دلایل تغییر و عوض شدن تگ عنوان چیست؟

مسلما اگر در حوزه تولید محتوا یا سئو کار کرده باشید، با مشکل عوض شدن تگ صفحات خود روبرو شدهاید. شما سعی میکنید توضیحات متای خاصی را بنویسید تا در نتایج سرچ گوگل مخاطب آن را ببیند و مطمئن شود که محتوای صفحه شما با آنچه که سرچ کرده است مطابقت دارد.
این توضیحات کاربر را به خود قلاب کند و سریعا برای شما ترافیک بگیرد. اما بارها پیش آمده است که گوگل این تگها را بنا بر صلاحدید خود تغییر داده است. شاید تا به امروز نمیدانستید اما گوگل علاوه بر توضیحات متا، میتواند تگ عنوان شما را هم تغییر دهد.
مقاله مرتبط: مشاور سئو
ما در این بخش قرار است دلایل تغییر تگ عنوان را با هم بررسی کنیم و یادبگیریم چطور میتوانیم تگ مناسبی بنویسیم که درگیر تغییرات گوگل نشود. در واقع میخواهیم احتمال تغییر برچسب عنوان را به حداقل ممکن برسانیم.
عوض شدن تگ واقعا اتفاق میافتد؟
برایان لافرانس، در سال 2014 روی 111000 نتیجه سرچ و تگ عنوان مطالعه کرد. در این مطالعه برایان تگهای عنوانی که ادمینهای سایت تعیین کرده بودند را با آنچه که در نتایج SERP به نمایش درآمده مقایسه کرد. نتیجه آن به شرح زیر است:
- 38.6 درصد از تگها تغییری نکرده بودند. یعنی هیچ تفاوتی بین برچسبی که از قبل مشخص شده بود و آنچه که در نتایج سرچ دیده میشد، وجود نداشت.
- 36 درصد آنها کمی تغییر کرده بودند. برخی از عناوین در گوگل به صورت کوتاه نمایش داده شده بودند یا در برخی موارد نام وبسایت یا نام شهری که کسب و کار آنلاین در آن قرار داشت در کنار برچسب اضافه شده بود.
- 25.4 درصد از عناوین هم به طور کامل تغییر کرده بودند. این عناوین در زمان نمایش در لیست SERP حاوی کلمات کاملا متفاوتی بودند.در برخی از آنها هم ترتیب کلمات تغییر کرده بود.
بنابراین، بله، عوض شدن تگ واقعا اتفاق میافتد و اصلا اتفاق غیرمعمولی نیست. به طور میانگین از هر 20 عنوان، 5 عنوان متفاوت از چیزی است که ادمین صفحات آن را تعیین کرده است و 15 عنوان باقیمانده هم همچنان با کمی تغییر به کاربران نمایش داده میشوند.
چرا گوگل باعث عوض شدن تگ میشود؟
طبق تحقیقاتی که کارشناسان سئو انجام دادهاند، مشخص شد که اکثر تگهای تغییر یافته، طولانی بودند و در نتایج سرچ گوگل قابلیت نمایش کامل نداشتند. برچسبهایی هم که دست نخورده نمایش داده شدند، اغلب کوتاه و واضح بودند و نیازی نبود برای ساده شدن نمایش آنها گوگل دست به کاری بزند.
” پس گوگل تگهایی که بسیار طولانی باشند را به احتمال زیاد تغییر خواهد داد.”
البته در نمونههایی که نام تگ به طور کامل تغییر کرده بودند، طول عنوان چندان هم تاثیرگذار نبود. اغلب این تغییرات به دلیل عدم مطابقت عنوان و محتوا به وجود آمده بودند. حتی گوگل هم در این مورد به صراحت گفته است که تطابق محتوا و تگ عنوان بسیار مهم است:
“هدف تگ و عنوان این است که به بهترین شکل ممکن نتیجه را به کاربر نشان دهد و توصیفکننده و توضیحدهنده تطابق محتوا با درخواست کاربر باشد.”
گوگل حتما باید مطمئن شود که تمام محتوای شما با چیزی که کاربر به دنبال آن است مطابقت دارد. این حساسیت اول روی عنوان و توضیحات متا اعمال میشود و بعد سایر اطلاعات را در بر میگیرد. اگر عنوانی که نوشتهاید به اندازه کافی توصیف کننده محتوای شما نباشد، گوگل با برنامهریزی درست این تگ را تغییر میدهد و نمونهای را که احساس کند با محتوا ارتباط بیشتری دارد نمایش خواهد داد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از خدمات سئو و یا آموزش سئو امین محتوا به صفحهات مربوط مراجعه کنید.
چطور درصد احتمال عوض شدن تگ را کاهش دهیم؟
برای اینکه احتمال عوض شدن تگ را کاهش دهیم، باید تکنیکهای زیر را پیاده کنید.
-
برای هر صفحه از وبسایت خود یک عنوان سفارشی بنویسید.
اگر میخواهید عنوانی که گوگل نمایش میدهد مختص صفحه خود ما باشد و بدون تغییر باقی بماند، باید در اولین قدم خود، یک عنوان سفارشی و حرفهای بنویسید. وقتی از این مرحله صرف نظر کنید، سیستمهای مدیریت محتوا اغلب فقط از تگ H1 به عنوان راهنمای SEO سایت شما استفاده خواهد کرد که اغلب عنوانی که به این صورت ایجاد میشود، چیز غیرقابل توصیفی شامل “خانه” یا “درباره” خواهد بود.
اکثر سیستمهای مدیریت محتوا برای شما راهی فراهم میکنند که برای هر صفحه و پست، عنوان مشخصی انتخاب کنید. اگر این کار را انجام ندهید، به طور پیشفرض و با کمک یک افزونه، این عنوان ایجاد میشود. یکی از این افزونهها که بسیار هم کاربردی است و از قضا رایگان هم خدمات خود را ارائه میدهد، Yoast SEO میباشد. این افزونه عناوین سئو و توضیحات متای شما را خیلی ساده، سفارشی میکند.
-
حتما عنوان انتخابی شما منحصر به فرد و توصیفی باشد.
زمانی که در حال نوشتن عنوان سفارشی برای صفحات خود هستید، مطمئن شوید که هر صفحه دارای عنوان منحصر به فردی است که دقیقا توصیف کننده محتوای صفحه شما باشد. در این صورت کاربر به راحتی به محتوای شما دسترسی پیدا خواهد کرد.
گاهی اوقات، صاحبان کسب و کار به اشتباه یک عنوان سئو را مینویسند و از همان یک عنوان بارها و بارها در صفحات سایت خود استفاده میکنند. همین اشتباه تاثیر مخرب زیادی روی تجربه کاربری خواهد داشت.
در مورد تجربه کاربری هم بارها صحبت کردهایم و گفتهایم که رضایت کاربر، خط قرمز گوگل و الگوریتمهای آن است. اگر رضایت کاربر فراهم نشود، امکان ندارد در نتایج برتر صفحه شما نمایش داده شود.
-
عنوانی که مینویسید برای نمایش در نتایج جستجو خیلی طولانی نباشد.
تعداد کارکترها و پیکسلهایی که گوگل نمایش میدهد، در بیشترین حالت 580 پیکسل است. پس برای جلوگیری از عوض شدن تگ ، این محدودیت را باید هنگام نوشتن عناوین SEO در نظر بگیرید. اگر عنوانی که مینویسید از این اندازه بیشتر شود، ممکن است گوگل آن را کوتاه کند و به طور کامل نمایش ندهد.
برای اینکه مطمئن شوید این عنوان به طور کامل در نتایج جستجو نمایش داده میشود، چند راه وجود دارد.
- میتوانید یک محدوده کارکتری خاص را در نظر بگیرید و همیشه به همان پایبند باشید. حالت استاندارد برای عنوان، 50 الی 60 کاراکتر است. اما از آنجایی که گوگل به جای استفاده از تعداد کاراکتر از پیکسل استفاده میکند، این روش همیشه هم از کوتاه شدن شدن عناوین شما جلوگیری نمیکند.
- میتوانید عنوانی که خودتان نوشتهاید را با آنچه که قبلا در SERP نشان داده شده است مقایسه کنید. طولانیترین عنوانی که در صفحه نتایج نشان داده میشود را پیدا کنید و مطمئن شوید که تعداد پیکسلهای عنوان شما کوتاهتر یا برابر آن باشد.
- از ابزارهایی که قابلیت پیشنمایش را به شما ارائه میدهند استفاده کنید. Moz یکی از همین ابزارهای است که میتوانید با کمک آن ببینید تگ عنوان شما در نتایج جستجو گوگل به چه صورت نمایش داده میشود. Yoast SEOهم این ویژگی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
- بعد از انتشار محتوا، چک کنید ببینید که با عوض شدن تگ خود مواجه میشوید یا نه. اگر محتوای شما خیلی طولانی یا خیلی کوتاه بود، میتوانید آن را ویرایش کنید. یادتان باشد که آپدیت محتوا روش خوبی برای کسب رتبه بهتر در SERP است، پس بدون نگرانی عنوان خود را تغییر دهید.
چطور مشکلات تگ عنوان صفحات سایت خود را بررسی کنیم؟
اگر شک دارید که طبق مواردی که در بالا گفتیم عمل کردهاید یا نه، باید کمی زمان بگذارید و عناوین سئو خود را بررسی کنید. شما باید بتوانید عوض شدن تگ عنوان صفحات خود را بررسی کنید و عناوین جدید و مناسب را بنویسید. برای اینکه بتوانید خیلی سریع تا 500 صفحه را به طور رایگان کرول کنید، میتوانید از ابزار Screaming Frog کمک بگیرید.
اگر میخواهید با کمک این ابزار تغییر تگ عنوان را آنالیز کنید، باید مراحل زیر را طی کنید:
- Crawler Screaming Frog را دانلود کنید.
- URL صفحه اصلی سایت خود را در نوار جستجو بالای ابزار وارد کنید، سپس روی بخش Start کلیک کنید و منتظر تمام شدن خزیدن شوید.
- روی بخش Page titles کلیک کنید. این تب عناوین سئوی هر صفحه از سایت شما را همراه با طول کاراکتر و عرض پیکسل نمایش میدهد.
- در این مرحله، میتوانید از بخش Filter کمک بگیرید و عناوینی که به طور کامل تغییر کردهاند، یا بیش از 60 کاراکتر یا 555 پیکسل دارند را شناسایی کنید. این محدوده پیکسلی، محدوده پیشنهادی Screaming Frog است.
حالا لیستی از عناوین طولانی یا کاملا تغییر کرده به صورت یک فایل CSV/Excel در اختیار شما قرار گرفته است. شما میتوانید این لیست را مجدد از طریق همین ابزار و با کمک آپشن SERP Snippet آپدیت کنید. آپدیت کردن لیست به شما کمک میکند که تغییرات جدید در تگ عناوین را تشخیص دهید.
مراحل آپدیت لیست با کمک SERP Snippet
- روی عنوانی که میخواهید آپدیت شود کلیک کنید، سپس گزینه SERP Snippet را انتخاب کنید. این ابزار به شما امکان دیدن پیش نمایش عنوان و ویرایش تگ SERP را میدهد. با کمک آن میتوانید تگهای عنوان خود را بهینهسازی کنید. برای اینکه بتوانید همه آپشنهای این ابزار را مورد استفاده قرار دهید، کمی گزینه SERP Snippet را به سمت بالا و راست بکشید.
- حالا میتوانید هم عناوین سئو و هم توضیحات متای خود را در Crawler Screaming Frog ویرایش کنید تا مطمئن شوید که عنوان و توضیحاتی که مینویسید به طور کامل در نتایج جستجو نمایش داده میشوند.
- زمانی که ویرایش عنوانها را تمام کردید، میتوانید تغییرات خود را مجدد در قالب یک فایل CSV/Excel دریافت کنید تا زمانی که به آپدیت نیاز داشتید، آنها را بررسی کنید.
با کمک این روشها میتوانید مطمئن شوید که گوگل قرار نیست تغییری در فرآیند سئو شما ایجاد کند. یادتان باشد که الگوریتمهای گوگل آپدیت میشوند و همیشه باید در جریان آخرین تغییرات باشید. به همین دلیل چک کردن مداوم سئو سایت خود را از یاد نبرید. اگر میخواهید بدانید که کدام بخشهای سئو روی سایت شما اثرگذاری بیشتری دارند، بهتر است مقالات زیر را مطالعه کنید:
دیدگاهتان را بنویسید