همه چیز در مورد گوگل دنس: تاثیر Google Dance در رتبهبندی

وبسایتها، پستهای وبلاگ، مقالات و صفحات وب هر روز آپلود و آپدیت میشوند. برای اینکه گوگل بتواند با این حجم از محتوا همگام شود، محبور است که سرعت بهروز رسانیهای خود را افزایش دهد. اصطلاح گوگل دنس هم دقیقا به همین دلیل ایجاد شد تا توسعهدهندگان وب و دیجیتال مارکترها نرخ این تغییرات را با آن بسنجد.
Google Dance را با عنوان “عامل رتبهبندی تصادفی” هم معرفی میکنند. مسلما زمانی که یک وبسایت را ویرایش و یا اضافه میکنید، انتظار ایجاد تغییرات در SERPهای گوگل را دارید. حتی ممکن است زمانی که شما تغییراتی ایجاد نکرده باشید هم رتبهبندی تغییر کند.
گوگل دنس چیست؟
گوگل در تمام لحظات و به صورت مداوم در صفحات مختلف Crawl دارد و از این طریق به دنبال آپدیتها و ارزیابی ارزش و همچنین ارتباط بین صفحات و موضوعات است. همین شرایط باعث میشود به طور طبیعی در نتایج سرچ موتورهای جستجو تغییرات و نوساناتی ایجاد شود. گوگل دنس هم تعریفی برای مشخص کردن این نوسانات است. یعنی افت و خیز صفحات شما با کمک این اصطلاح قابل بررسی است و به عنوان پارامتری موثر در سئو شناخته میشود.
گوگل دنس هر چند وقت یکبار اتفاق میافتد؟
در گذشته Google Dance تقریبا هر ماه اتفاق میافتاد و رتبهبندی صفحات عوض میشود، اما با آپدیت الگوریتمهای گوگل در چند سال گذشته و افزایش دقت فیلترها، این فرآیند هر لحظه در حال انجام است. در نظر داشته باشید که این الگوریتم تمرکز ویژهای روی رتبهبندی وبسایت شما دارد، بنابراین باید قبل از انجام هرگونه تغییری در سایت و محتوای خود، نوسانات احتمالی را پیشبینی کنید. برخی از آنالیزورهای وب اعلام کردهاند که بیشترین نوسانات در روز دوشنبه رخ میدهد.
” رتبهبندی گوگل و تغییرات آن هر روز و هر لحظه ممکن است رخ بدهد، پس فعالیت خود را به آمارهای کوتاه مدت محدود نکنید.”
از الگوریتم های دیگر بدانید: الگوریتم تازگی محتوا
دلیل اهمیت گوگل دنس در رتبهبندی
مهمترین و بزرگترین هدف طراحی و آپدیت وبسایت، دریافت ترافیک ارگانیک است. بنابراین مهم است که بدانید وبسایت شما در چه جایگاه و رتبهای قرار میگیرد و چه تعداد از مخاطبان هدف شما آن را میبینند. گوگل دنس دقیقا روی همنی بخش اثرگذاری مستقیم دارد. در واقع تغییرات رتبهبندی اغلب موقتی هستند ولی باید در نظر داشته باشید که گوگل به طور مداوم صفحات را بررسی کرده و آنها را نسبت به ارزش صفحات رقیب رتبهبندی میکند. بنابراین طبیعی است که وبسایت شما تغییرات کوچکی را در موقعیتهای مختلف سرچ تجربه کند.
” نوسانات جزئی رتبهبندی کاملا طبیعی است. پس وحشت زده نشوید و وبسایت خود را بلافاصله بعد از دیدن تغییرات دستکاری نکنید، چون تجربه ثابت کرده است که اوضاع بدتر میشود.”
سئو و گوگل دنس
گوگل روز به روز هوشمندتر و دقیقتر میشود بنابراین تغییرات وبسایت شما را به راحتی تشخیص میدهد. در برخی موارد زمانی که گوگل میخواهد روشها و تکنیکهای سئو را تشخیص دهد، موقتا روی رتبهبندی وبسایت تاثیر منفی اعمال میکند. در توضیحات پروانه الگوریتمهای گوگل به وضوح بیان شده است که (( رتبه یک صفحه ممکن است در ابتدا هنگام پاسخ به تغییرات مثبت در اطلاعات مبتنی بر لینک، کاهش پیدا کند. اما پس از مدتی، رتبه صفحه به مقدار جدید و پایدار خود میرسد.))
یعنی گوگل در ابتدا تشخیص میدهد که یک تغییر مثبت لزوما منجر به افزایش سریع رتبه نمیشود و باید بررسی شود که واقعا از راه درستی مراحل تغییر انجام گرفته است یا نه. به همین دلیل در بازه زمانی کوتاهی حتی ممکن است برعکس هم عمل کند. نموداری که در زیر آورده شده، نشان میدهد که حتی لینکسازی صحیح هم در Google Dance به صورت موقتی میتواند باعث افت رتبه گوگل شود و پس از مدتی افزایش رتبه مداوم داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات سئو و آموزش سئو به صفحات مربوط مراجعه کنید.
” صبر مهمترین ابزار سئو است. صبر کنید تا پاداش تکنیکهای کلاه سفید خود را به بهترین شکل دریافت کنید.”
اگر خیلی نسبت به تغییر رتبه واکنش داشته باشید، گوگل شما را به عنوان یک خرابکار تشخیص میدهد و ممکن است فرآیند رشد شما طولانیتر و پرچالشتر شود.
بیشتر بدانید: الگوریتم مام گوگل چیست؟
فاکتورهای موثر در Google Dance
متاسفانه نمیتوانید هیچ کنترلی روی زمان انجام گوگل دنس داشته باشید. اما میتوانید عواملی را که بر روی این نوسانات تاثیرگذارند را بشناسید تا از ایجاد آن جلوگیری کنید.
برخی کارشناسان سئو تصور میکنند که Google Dance فقط روی استارتاپها و وبسایتهای تازه تاسیس اعمال میشود. اما در واقعیت چنین نیست. درست است که تاثیر بیشتری روی سایتهای استارتاپی دارد اما صرفا با هدف بررسی آنها ایجاد نشده است. سایتهای زیادی هستند که تغییرات ناگهانی ایجاد میکنند و رقص گوگل آنها را ارزیابی میکند. اگر بخواهیم وبسایتهایی که در لیست بررسی قرار میگیرند را دستهبندی کنیم، به چهار گروه میرسیم. این چهار گروه عبارتند از:
-
سایتهای جدید
اولین سایتهایی که تحت تاثیر نوسانات قرار میگیرند، سایتهای جدید و استارتاپی هستند. این سایتها هیچ سابقه و نتیجهی قبلی در گوگل ندارند. گوگل در مواجهه با این سایتها نمیداند که محتوای آنها برای کاربران مفید است یا نه. در چنین شرایطی گوگل سعی میکند با کمک گوگل دنس وبسایت را به رتبههای بالاتر ببرد و ببینید تا چه اندازه محتوای آن برای کاربران ارزشمند است. اگر نتیجه مثبت باشد، فقط کمی کاهش رتبه خواهند داشت. اما اگر محتوا مورد پسند واقع نشود رتبه صفحه بیش از پیش کاهش پیدا میکند.
-
سایتهایی با محتوای تکراری و کپی شده
برخی از وبسایتها محتوای تکراری دارند. یعنی از دیگر سایتها کپی میکنند و همین مسئله باعث میشود که مخاطبان از این نوع محتوا و صفحات استقبال نکنند. حتی اگر محتواها مفید هم باشند، الگوریتمهای دیگر گوگل مانع از رتبهگیری و رشد وبسایتهایی که کپی رایت را رعایت نکنند میشوند.
اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از محتوای تکراری در وبسایت خود هستید، باید به گونهای کپی شود که برای کاربران مفید باشد. همچنین باید لینک منبع اصلی را هم در محتوای خود قرار دهید. ممکن است در چنین شرایطی بتوانید رتبههای خوبی کسب کنید، اما باز هم با وجود الگوریتمهای دیگر گوگل این مورد هم کمی بعید است رخ دهد.
الگوریتم مرتبط: الگوریتم رنک برین چیست؟
-
سایتهایی که حجم زیادی لینکسازی انجام دادهاند
لینک بیلدینگ بخش بسیار مهمی از سئو و فرآیند پیشرفت وبسایت است. گاهی اوقات سایتها بدون در نظر گرفتن KPIهای سئو، بکلینکهای زیادی دریافت میکنند. مثلا وبسایتی که هنوز لینک مشخصی نساخته است اگر بخواهد از هزار دامنه مختلف بک لینک بگیرد، گوگل مشکوک خواهد شد. قطعا چنین وبسایتهایی درگیر Google Dance میشوند و اگر نتوانید کیفیت و ارزش خود را به مخاطب و گوگل ثابت کنند، گوگل با حساسیت بیشتری آنها را آنالیز میکند. پس واجب است اصول لینکسازی را رعایت کنید و تعداد معقولی لینک ایجاد کنید.
” فکر استفاده از سئو کلاه سیاه را تماما از ذهن خود بیرون کنید تا درگیر الگوریتمهای گوگل نشوید.”
-
سایتهایی که کلمات کلیدی جدید استفاده میکنند.
در بعضی موارد سایتها از کلمات کلیدی جدیدی استفاده میکنند که فقط تعداد کمی از سایتهای دیگر روی آنها کار کردهاند. گوگل دنس هم رفتار کاربران را در برابر چنین محتواهایی میسنجد. اگر عکسالعمل کاربران مناسب باشد، گوگل به طور مداوم این کلمات کلیدی را تشخیص میدهد. در این صورت اگر محتوای خوبی داشته باشید، سایت شما به عنوان یک منب خوب به کاربران معرفی میشود. اگر کلمات کلیدی جدید را به گوگل ارائه میکنید، حتما مطمئن شوید که کیفیت محتوای شما بسیار بالا باشد تا مخاطبان زیادی را به خود جذب کند.
به طور کلی برای اینکه نوسانات رتبهی شما معقول و تقریبا قابل پیشبینی باشد، باید کاملا آگاهانه اقدام به تولید و انتشار محتوا کنید. یعنی باید تسلط کافی روی نکات سئو، به خصوص سئو کلاه سفید داشته باشید. اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی و همکاری داشتید، تیم امین محتوا آماده است تا همراه شما باشد.
چرا رتبهبندی در SERP گوگل در نوسان است؟
چند دلیل وجود دارد نشان میدهد ممکن است کلمات کلیدی شما در صفحه نتایج گوگل دچار نوسان و جهش شوند. این دلایل عبارتند از:
- شاید چند لینک جدید اخیرا ساخته شده باشد که نشان میدهد مقاله مورد نظر امتیاز خوبی از گوگل دریافت نکرده است.
- ممکن است موضوع را به طور کامل در صفحه مورد نظر پوشش نداده باشند و برای ادامه محتوا از نمایهسازی پنهان استفاده کرده باشند.
- درگیر محتواهای آدمخوار شده باشند. برای کمتر شدن تاثیر الگوریتم دنس گوگل بهتر است این محتواها را حذف کنید.
- لینکهای داخلی نامرتبط به صفحه استفاده کرده باشند و این لینکها به صورت شاخهای به کار رفته باشند.
- سرعت لینک باعث کاهش سرعت و یا حتی توقف ساخت لینکهای هدایت شده به سایت شما شده باشد.
- محتوا عمقی نداشته باشد و برای کمک به موتورهای جستجو باید اسناد پشتیبانی بیشتری ایجاد کنید.
- بکلینکهای دریافتی اعتبار خود را از دست داده باشند چون لینک بدون اعتبار یک عامل منفی بزرگ در رتبهبندی سرچهای گوگل است.
- محتوای شما بی کیفیت است. باید سئو داخلی سایت خود را به صورت کاملا عمیق بررسی کنید.
- شاید نسبت نرخ کلیک شما نسبت به رقبا در SERP بسیار کمتر باشد.
- شاید بکلینکهای جدید انکر تکستهای شما را در پروفایل لینک سایتها بیش از حد بهینه کرده باشند.
- احتمالا از محتواهای غنی شامل تصاویر و ویدئوها در سایت خود استفاده نکردهاید و شاید سئو آنها مناسب نبوده باشد.
- شاید سئو فنی سایت شما و ساختار و سرعت آن مناسب نباشد. در واقع به احتمال زیاد صفحات شما کند هستند.
- بهینهسازی نرخ تبدیل شاید پایین است و سیگنالهای مثبتی در مورد تجربه کاربری برای گوگل ارسال نمیشود.
- احتمالا برخی از صفحات قدیمی شما منسوخ شدهاند، چون گوگل محتواهای تازه را دوست دارد و میداند که این مطالب جدید و به روز را باید در SERP و رتبههای برتر نشان دهد.
- سیگنالهای قابل اعتمادی که از شبکههای اجتماعی میآیند با ترافیکی که مرتبا از سوشال مدیا وارد میشوند مطابقت ندارند. در واقع سیگنالهای قابل استنادی وجود ندارد.
- الگوریتم رتبهبندی گوگل آپدیت شده است و پروفایل لینکسازی موجود شما باید با الگوریتم پنگوئن تطابق داشته باشد. در غیر اینصورت درگیر الگوریتم دنس میشوید.
- شکافهایی در محتوای شما وجود دارند و باید آنها را پوشش دهید، پس برای این کار لازم است که مجدد استراتژی محتوای خود را بازبینی کنید.
لیست بالا دلایلی است که احتمال دارد شما را درگیر الگوریتم دنس کنند و افت رتبه در SERP داشته باشید. بنابراین همه موارد آن را چک کنید. بیش از 200 عامل رتبهبندی موتورهای جستجو وجود دارد، اما به نظر تیم امین محتوا این لیست عوامل اصلی افت رتبه در گوگل را نشان میدهد. نظرات خودتان را در مورد این عوامل با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید