایت دارد؟ در ادامه به بررسی این مسئله میپردازیم. اما قبل از آن، بهتر است که چند مورد از ابزارهای آنالیز سرعت را بشناسید.
معرفی ابزارهای آنالیز سرعت وبسایت
ابزارهای آنالیز سرعت زیادی در حال حاضر وجود دارند اما برترین و موثرترین موارد در لیست زیر قرار دارند:
- Core Web Vitals
- Google PageSpeed Insights
- GTMetrix
- Google Analytics
- Screaming Frog
- Pingdom
- AMP
بیشتر بدانید: سئو و بهینه سازی سایت چیست؟
Google PageSpeed Insights قدرتمندترین ابزار تحلیل سرعت سایت
ابزار PageSpeed Insights در گذشته خیلی مفید عمل نمیکرد. اما در حال حاضر گوگل آن را آپدیت کرده است که تاثیر بسیار زیادی روی عملکرد آن داشت. با اینکه شرایط آنالیز آن پیچیده شده است اما تعداد زیادی از سئوکاران از آن استفاده میکنند و سرعت وبسایت خود را با کمک آن آنالیز میکنند. البته با کمک Lighthouse، چکیده اطلاعات به صورت ساده در یک صفحه به سئوکار ارائه میشود.
Google PageSpeed Insights یکی از ابزارهای آنلاین ارائه شده توسط گوگل است که مشکلات عملکردی وبسایتها را شناسایی میکند. در واقع این ابزار در دسته ابزارهای فنی سئو قرار دارد اما میتواند اطلاعات مفیدی را در حوزه تجربه کاربری و دسترسی در اختیار کارشناس سئو قرار دهد. میتوانید از طریق لینک روبرو به این ابزار دسترسی پیدا کنید:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/.
URL صفحه مورد نظر خود را در این صفحه وارد کنید و پس از چند ثانیه اطلاعات مربوط به عملکرد وبسایت خود را ببینید. در بالای صفحه یک نمره کلی وجود دارد که میانگین عامل مختلف صفحه شما است. در بخش پایینی اما اطلاعات دقیقتر در مورد سرعت وبسایت مشاهده میشود.
اگر میخواهید خیلی شسته رفتهتر اطلاعات وبسایت خود را دریافت کنید، ابزارهای دیگری هم وجود دارند که سرعت صفحه را آنالیز میکنند. به عنوان مثال mod-pagespeed یک ماژول سرور است که مشکلات مربوط به سرعت صفحه را حل میکند. برنامههای افزودنی دیگری هم برای کروم وجود دارد که به Google PageSpeed Insights مربوط میشوند.
سرعت سایت یکی از عوامل مهم رتبهبندی است
گوگل بارها و در قالب بیانیههای مختلفی اعلام کرده است که سرعت وبسایت شما کمک میکند تا رتبه بهتری در SERP داشته باشید. حتی گوگل همین اواخر اصطلاح ” Speed Update” را عنوان کرد و مشخص شد که سرعت سایت به یک فاکتور رتبهبندی برای سرچهای موبایلی تبدیل شده است. این آپدیت در حال حاضر فقط روی سایتهای کند تاثیرگذار است و آنها را با کاهش رتبه مواجه میکند، اما از آنجایی که تاثیر گستردهای بر روی نتایج جستجو دارد، امکان اینکه در آینده سایتهای سریع را هم مورد آزمایش قرار دهد زیاد است.
بیشتر بدانید: سئو تکنیکال چیست؟
عوامل تاثیرگذار بر عملکرد و سرعت وبسایت
در این بخش ما عواملی که در آنالیز سرعت وبسایت تاثیرگذار هستند را به طور خلاصه بررسی میکنیم:
وزن صفحه
کمیت و کیفیت رسانههای موجود در وبسایت تاثیر زیادی در مدت زمان لود شدن یک صفحه دارد. پس تا جایی که امکان دارد صفحات را سبک نگهدارید و فایلهایی مانند تصاویر سئو نشده و با کیفیت خیلی بالا، ویدئوهای طولنی و فایلهای جاوا اسکریپت بزرگ را روی سایت قرار ندهید.
شرایط شبکه (سرعت اینترنت)
سرعت اینترنت چیزی نیست که یک متخصص سئو بتواند آن را کاملا کنترل کند و در واقع از عوامل مخرب بیرونی محسوب میشود. اما میتوان شرایط را طوری آماده کرد که در کوتاهترین زمان ممکن صفحات وبسایت شما لود شوند. تکنیکهای فشردهسازی محتوا، کوچک کردن فایلها و حتی میزبانی محتوا با کمک CDN میتوانند موثر باشند.
مقاله مرتبط: CDN چیست؟
لوکیشن هاست
کارآیی و قدرت یک هاست مشخص میکند که سرعت وبسایت تا چه اندازه میتواند بالا یا پایین باشد. اگر نیاز باشد که برای لود شدن هر صفحه از وبسایت شما، مسیر طولانی به هاست طی شود، زمان لودینگ بسیار افزایش پیدا میکند. میتوانید با کمک گرفتن از یک متخصص سئو، آنالیز کنید که آیا هاست مناسبی برای منطقه و فعالیت خود انتخاب کردهاید یا نه.
زمان بارگذاری محتوا روی کرولرها تاثیر میگذارد
سایتهای مدرن و جدید اغلب با دانش و مهارت بیشتری طراحی و اجرا شدهاند و عملکرد فوقالعاده متفاوت و قدرتمندی نسبت به وبسایتهای قدیمی دارند. به همین دلیل وجود کوچکترین ایراد یا بینظمی در وبسایت شما ممکن است تفاوت زیادی در رتبهگیری ایجاد کند. اگر لازم است ساختار سایت خود را اصلاح کنید، پستهای قدیمی را حذف یا اصلاح کنید، ریدایرکتها را با دقت بالایی انجام دهید و روی یک هاست بهتر سرمایهگذاری کنید.
هر چه وبسایت شما بزرگتر باشد، بهینهسازی سرعت آن موثرتر خواهد بود. این کار علاوهبر افزایش رضایت در تجربه کاربری، باعث بهبود وضعیت و نرخ کرول نیز میشوند.
” هر چه قدر سرورهای شما سریعتر باشند، Google bot هم بیشتر صفحات را مورد بررسی قرار میدهد و موثرتر خواهد بود.”
سایتهای سریع نرخ تبدیل بالاتر و نرخ پرش پائینتری دارند
شما باید سریعترین سایت در بین رقبای خود باشید. سایت یا پلتفرمی که لود شدن محتوای آن کند باشد عملا هیچ کاربردی برای شما نخواهد داشت. مردم حوصلهی انتظار کشیدن در فضایی که هزاران صفحه دیگر پاسخ سوال و نیازشان را میدهند، ندارند. کند بودن وبسایت روی نرخ پرش تاثیر خوبی ندارد.
با ارائه یک وبسایت سریع، علاوهبر اینکه نرخ تبدیل بهبود پیدا میکند، اعتبار و وفاداری کسب و کار شما هم بیشتر به مخاطبان ثابت میشود.
” خودتان را جای کاربر قرار دهید: از منتظر ماندن برای لود شدن صفحات خسته نمیشوید؟”
مقاله مرتبط: یادگیری سئو
سرعت وبسایت تجربه کاربری را بهبود میبخشد
واقعا تاخیر در لود شدن صفحه موبایل استرسآور و اعصاب خرد کن است. تاثیر مخربی که ثانیههای انتظار بخاطر پلتفرمها و وبسایتها به ما وارد میشود، بسیار بیشتر از دیدن فیلمهای ترسناک و اکشن درام است. پس بهبود سرعت سایت کمک خیلی بزرگی به جلب رضایت کاربران و مخاطبان میکند. آنها مسلما از صرف زمان و استفاده از وبسایت شما لذت میبرند، بیشتر خرید میکنند و برای خریدهای بعدی خود هم شما را انتخاب میکنند. پس قطعا گوگل شما را به عنوان یک کسب و کار معتبر میشناسد و رتبه بهتری به صفحات شما خواهد داد.
” تعامل و کسب رضایت کاربر، بهترین سرمایهگذاری تجاری است و سرعت سایت نقش مهمی در آن دارد.”
Load Time صفحه چیست؟
سرعت وبسایت به سرعت صفحات بستگی دارد. سرعت صفحه وب مقدار زمانی است که برحسب ثانیه یا میلی ثانیه اندازهگیری میشود و همان زمانی است که طول میکشد یک صفحه وب به طور کامل لود شود. همچنین به عنوان First Byte یا زمان پاسخ سرور نیز شناخته میشود.
طبق آماری که گوگل منتشر کرده است، بیشتر از 50 درصد بازدیدکنندگان موبایل در صورتی که لود شدن صفحه مورد نظر آنها بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد، صفحه را ترک میکنند، بنابراین باید زمان لودینگ صفحه را کمتر از 3 ثانیه در نظر بگیرید.
” صفحات مختلف بسته به عناصر موجود خود، مثل تصاویر، ویدئوها و یا کد، میتوانند سرعت لودینگ متفاوتی داشته باشند.”
چطور سرعت وبسایت خود را افزایش دهیم؟
- کش مرورگر (browse caching) را فعال کنید.
- از هاست وب مناسب استفاده کنید.
- منابع را کوچک کنید (minify resources)
- تصاویر فعال را فشرده کنید
- یک شبکه تحویل محتوا (CDN) را پیادهسازی کنید
- فایلهای رسانهای را سئو و بهینهسازی کنید.
- درخواستهای HTTP را به حداقل برسانید.
چطور سرعت بارگذاری صفحه بر روی آمار بازدید صفحه تاثیر میگذارد؟
سرعت بارگذاری صفحه مستقیما روی بازدید وبسایت شما تاثیر دارد، پس بیجهت آن را نقض نکنید و سعی کنید خیلی شفاف آن را بپذیرید. از آنجایی که سرعت لودینگ یکی از عوامل رتبهبندی گوگل است، اگر سایت شما کند باشد، ترافیک ارگانیک زیادی دریافت نمیکنید. همچنین سایتهای کند به نرخ تبدیل، CPC و سئو نیز آسیب میرسانند.
بیشتر بدانید: تفاوت htpp و htpps چیست؟
تفاوت بین سرعت وبسایت و سرعت صفحه
برخی از تحلیلگران وب در مورد سرعت سایت صحبت میکنند، در حالی که برخی دیگر به طور متمرکز روی سرعت صفحه کار میکنند. هر دوی این شرایط به یک هدف منتهی میشوند اما معنا و روند متفاوتی دارند که در ادامه به آنها میپردازیم.
سرعت صفحه:
به مدت زمانی که طول میکشد تا صفحه وب به صورت مجزا لود شود، سرعت صفحه میگویند. در واقع با اندازهگیری المانهای مختلف، سرعت هر صفحه محاسبه میشود. سرعت صفحه بخش کوچکی از سرعت کل سایت را تشکیل میدهد.
سرعت وبسایت:
سرعت سایت همان سرعت کلی یک آدرس URL است. سرعت صفحه تاثیر بسیار زیادی در محاسبه سرعت کلی سایت دارد، اما در کنار آن عوامل مهم دیگری مثل لینکسازی داخلی، تمیز بودن کد جاوا اسکریپت، CSS و HTML وبسایت نیز در نظر گرفته میشود.
تیم امین محتوا علاوهبر آموزش تخصصی سئو، به عنوان یک کوچ و راهنما آماده است تا به شما عزیزان برای بالا بردن کیفیت کسب و کارتان در کوتاهترین زمان ممکن، کمک کند. خدمات مشاوره سئو تحت نظر مجربترین کارشناسان سئو انجام میشود تا بیشترین بازدهی را دریافت کنید. همچنین میتوانید برای بررسی سرعت وبسایت خود هم از خدمات ما استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید